Musíme se dívat jenom na sebe a na soupeře nereagovat, ví moc dobře Petr Šidlík

20.03.2017 / Tomáš Lysý

Série v play-off je bitva se vším všudy. Zcela jiná soutěž než dlouhodobá základní část. Často rozhodují i maličkosti. Mezi ně určitě nepatří dva důležité faktory vítězství Dukly ve čtvrtém utkání na ledě Kladna. A to, že Petr Šidlík nejprve udržel nervy na uzdě a čtyři vteřiny před koncem první třetiny nereagoval na Joshe Grattona, který jej v přerušené hře poslal k ledu. Druhá věc byla ta, že jihlavští hokejisté dali v sedmačtyřicáté minutě dvě slepené branky. „Dva góly během patnácti vteřin, kterými jsme zápas dotáhli, byly pro Kladno hodně frustrující a asi vedly k vítězství,“ sděluje třiadvacetiletý zadák, jehož myšlenky se upínají pouze a jen k pondělnímu pátému utkání. „Doufám, že přijde plný barák,“ vyzývá jihlavské fanoušky k další podpoře z hlediště.

Ve třetí třetině čtvrtého semifinálového duelu ubíhaly první sekundy ze 47. minuty a Kladno vedlo 3:1. Posuňme se v čase o malý zlomek dále. Čas 46:32, skóre vyrovnané na 3:3. Jihlavští hokejisté vstřelili během patnácti vteřin dvě slepené branky, které byly důležitým bodem vítězství. A dost možná i zlomovým momentem. O druhou trefu se zasloužil obránce Petr Šidlík, který projel přes modrou, opřel se do puku a ten bleskově zaplul do šibenice nad lapačku gólmana. Mnozí jihlavští fanoušci jeho gól nestihli shlédnout, jelikož ještě oslavovali snížení Tomáše Jiránka. „Dostal jsem nahrávku od Lukáše Anděla. Jeli jsme ve třech dopředu a snažil jsem se jít do kombinace, že to dám zpátky Lukymu. Ale beci soupeře se roztáhli, hodně couvou,“ popisuje zrod celé akce a svůj ofenzívní výlet. A jeho další pokračování? „Jak jsem to viděl, tak jsem chtěl za modrou trefit bránu, protože Hanuljak docela rozehrává puky. Aby nerozehrál a my třeba měli buly. Ani nevím, jak to tam padlo. Vím, že to šlo do vinglu a vůbec nevím, co tam gólman dělal. Naštěstí to tam nějak propadlo,“ usmívá se jihlavský obránce, když popisuje svůj druhý gól v letošním play-off.

Autor videa: SB Corporation


S Miroslavem Hanuljakem v brance Kladna měl dostaveníčko již na konci první třetiny, ale za zcela jiné situace. V přerušené hře spolu prohodili pár slov, když přijel k Petru Šidlíkovi zcela nečekaně Josh Gratton a poslal ho na led. „Vůbec jsem to nechápal. S Hanym (Miroslav Hanuljak – pozn. aut.) jsme loni působili v Chomutově, takže se známe. Na ledě ležela nějaká reklama. Podával mi jí, protože si myslel, že je to naše. Říkal jsem mu, že není, a prohodili jsme spolu pár slov.“ V tom přišel atak kanadského hráče. „Přijel ke mně a zničehonic do mě žďuchnul. Všichni víme, jak hraje a jakou má v tomhle mentalitu. Neohlížím se na něj, nedá se na to reagovat. Je zbytečné, abychom se oslabovali tím, že bychom se na něm vybili,“ hlásí Petr Šidlík, že ho bývalý bitkař nechvalně proslulého Viťazu Čechov nechává absolutně klidným. Soustředění na sebe přináší ovoce, třeba právě v podobě jeho vyrovnávací trefy. „To byl jen takový bonus, že tam padl gól,“ povídá skromně.

V pátém utkání, které se hraje v pondělí 20. března 2017 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu, se Dukla musí věnovat opět a jen svojí hře. „Musíme se dívat na sebe. Když se soustředíme na náš výkon, tak vždycky podáme výborné výsledky. Je to jenom o nás,“ uvědomuje si bývalý mládežnický reprezentant a doplňuje další známou pravdu. „Oni nemají co ztratit. Série je 3:1 pro nás a Kladno může jenom získat. O to je vždycky ten poslední krok nejtěžší,“ říká Petr Šidlík a opět věří v mohutnou podporu fanoušků, kteří jsou pro jihlavské hokejisty povoleným a vítaným dopingem. „Doufám, že v pondělí na pátý zápas přijde plný barák. Protože je fakt fantastické, že nás fanoušci takhle ženou. Hraje se pak úplně jinak!“

Videoohlasy s Petrem Šidlíkem

Autor videa: Tomáš Lysý


Čtěte také:

Ukázal se tým, který máme. Prostě parádní parta, říká nesmírně šťastný Jiří Říha po důležitém vítězství

Doufám, že sérii v Jihlavě ukončíme, přeje si Tomáš Čachotský, jenž načíná osmou stovku zápasů za Duklu

Bouře se blíží. Přijďte podpořit Duklu Jihlava v její cestě za vítězstvím a postupem do baráže

Dukle schází jediné vítězství k postupu do extraligové baráže. V domácím prostředí může znovu po roce slavit