Autogramiáda osobností šedesáti let Dukly Jihlava začíná hodinu a půl před utkáním proti Motoru

13.01.2017 / KLUB

Zápas Jihlava – České Budějovice bude věnován oslavě 60. výročí vzniku Dukly. Před utkáním a v jeho průběhu budou probíhat doprovodné akce. Jednou z nich je autogramiáda osobností šedesáti let Dukly Jihlava, která startuje na Infocentru Horáckého zimního stadionu v sobotu 14. ledna 2017 od 16:30 hodin. Podpisová akce bude trvat přesně hodinu. Těsně před zápasem se mohou fanoušci těšit na slavnostní nástup osobností na ledovou plochu. Do prodeje také půjde 60 kusů limitované edice sběratelských hokejových karet. Na nich je vyobrazeno celkem 32 osobnosti z řad hráčů a trenérů, kteří v Dukle během celé éry klubu působili.

Seznam pozvaných osobností šedesáti let HC Dukla Jihlava

Oldřich Bakus, Jaroslav Benák, Tomáš Čachotský, Libor Dolana, Jiří Holík, Karel Horáček, Jan Hrbatý, Milan Chalupa, Otta Klapka, Pavel Křížek, Antonín Micka, Jindřich Micka, Stanislav Neveselý, Miloš Novák, Marek Novotný, Miloš Podhorský, Aleš Polcar, Jiří Poukar, Josef Sobota, Jan Suchý, Oldřich Svoboda, Radoslav Svoboda, Bedřich Ščerban, Oldřich Válek a František Výborný.

Kvůli pracovním nebo zdravotním důvodům, popř. kvůli pobytu v zahraničí, se přivítání na radnici nemohou zúčastnit Petr Adamík, Josef Augusta, Jiří Cihlář, Petr Kaňkovský, Jan Klapáč, Jiří Králík, Miloš Kupec, Ladislav Šmíd a Petr Vlk.

In Memoriam:

Jaroslav Holík, Milan Kartůsek, Jaroslav Pitner.


Hokejové osobnosti šedesáti let klubu budou nejprve slavnostně přivítání na Magistrátu města Jihlava. Od 16 hodin se některé legendy účastní pochodu fanoušků z horní části Masarykova náměstí na Horácký zimní stadion.


Autogramiáda osobností:

Autogramiáda osobností klubu začíná v 16:30 hodin v prostorách Infocentra Horáckého zimního stadionu. Legendy budou mít připravené vlastní podpisové kartičky (v omezeném množství). Fanoušci si mohou vzít k podepsání své vlastní kartičky, bulletiny, materiály apod. nebo využít speciální limitovanou edici, kterou klub vydává k šedesátému výročí (viz. níže). Podpisová akce bude trvat do 17:30, poté se osobnosti odeberou k nástupu na led.

Na autogramiádu do prostor Infocentra je možné dostat se pouze z nádvoří proti vstupu na tréninkovou ledovou plochu Horáckého zimního stadionu. Na nádvoří budou směrovky se vstupem na autogramiádu, popř. je možné zeptat se organizátorů. Dbejte pokynů pořadatelské služby.

Nástup osobností na led:

Start utkání mezi Duklou a Motorem je naplánován krátce po 18 hodině. Bezprostředně před zahájením zápasu, který bude vysílat přímým přenosem sportovní kanál České televize, proběhne slavnostní nástup osobností na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu. Nastoupení by mělo začít v 17:55.


Limitovaná edice 60 ks speciálních hráčských karet

Dukla Jihlava vydává k příležitosti šedesátého výročí vzniku klubu speciální limitovanou edici hráčských karet. Jeden balíček obsahuje 32 osobností z řad hráčů a trenérů klubu, kteří v Dukle během celé éry klubu působili. Do prodeje bude uvolněno pouze 60 ks balení, která budou prodávána před zápasem Dukla – Motor v 15 hodin na pokladně Infocentra Horáckého zimního stadionu. Cena jednoho balení je 250 Kč.


Během šedesáti let historie hokejového klubu HC Dukla Jihlava se na ledě Horáckého zimního stadionu vystřídaly tisíce hokejistů, z nichž mnozí dosáhli svými výkony až na světová kolbiště. Četné tituly mistrů světa, medaile z olympiád, prvenství v domácí nejvyšší soutěži – to vše byly úspěchy, na nichž se různí hráči podíleli různou měrou. „Je proto nesnadné určit skupinu hráčů, kteří by měli býti označení za legendy či osobnosti,“ sděluje Dušan Pařil z marketingového oddělení klubu.

„Záměrně označujeme vybrané hráče jako osobnosti, protože za legendy mohou být označováni takřka všichni hráči, kteří získali několik titulů, avšak v dané době byli součástí týmů, které měly v kádru výraznější osobnosti,“ upřesňuje Dušan Pařil, proč někteří hráči na seznamu osobnostní nejsou. „Naopak hráče, kteří působili převážně v druhé nejvyšší soutěži, označovat přívlastkem „legendární,“ by nebylo trefné,“ dodává.

Vždy se bude jednat do značné míry o hodnocení subjektivní, které budou jiní ze svého pohledu po právu rozporovat či s ním polemizovat. „Uvedený seznam osobností se snaží reflektovat jednotlivá období historie klubu, která ne vždy přinášela pouze úspěchy a přesto se našli hráči, kteří byli tahouny týmu,“ uzavírá Dušan Pařil.


ČTĚTE TAKÉ:

Očekávaný zápas přichází. Dukla hostí Motor, utkání se ponese v duchu oslav 60 let jihlavského klubu>

Hokejový svátek: Dukla oslaví šedesátiny bitvou s Motorem v nových retro dresech!

Za staré elektro můžete získat televizi!