Docela nám to s Tomášem a Ríšou klape a snad to takhle půjde dále, přeje si Adam Zeman

02.09.2016 / Tomáš Lysý

Poslední přípravný zápas se jihlavským "extraligovým" navrátilcům povedl. Při výhře 3:2 v prodloužení nad Třebíčí si Tomáš Čachotský připsal dvě přesné nahrávky, Adam Zeman dokonce asistoval u všech tří přesných tref Dukly. „Je jedno, kdo nahrávky dá. Ale byl to první zápas, co jsem s kluky tady hrál, a docela jsme si sedli, tak jsem za to rád," říká čtyřiadvacetiletý odchovanec jihlavského hokeje.

Dvakrát se Jihlava v průběhu závěrečného zápasu přípravy proti Třebíči dostala do vedení, které dvakrát dokázala Horácká Slavia smazat. Na třetí gól Dukly již logicky soupeři nezbyla odpověď, padl totiž v prodloužení. Utkání rozhodně nebylo jednoduché, tím spíše, že na Vysočině opět vládlo poměrně teplé počasí. „Dalo se čekat, že to bude těžký zápas. Kor na ledě, který nebyl v tomto počasí vůbec kvalitní. Vypořádali jsme se s tím dobře a to je před startem sezony důležité," začíná hodnocení zápasu Adam Zeman.

Svůj návrat do sestavy Dukly si loňský hráč extraligové Olomouce okořenil třemi přesnými přihrávkami. Měl tak asistence u všech branek týmu. Žádnou vědu za tím ale "Zemič" nehledá. Není pro něj důležité, kdo se o nahrávky postará. Hlavní je, že spolupráce mezi ním, Tomášem Čachotským a Richardem Divišem proti Třebíči fungovala a Adam Zeman věří, že tomu tak bude i v dalších utkáních. „Už jsem s Tomášem a Ríšou takhle hrál. Docela nám to klape a snad to takhle půjde i nadále," přeje si autor dvou loňských extraligových gólů.

Jelikož utkání došlo do prodloužení, vyzkoušeli si jihlavští hokejisté poprvé v sezoně nový formát pětiminutového nastaveného času, hraný systémem tří proti třem. „Hokej se zrychluje a tohle je peklo. Tím spíše, když se na prodloužení prohodí strany, máte to na střídačku dále a ve třech si nemůžete dovolit jen tak vystřídat," polemizuje o novince Richard Diviš, který si zároveň uvědomuje, že by se mohlo jednat o atraktivnější pojetí pro diváky.

I jemu se zápas docela povedl. Nejprve zakončil povedenou kombinaci spolu s Adamem Zemanem a Tomášem Čachotským v první třetině při rovnovážném počtu hry. Ve druhém dějství naservíroval výbornou přihrávku Vlastimilu Bilčíkovi, který využil přesilovou hru. Během prodloužení poté "Divoch" rozhodl zápas, když ve čtyřiašedesáté minutě střílel v přesilovce po Zemanově přihrávce do prázdné klece. „Jdeme trošku z hrubé přípravy do intenzity a začínají se trénovat také přesilovky. Trošku více se soustředíme na dovednosti, ladíme na ligu a proto už bylo i v přesilovkách vidět nějaké menší zlepšení," pochvaluje si Richard Diviš.

Pozápasové ohlasy s Richardem Divišem a Adamem Zemanem


Hodnocení trenérů: Asistent trenéra Dukly František Zeman a trenér Třebíče Martin Sobotka

Autor videí: Tomáš Lysý


Sestřih přípravného zápasu Jihlava - Třebíč 3:2 pr.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1