Dobře jsme bránili, takže se mi chytalo výborně, říká Miroslav Svoboda o vítězném zápasu v Třebíči

06.11.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jeho úspěšnosti si začíná všímat čím dál více lidí a fanoušků. Gólman Dukly Miroslav Svoboda totiž v Třebíči zaokrouhlil bilanci na kulaté číslo. V letošní sezoně totiž hájil podesáté branku Dukly Jihlava ve WSM Lize a připsal si desáté vítězství, které navíc vyšperkoval druhou vychytanou nulou. „Samozřejmě za nulu v týmové pokladně něco bude, ale nechceme to zakřiknout, tak to zatím necháváme,“ povídá s úsměvem jednadvacetiletý gólman, který kryl všech dvaatřicet střel hráčů Horácké Slavie.

Bodový rozdíl v tabulce nehraje roli. Přesně na tuhle skutečnost upozorňoval asistent trenéra František Zeman hráče Dukly před utkáním v Třebíči. Slušelo by se ještě dodat, že ačkoliv jsou výsledky posledních zápasů jakékoliv, derby nemá favorita. Ovšem má rozdílové hráče, což se v utkání Jihlavy na ledě Horácké Slavie potvrdilo. Jedním z nich byl jihlavský gólman Miroslav Svoboda, který v první třetině předvedl během několika vteřin tři výborné zákroky proti dorážejícímu hráči domácích a poté vychytal soupeře i při samostatném úniku. Také těmito dílčími úspěchy položil základ třem jihlavským bodům. Tím spíše, že Dukla dala v šestnácté minutě úvodní branku zápasu. „Jeli jsme do Třebíče s tím, že to tady bude těžké. Oni měli v reprezentační pauze spoustu mladých a dobrých kluků z Brna. Dobré bylo, že jsme v první třetině dali gól. To nás vždycky uklidní a s tím, že jsme nyní pár utkání vyhráli, jde sebevědomí s gólem nahoru,“ začíná hodnocení zápasu mladý gólman.

První třetina zápasu jakoby dala předzvěst tomu, jak se dalších čtyřicet minut bude vyvíjet. Z pohledu Třebíče šlo o marné dobývání jihlavské branky, kterou Miroslav Svoboda prostě a jednoduše uzamkl. Připsal si dvaatřicet úspěšných zákroků a vychytal druhé čisté konto v sezoně. „V první třetině jsem měl párkrát štěstí, že mě trefili z nájezdu. Ale bránili jsme dobře, takže se mi chytalo výborně. Od začátku, co jsem tady, tak říkám, že hrajeme fakt super do obrany a není k tomu zatím co vytknout,“ chválí své spoluhráče muž v masce, který měl v přízni i brankovou konstrukci, jenž mu jednou pomohla. „To bych asi nebyl já, kdyby nebyla žádná akce, po které bych se musel strachovat o nulu. Když mi puk ve druhé třetině prošel mezi nohami, byla to moje chyba a už bych byl na sebe asi hodně naštvaný, kdybych o nulu zase takovou blbostí přišel,“ přiznává sympaticky Miroslav Svoboda, kterému při účasti Jakuba Škarka v reprezentační dvacítce kryje záda Lukáš Sáblík.

Videoohlasy s Miroslavem Svobodou


Zápas se vydařil také Davidu Březinovi, který v šestnácté minutě prolomil bezgólový stav. Před brankou Marka Čiliaka, který Třebíči vypomáhá z Brna, si našel odražený puk a napodruhé jej z dorážky dostal do branky. Šlo o jeho třetí zásah v sezoně. „Můj gól padl po odrazu zpoza brány. Kluci tam nějak bojovali, já jsem zavřel oči, poslal jsem to víceméně na bránu a prošlo to tam. Jsem za gól samozřejmě moc rád,“ je spokojený nynější hráč třetí jihlavské útočné formace ve složení David Březina, Richard Diviš, Filip Stoklasa. Ta měla prsty i v druhém gólu červenožlutých, který zaznamenal rovněž dorážkou a rovněž svým třetím gólem v probíhajícím ročníku WSM Ligy útočník Richard Diviš.

Videoohlasy s Davidem Březinou

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč)

Autor: YouTube SK Horácká Slavia Třebíč