Škoda, že jsme nevyužili více šancí a přetahovali jsme se s Frýdkem o jeden gól, lituje navrátilec do sestavy David Kajínek

15.11.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ze tří marodů, kteří se vrátili do sestavy Dukly, absentoval nejdéle. David Kajínek oblékl červenožlutý dres naposled v šestém kole na ledě Slavie, které se hrálo 21. září 2016. Po téměř dvou měsících znovu naskočil do ostrého zápasového tempa. „Nebylo to úplně jednoduché vrátit se po takové době. Je to těžké i po fyzické stránce,“ prozrazuje bezprostředně po utkání osmadvacetiletý obránce, který si loni s Libercem sáhl na mistrovský titul. Výsledek mu radost neudělal, Jihlava po osmi domácích výhrách podlehla Frýdku-Místku 1:2 v prodloužení.

V prvním utkání na ledě Frýdku-Místku vyhrála Dukla jasně 4:0. V brance tehdy nastoupil bývalý frýdeckomístecký gólman Miroslav Svoboda, který se proti Slezanům vytáhl čistým kontem. Také tentokrát k němu měl hodně blízko. Na branku Anatolije Protasenji v přesilovce z třicáté minuty dlouho nedokázali hosté najít odpověď. Až po téměř 127 minutách vstřelili v letošních dvou vzájemných zápasech proti Dukle branku, kterou tři minuty před koncem vyrovnali na 1:1. „Škoda, že jsme nevyužili více šancí a přetahovali jsme se s Frýdkem o jeden gól. Bohužel nás na konci potrestali z přesilovky a v prodloužení strhli vítězství na svojí stranu. Mají mladé, důrazné a bruslivé mužstvo. Ale kdybychom dali nějaký gól navíc, mohlo být po zápasu dříve,“ myslí si osmadvacetiletý obránce.

Svůj návrat do sestavy po sedmnáctizápasové absenci si rozhodně představoval jinak. „Zápas se mi těžko hodnotí, byla to z obou stran taková přetahovaná. Prohráli jsme a jsem z toho docela zklamaný,“ přiznává bez dalších zbytečných slov. Po delším času si urostlý zadák mohl vyzkoušet prodloužení. Před utkáním proti Frýdku jich Jihlava v letošní sezoně hrála již pět, ovšem vinou zranění naskočil David Kajínek jen do prvního pětiminutového nastavení v úvodním kole proti Prostějovu. „Prodloužení je pro diváka určitě atraktivní. Je v něm hodně přečíslení, pořád nějaké šance dva na jednoho. My jsme v něm měli dvě dobré gólovky. Nevyužili jsme je a z protiútoku jsme bohužel hned dostali gól,“ ohlíží se za koncem utkání proti Frýdku-Místku.

Videoohlasy s Davidem Kajínkem


Také obránce Tomáš Kaláb si myslí, že pětiminutová hra nad rámec šedesáti minut je pro diváka zajímavá. „Hraje se nahoru – dolu. My jsme měli dvě tři gólovky, ale branku jsme prostě nedali. Oni ujeli dva na jednoho a gól dali. Je to škoda, protože jsme druhý bod chtěli, když už jsme si utkání pokazili v základní části,“ doplňuje svého spoluhráče z obrany. Z důvodu nahuštěného programu se bude Dukla muset z porážky hodně rychle oklepat, i se zápasem proti Frýdku-Místku hraje během deseti dnů pět utkání. „Jestli mi takhle nahuštěný program vyhovuje? Tak vyhovuje... S tím prostě nic neuděláme. Musíme jít do každého zápasu naplno. Tak to prostě je, že je jich tolik. Zase budou volnější Vánoce,“ podotýká další zkušený zadák v jihlavském kádru.

Videoohlasy s Tomášem Kalábem

Extrémní zápasový program má Dukla i z důvodu, že si přeložila utkání 36. kola proti Kadani z vánočního času na pondělí 21. listopadu. Proto v období od 14. do 23. listopadu odehraje pět utkání, z toho čtyři doma. K tomuto tématu se vyjádřil i trenér Dukly Jihlava Petr Vlk. „Když jsme domlouvali předehrávku, tak nikdo nepočítal s tím, že budeme takhle dobití. Musíme se s tím poprat a postavit se tomu,“ říká jihlavský lodivod, kterému se pro utkání s Frýdkem-Místkem vrátili do sestavy po kratší či delší absenci útočníci Filip Seman, Adam Zeman a obránce David Kajínek. Z juniorky byl povolán útočník Tomáš Mejzlík. Dukle ale nadále schází výbornou formou oplývající zadák Petr Šidlík a útočníci David Čermák, Michal Důras, Jevgenij Kondratěv a Aleš Jergl. „Potřebujeme teď v klidu potrénovat. Trénujeme v patnácti v šestnácti lidech. Kluci se pomalu vrací do sestavy a doufáme, že se dostanou do stavu, v jakém byli, než se zranili nebo onemocněli,“ dodává Petr Vlk na pozápasové tiskové konferenci.

Hodnocení trenérů: Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 1:2 pr.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1