Ročník 2004 skončil na turnaji v Jihlavě na druhém místě

05.01.2017 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 16. a 17. prosince se v Jihlavě uskutečnil turnaj ročníku 2004. Vyjma domácího výběru nechyběl tým Slavie Praha, Komety Brno a Pirátů Chomutov. Všechny výše zmíněné celky, které do Jihlavy přicestovaly jsou na předních místech ve svých skupinách. Z vítězství v turnaji se radovala Kometa, druhá skončila Dukla, která dokázala dvakrát zvítězit a jednou prohrála právě s vítězem.

Zápasy Dukly Jihlava:

HC Dukla Jihlava - Slavia Praha 9:3

Branky a asistence Dukly:
Jungwirth (Vovsík), Bačkovský, Pigl, Machovský (Bačkovský, Pigl), Báťa, Bačkovský (Číhal, Pigl), Pigl (Machovský), Hrbek, Pigl (Bačkovský).

Tomáš Dzurik (Jihlava): Na soupeře jsme vlétli v parádním tempu, k tomu jsme dokázali své šance proměňovat a zrodilo se z toho jednoznačné vítězství. Soupeř přitom má své kvality, my jsme ovšem hráli opravdu výborně a nedali Slávistům sebemenší šanci.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:3

Branky a asistence Dukly:
Jungwirth (Vovsík), Jungwirth.

Tomáš Dzurik (Jihlava): Utkání bylo ozdobou turnaje, jelikož oba týmy předváděly bruslivý důrazný hokej a k vidění byly individuální akce, parádní kombinace či krásné obranné zákroky. Vyhrát mohl kdokoliv, bohužel soupeř byl šťastnější a vsítil branku odrazem od brusle při nahození z rohu kluziště či po samostatném úniku při pádu našeho obránce. I přes prohru jsem kluky pochválil a poděkoval jim za výkon!

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 8:4

Branky a asistence Dukly:
Jungwirth (Báťa), Jungwirth, Machovský, Báťa (Jungwirth, Pigl), Bačkovský, Jungwirth (Pigl), Hrbek (Machovský), Jungwirth (Augusta).

Tomáš Dzurik (Jihlava): V závěrečném utkání jsme opět dominovali v útočném pojetí hry, ovšem v defenzivních činnostech nám to skřípalo. Vliv mohlo mít i to, že jako jediný tým jsme turnaj absolvovali v deseti hráčích a v obranné hře jsem nebyli tak aktivní, svědomití a důrazný jako v zápasech předtím, ovšem i přes chyby ukázali kluci charakter a dokázali najít poslední zbytky sil a nepřipustit drama.

Hodnocení turnaje:

Tomáš Dzurik (Jihlava): Turnaj jsme zakončili na druhém místě, přičemž si dovolím tvrdit, že mezi námi a Kometou herní rozdíl nebyl a vítěz mohl být jeden a tentokrát se štěstí přiklonilo na stranu Komety, která stejně jako my předvedla na turnaji tři parádní výkony. Jsem nesmírně rád, že kluci v kvalitní konkurenci obstáli a přestože obsadili horší příčku než mladší kolegové, tak pro mě bylo pozitivem, že krom týmového výkonu, bylo v našem družstvu několik individualit výrazně vidět a na turnaji dominovali.

Hodnocení mužstva:

Tomáš Dzurik (Jihlava): Ročník 2004 nedisponuje velkým počtem hráčům, respektive je nás rovných patnáct, což znamená, že v případě nemoci nejsme schopni sestavit ani tým o třech formacích či vytvořit více konkurenční prostředí, nicméně kluci přesto rostou výkonnostně a absolvovali jsme letos záměrně dva turnaje pouze proti nejlepším týmům republiky, abychom viděli srovnání a nedostatky. S potěšením můžu říci, že jediný tým, který byl lepší, byla na turnaji v Třemošné Sparta Praha, jinak jsme se všemi ostatními týmy dokázali hrát vyrovnaně či být lepším týmem, což je velice pozitivní, stejně tak jako to, že někteří kluci jsou v soutěžích zapracováváni a hrají mezi hráči staršího ročníku 2003, kde se přesto výrazně prosazují a nyní to prokázali i na tomto domácím turnaji. Poprvé od předsezónního turnaje v Třemošné jsme hráli prakticky v nejsilnější sestavě a na hře to bylo znát, kluci za výkony zaslouží pochvalu.

Sestava Dukly Jihlava:

Horák – Číhal, Augusta, Vovsík, Hrbek – Bačkovský, Pigl, Machovský – Lagron, Báťa, Jungwirth.

Individuální ocenění:

Nejlepší útočník turnaje: Jonáš Jungwirth.

Kanadské bodování Dukly Jihlava:

Jméno           Z   G   A   KB
Jungwirth 	3   7   1    8
Pigl 		3   3   4    7
Bačkovský	3   3   3    6
Machovský	3   2   2    4
Báťa		3   2   1    3
Vovsík		3   0   3    3
Hrbek		3   2   0    2
Augusta	        3   0   1    1
Číhal		3   0   1    1
Lagron		3   0   0    0
Jméno	        Z   Min.   OB   Průměr OB na utkání (2x20min)
Horák		3   120    10     3,33