Dukla hlásí další posilu! Z Mladé Boleslavi přichází Tomáš Jiránek

31.01.2017 / Zdeněk Drla

Pár hodin před koncem přestupního termínu hlásí Dukla Jihlava další posilu do útoku. Na hostování do konce sezony přichází z extraligové Mladé Boleslavi urostlý útočník Tomáš Jiránek (188 cm, 84 kg).

Rodák z Kopřivnice nastupoval za mládežnické týmy Mladé Boleslavi. Právě v týmu z města škodovek okusil před sedmi lety i seniorskou extraligu. S Bruslařským klubem zažil několik baráží, kdy hráči v černozelených dresech hájili extraligovou příslušnost, byl u pádu do první ligy v sezoně 2011/2012 i u postupu v rozšířené baráži o dva roky později.

Pětadvacetiletý centr nastupoval v minulé sezoně za pražskou Slavii, s níž dokráčel znovu až do baráže o extraligu. Také letošní sezonu zahájil v sešívaném dresu. V polovině října, po odehrání 12 zápasů v aktuálním ročníku WSM Lig,y se se Slavií rozloučil - byl mezi skupinou hráčů (Alexandr Hylák, Peter Hraško, Marek Drtina, Jaroslav Markovič, Henri Tuominen, Milan Mikulík a Michal Dragoun - pozn. aut.), kterým vedení pražského klubu v rámci úsporných opatření vypovědělo smlouvu a umožnilo odejít jinam. Jiránek se vrátil do Mladé Boleslavi, jejíž je odchovancem. Nyní bude oblékat bordó-žlutý dres.

V Jihlavě se bude hlásit už na středečním dopoledním rozbruslení před zápasem s Mostem, do kterého by měl, stejně jako už dříve avizovaná akvizice Radek Hubáček, zasáhnout.

Kompletní statistiky hráče najdete zde.

Foto: www.bkboleslav.cz, www.hc-slavia.cz