Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

19.07.2016 / Tomáš Lysý

Gólman A-týmu Dukly Jihlava Jakub Škarek bude mít v příští sezoně vyřízené střídavé starty do Sparty Praha. Šestnáctiletý talent, jenž v loňském ročníku spolu s Davidem Honzíkem vytvořil nejlepší gólmanskou dvojici WSM Ligy, tak může v nadcházející sezoně dostat příležitost v české extralize nebo hokejové Lize mistrů, jíž je Sparta účastníkem.

Sparta Praha počítá pro novou sezonu s brankářskou dvojicí Tomáš Pöpperle – Filip Novotný. Ovšem po odchodu talentovaného Adama Brízgaly do nejvyšší americké juniorské hokejové soutěže (USHL) musel klub s velkým S ve znaku hledat pozici případné gólmanské náhrady. Našel jí, a to hned dvojnásobnou, ve WSM Lize. V případě potřeby a po dohodě obou klubů může Sparta využít služeb Jakuba Škarka, z českobudějovického Motoru si Sparťané vytipovali Ondřeje Bláhu.

Jihlavský gólman by si tak v příští sezoně mohl zachytat nejen v tuzemské nejvyšší soutěži, ale také v hokejové Lize mistrů, kterou budou Pražané v ročníku 2016/2017 rovněž hrát. Ve skupině se utkají systémem doma – venku s polským Krakovem a švédským Färjestadem, v případě postupu s dalšími zajímavými soupeři.

„Kuba je talentovaný gólman. Střídavý start do Sparty je součástí naší péče o jeho rozvoj. Dle předběžné dohody by mu Sparta měla dát šanci v Lize mistrů a Tipsport extralize ledního hokeje. Na tom, kdy a které zápasy to budou, se budeme průběžně domlouvat,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Dohoda mezi Duklou a Spartou tak nic nemění na faktu, že Jakub Škarek je nadále jedničkou červenožlutých.

Na poli brankářském však nelení ani jihlavský klub. Dle Bedřicha Ščerbana je Dukla předběžně domluvena s jednadvacetiletým gólmanem Miroslavem Svobodou, jenž byl loni draftován Edmontonem Oilers. Kmenový hráč Třince, za který nastoupil ke dvěma extraligovým zápasům, chytal v předešlém ročníku za Šumperk a Havířov. „Pro příští sezonu chceme mít opět dva mladé talentované gólmany a k nim Lukáše Sáblíka,“ doplňuje jednatel klubu.

ČTĚTE O DALŠÍCH ZMĚNÁCH V KÁDRU DUKLY JIHLAVA

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha