Když hrajeme svojí hru, tak můžeme porazit každého, ví moc dobře útočník Patrik Danišovský

28.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dílčí cíl Dukly ve čtvrtfinále je splněn. První domácí zápas vyhráli jihlavští hokejisté 4:3 v prodloužení, ve druhém nedovolili soupeři ani branku a zvítězili 2:0. Stejný je i stav celé série, která se nyní stěhuje do Frýdku-Místku. Ačkoliv ve druhém utkání vystřelil nováček WSM Ligy na branku Dukly jen šestnáctkrát, nešlo o nic lehkého. „My jsme věděli, že to bude těžký zápas. Utkání v play-off nejsou vůbec jednoduchá. Šli jsme do toho na sto procent,“ sděluje slovenský útočník Patrik Danišovský, který na křídle druhé formace nahradil Anatolije Protasenju, pro kterého sezona skončila.

Ohlédnutí se za prvními dvěma zápasy – zejména jejich prvními třetinami – je zajímavé. Po dvaceti minutách úvodního duelu proti Frýdku-Místku vedla Dukla 2:0 na zápasy, byť si tolik šancí nevytvořila. Během druhého utkání byl stav po první třetině 1:0 ve prospěch jihlavských hokejistů, byť příležitostí na vstřelení dalších branek měli daleko více. „Chtěli jsme hned v první třetině využít šance, což se nám potom trošku nedařilo. Ale naštěstí jsme to ukopali,“ je spokojený útočník Patrik Danišovský a Duklu tak neproměněné příležitosti nemusely mrzet.

Právě slovenský útočník, který vzhledem ke zranění Anatolije Protasenji nastoupil do play-off poprvé, otevřel v osmé minutě gólový účet zápasu. Dostal se k dorážce Hubáčkovy střely v předbrankovém prostoru, na kterou Lukáš Daneček, jenž dostal v brance Frýdku-Místku příležitost před Jurajem Šimbochem, neměl šanci dosáhnout. „Celou práci tam udělal Důry a Hubas. Mně se puk jen odrazil k prázdné brance, do které jsem ho jen doklepnul,“ popisuje zakončenou práci Michala Důrase a Radka Hubáčka. A vzápětí přidává loňský kapitán juniorky Slovanu Bratislava další důležitý poznatek. „Když hrajeme svojí hru, tak můžeme porazit každého.“

Videoohlasy s Patrikem Danišovským


¨ Hodně podobný názor má také útočník Radek Hubáček. Když bude Dukla hrát svojí hru, může uspět a pokračovat tak v úspěšné sérii. Po výhře nad Frýdkem-Místkem zaznamenali jihlavští hokejisté desáté vítězství v řadě, což je jejich nejdelší vítězná šňůra v letošní sezoně. Z posledních 28 zápasů jich červenožlutí vyhráli šestadvacet. „Je to hlavně o nás. Musíme se soustředit na sebe. První zápas byl těžký, šli jsme do něho po čtrnácti dnech pauzy. Vedeme 3:1 a zbytečně si necháme dát gól na 3:2 a pak jsme úplně nehráli svojí hru. Druhý zápas byl stejný. Myslím si, že to z naší strany ještě není úplně stoprocentní. I když vedeme 2:0, tak si na to fakt musíme dát pozor, hrát daleko zodpovědněji a jít si za svým cílem,“ ví moc dobře bojovný forvard.

Po svém návratu do Jihlavy zaznamenal v pěti zápasech rovných pět asistencí. Ve vyřazovacích bojích bodovat nepřestal. Při prvním utkání zapsal asistenci, ve druhém klání nejprve v osmé minutě nahrával na gól Patrika Danišovského a osm minut před koncem uklidnil spoluhráče šikovnou tečí po střele Davida Kajínka z pravé strany. A typicky popisuje svůj letošní první gól za červenožluté. „Vyhrané buly, Důry výborně na modró na Káju, Kája střela, tečovaná do protipohybu gólmana. Ten nevěděl, dá se říct neměl šanci.“

Videoohlasy s Radkem Hubáčkem


Po dvou utkáních vede Dukla Jihlava v sérii 2:0, doma zvítězila 4:3 v prodloužení a poté 2:0. S jakým očekáváním půjdou do dalších dvou zápasů, tentokrát v hale Polárka, oba týmy? „Chtěli bychom alespoň jedno utkání vyhrát a přijet zpátky do Jihlavy. U nás to bude záviset na tom, v jaké sestavě budeme nastupovat. Máme jí dost okleštěnou a uvidíme, jak se nám jí podaří ve čtvrtek doplnit,“ upřesňuje lodivod Frýdku-Místku Jiří Juřík. Spolupráce s Třincem totiž může být nejen výhodná, ale i nepříznivá, když si extraligový klub stáhne některé hráče. Proto za Frýdek-Místek nemůže nastoupit mj. nejproduktivnější hráč předkola play-off Marek Růžička, jenž v pěti utkáních zaznamenal pět gólů a čtyři asistence. To už je ale úděl farmářských celků. „Dukla tam hlavně pojede se sebevědomím, ale i s pokorou k soupeři. Máme dva dny přípravy na čtvrteční utkání a uděláme maximum pro to, abychom ve čtvrtečním utkání byli zase úspěšnější,“ sděluje jihlavský kouč František Zeman.

Hodnocení trenérů: Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek) a František Zeman (HC Dukla Jihlava)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih 2. čtvrtfinále: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 2:0

Autor videa YouTube HZStv1