Jihlavské krasobruslařky se zúčastnily závodů Wolf Cup 2017 v Rakousku

25.05.2017 / Tomáš Lysý

Krasobruslařky z Jihlavy se zúčastnily závodů Wolf Cup 2017 v rakouském St. Pöltenu. Tým Gemini a tým Ice Flowers získal zlaté medaile ve svých kategoriích, tým Tempo porazil soupeřky z Vídně a dovezl stříbro. „V krasobruslení je trendem spolupracovat na mezinárodní úrovni a sdílet know-how, pořádat společné kempy a podporovat se v závodění. V St. Pöltenu je ideální sportovní prostředí - areál, který spojuje mnoho sportovních odvětví,“ prozradila trenérka Linda Haferníková s tím, že oddíl krasobruslení Dukla Jihlava – mládež se přátelí s krasobruslařskými kluby ve Vídni, St. Pöltenu a nově i v Korutanech.

„Přátelíme se s kluby ve Vídni a v St. Pöltenu. Naše regiony si jsou velmi blízké. V krasobruslení je trendem spolupracovat na mezinárodní úrovni a sdílet know-how, pořádat společné kempy a podporovat se v závodění. V St. Pöltenu je ideální sportovní prostředí - areál, který spojuje mnoho sportovních odvětví. Naše závodnice se zde předvedly v nejlepším světle, navázali jsme nové kontakty a těšíme se nově na spolupráci s klubem v Korutanech, kde je zimní stadion přímo v lyžařském resortu a navíc u jezera. Naše svěřenkyně profitují z bohatého sportovního i společensky kulturního programu, který jim náš oddíl synchronizovaného bruslení umí nabídnout. Odvádějí výbornou práci na ledě i na suchu a vozí do Jihlavy zasloužené medaile,“ sdělila trenérka Linda Haferníková.

„Po konci sezony 2016/2017 jsme spolu s hokejovou mládeží měli regenerační období. Naše závodnice i trenérky si zaslouží volnější režim, tato sezóna byla nabitá trénováním choreografií synchra, individuálními tréninky, mnoha závody u nás a v zahraničí. Máme z naší práce radost. Vážíme si podpory našeho klubu a rodičů dětí. Těšíme se na blížící se soustředění v Krkonoších, které má charakter teambuildingu, a v červnu na kemp bruslařských dovedností,“ doplňuje trenérka jihlavského krasobruslení.

Tým jihlavských krasobruslařek před nákupní zónou Hatě na pomezí česko-rakouských hranic. Foto: Linda Haferníková