Obránce Václav Půža podepsal novou dvouletou smlouvu s následnou roční opcí

31.05.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dalším hráčem z úspěšného loňského postupového kádru, který bude pokračovat v Dukle, je bek Václav Půža. Hokejista, kterému bude 6. června 2017 přesně 21 let, se s klubem dohodl v pondělí 29. května na dvouletém kontraktu s následnou roční opcí. „Pan Ščerban mi přinesl nabídku, kterou jsme trochu upravili a podepsali,“ sděluje mladý bek, který s hokejem začínal ve Žďáru nad Sázavou a do Jihlavy přišel v roce 2010 jako mladší dorostenec. Obrana Dukly je pro tuto chvíli kompletní.

Dukla Jihlava na konci května oznámila dvě nové akvizice do obrany a dva zadáky stávajícího kádru, kteří prodloužili smlouvu. Nový dvouletý kontrakt podepsal bek Petr Šidlík. Poté se klub domluvil s norským reprezentantem Nicolaiem Bryhnisveenem. Smlouvu na následující dvě sezony s možností roční opce stvrdil podpisem také Václav Půža a posléze se s Duklou dohodl švédský obránce Erik de la Rose. V Jihlavě naopak nebude pokračovat Vlastimil Bilčík, který do krajského města Vysočiny přišel v průběhu ledna 2015 a za červenožluté odehrál celkem 104 utkání (5+18). „Nedošlo k dohodě na smlouvě, a mezitím přišli obránci ze severu Evropy. Tím pádem máme posty obránců obsazeny. Jednání jsme ukončili,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „Nyní se budeme soustředit na útok. Snahou bude přivést dva útočníky,“ doplňuje.

Jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban (vlevo) a obránce Václav Půža Foto: Zdeněk Drla

Jihlavský kádr nyní čítá deset obránců. Jsou jimi: Nicolai Bryhnisveen, David Kajínek, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Eric de la Rose, Jakub Suchánek, Petr Šidlík, Petr Ulrych, David Váňa a Jan Zdráhal.

Václav Půža podepsal novou smlouvu v pondělí 29. května 2017, tedy osm dní před svými jednadvacátými narozeninami. „Pan Ščerban mi přinesl nějakou nabídku, kterou jsme trochu upravili a podepsali. Smlouva je podepsána na dva roky s roční opcí,“ prozrazuje obránce, který začal s hokejem ve Žďáru nad Sázavou. V sezoně 2010/2011 se jako mladší dorostenec přesunul do Dukly a postupně prošel i starším dorostem a juniorkou. Během ročníku 2013/2014 si zahrál za tři kategorie Jihlavy – nastupoval za starší dorost, kam tehdy věkově patřil, dále za juniory a premiéru v podobě prvních tří utkání si odbyl také za A-tým. V témže roce také oblékl dres reprezentace do osmnácti let.

Další dva roky patřil mezi opory jihlavské juniorky. V loňské sezoně odehrál za A-tým během základní části WSM Ligy celkem 26 utkání, poté nastoupil ke všem utkáním v play-off. Svůj premiérový gól za A-tým Dukly si Václav Půža schoval na hodně důležitý okamžik, když otevíral skóre devátého zápasu extraligové baráže 2017 na Horáckém zimním stadionu proti Českým Budějovicím. Jihlava nakonec toto utkání vyhrála 5:1. Dalších dvacet utkání (1+4) odehrál za druholigový Žďár nad Sázavou.

Václav Půža podepisuje novou smlouvu s Duklou Jihlava. Foto: Zdeněk Drla

Po dovolené, kterou Václav Půža strávil s Lukášem Andělem, Richardem Divišem, Filipem Dundáčkem, Jiřím Říhou a Petrem Šidlíkem na indonéském ostrově Bali, již spolu s ostatními polyká tréninkové dávky v přípravě. Ta probíhá stejně jako loni výhradně v posilovně. „Už minulý rok jsme to takhle měli. Letos je to podobné, jen máme těžší váhy,“ porovnává aktuální letní dril s loňským.

Videorozhovor s obráncem Václavem Půžou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Čtěte také:

Do Dukly přichází rekordman! Švédský obránce Erik de la Rose hrál nejdelší zápas hokejové historie. Za norský tým

Takhle silově trénuji v přípravě už asi čtyři roky, takže si nemůžu stěžovat, hlásí Petr Šidlík, jenž podepsal s Duklou novou smlouvu

Do Dukly přichází norský reprezentační obránce Nicolai Bryhnisveen

Čachotský ukončil smlouvu, aby vzápětí s Duklou podepsal nový kontrakt

Novou smlouvu s Duklou podepsal Lukáš Anděl, o dalších kontraktech se jedná

Bomba! V Dukle Jihlava podepsal norský reprezentační gólman!

Smlouvu s Duklou mají podepsanou také talentovaní hráči z úspěšného juniorského kádru

Lukáš Žálčík je první posilou do útočných řad Dukly. Smlouvu podepsal na rok s dvouletou opcí

Richard Diviš bude působit v Dukle i nadále, smlouvu prodloužil o rok

Michal Důras míří do Francie. Bude hrát za Štrasburk

Dukla hlásí příchod dalšího obránce, její dres bude oblékat Petr Ulrych

Filip Seman prodloužil kontrakt s Duklou. Podepsal novou smlouvu na rok s dvouletou opcí

Obránce Jakub Suchánek je dalším novým jménem, které vyztuží zadní řady Dukly

První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

Trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík končí v Jihlavě, nově budou působit v Mladé Boleslavi

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci