Zlatý Záhřeb i titul Sportovec roku 2015 pro krasobruslařky týmu Ice Flowers

11.04.2016 / Tomáš Lysý

Sezóna synchronizovaného bruslení je na svém vrcholu. Krasobruslařský tým Ice Flowers z oddílu Dukla Jihlava mládež závodí svůj poslední rok v žákovské kategorii Basic Novice. V tomto ročníku stejně jako ve dvou předchozích letech slaví významné úspěchy na závodech doma i v zahraničí. Po zlatém vítězství v Brně a dvou stříbrných místech na závodech v rakouském Salzburgu a na mistrovství ČR v Pardubicích vyrazil tým Ice Flowers počátkem března na mezinárodní závod Zagreb Snowflakes Trophy 2016 pořádaný v hlavním městě Chorvatska.

V Záhřebu získaly holky z Ice Flowers před dvěma lety svoji první zlatou medaili na velkých mezinárodních závodech, a tak do dějiště vyrazily se vzpomínkami i s velkým očekáváním. Se soupeřkami, které tvořily týmy z České republiky, Chorvatska a Maďarska, se už Ice Flowers potkaly a dokázaly je porazit. „Jako na každém závodě se holky budou soustředit především na svůj výkon a na to, aby si svoji jízdu užily. Letos musím nejvíce ocenit, jak vyzrálé a stabilní provedení jízdy holky předvádějí,“ řekla před závodem trenérka Vladimíra Pokorná.

Ice Flowers letos jezdí na dynamickou hudbu z filmu James Bond. Druhá z trenérek Lucie Srníková vysvětluje: „Jízda je rychlá a svižná, plná změn a těžkých prvků, stavíme ji také na napětí a výrazu. Letos žádné holčičky plné úsměvů, ale drsné Bondice, jak holkám říkáme. Jsem nadšená, s jakým nábojem holky jízdu předvádějí. Když je na závodech sledujeme, úplně nás z jejich výkonu a výrazu mrazí. Doufám, že stejný zážitek mají i diváci.“

V Záhřebu holky v černých šatech s číslem 007 na zádech přesvědčily nejen zaplněný stadion, který perfektní provedení programu ocenil potleskem, ale především rozhodčí, kteří jízdu ohodnotili známkou 33,10 bodů. Ice Flowers přesvědčivě zvítězily, když za sebou nechaly domácí chorvatské týmy na druhém a třetím místě. Úspěch na ledové ploše byl hned v následujícím týdnu podtržen vítězstvím v anketě Jihlavských listů Sportovec roku 2015, ve kterém tým zopakoval vítězství z předchozího ročníku.

Výsledky Zagreb Snowflakes Trophy 2016, kategorie Basic Novice:

1. ICE FLOWERS (CZE)              33.10 b 
2. ICE CATS (CRO)                 27.60 b
3. ZAGREB SNOWFLAKES NOVICE (CRO) 25.04 b 
4. TEAM BUDAPEST SYNCHRO (HUN)    24.49 b
5. BUBLINKY (CZE)                 23.28 b