Věděli jsme, že se už o ničem nerozhoduje a podle toho zápas vypadal, lituje porážky Richard Diviš a zve fanoušky na Fans Day

25.04.2016 / Tomáš Lysý

Poslední dva barážové zápasy se Dukle příliš nepovedly a znamenaly menší tečku na jinak důstojně a se vztyčenou hlavou odehrané baráži. Bez šance na postup nejprve červenožlutí doma podlehli Karlovým Varům 2:6 a Energie tak slavila extraligovou záchranu. O dva dny později prohrála Jihlava na ledě Litvínova vysoko 2:8. „Výsledek je jedna věc, hra druhá. Ukázalo se, že Litvínovu se rozvázaly ruce. My jsme nechali naše zbraně, které jsme používali celou sezonu, asi někde na půli cesty,“ hodnotí celé utkání Richard Diviš, jenž bude ve statistických análech zapsán jako poslední střelec gólu Dukly v sezoně 2015-16.

Litvínov – Jihlava 8:2 (ČT Sport)

Videosestřih: Litvínov – Jihlava 8:2 (www.hokej.cz)

Řečí čísel, Jihlava nastoupila v letošní sezoně celkem ke čtyřiasedmdesáti mistrovským utkáním v soutěžích pod hlavičkou ČSLH. Jak už bylo uvedeno, žádný tým v ČR jich nemá víc. Během těchto zápasů Dukla rozvlnila soupeřovu síť celkem 225 krát. Ten poslední vsítil Richard Diviš, který v Litvínově lehce zmírnil trošku krutou porážku svého týmu, když upravil skóre na konečných 8:2 z pohledu domácích. „Nestíhali jsme. Chybělo nám to, co nás zdobilo celou sezonu. Bojovnost, jednoduchost, padání do střel, makání. Povolili jsem v hlavách. Věděli jsme, že se už o ničem nerozhoduje a podle toho to bohužel vypadalo,“ lituje vysoké porážky v posledním zápase sezony útočník, který si letos připsal v 64 zápasech celkem 39 bodů (11+28) s bilancí +8.

Richard Diviš: Celá sezona byla fantastická. Měli jsme tady super partu a teď se chceme s kluky trošku rozloučit

Zanedlouho jednatřicetiletý útočník s přezdívkou „Divoch“ je znám tím, že si hojně užívá pozápasových děkovaček a oslav úspěchů týmu. Jak sám říká, vyhraný zápas je naplnění předzápasového cíle a je pak radost vidět fanoušky jásat. Nyní mají příznivci červenožlutých barev možnost rozloučit se s barážovou sezonou „posezonním“ Fans Day za přítomnosti hráčů A-týmu a poháru pro vítěze WSM Ligy. „Chtěl bych fanoušky pozvat na středeční Fans Day v Pivovaru. Celá sezona byla fantastická. Měli jsme tady fajn partu a budeme čekat, jak se bude utvářet tým na novou sezonu. Takže se teď chceme s kluky trošku rozloučit,“ mluví na dálku k fanouškům Dukly.

Fans Day je na programu ve středu 27. dubna od 16:30 v zahradě Pivovarské restaurace.

Autor videa: Tomáš Lysý

Fans Day 2016 s hráči Dukly a pohárem pro vítěze WSM Ligy