Mezinárodní krasobruslařské závody Budapest Cup byly i s jihlavskou účastí, celá výprava čítala 115 členů

14.06.2017 / KRASOBRUSLENÍ

Jde o jedny z nejprestižnějších závodů v synchronizovaném krasobruslení během celé sezony. O čem je řeč? Budapest Cup 2017. Oddíl Dukla Jihlava – mládež, z.s. se může pyšnit, že byl do hlavního města Maďarska pozván a účastnil se tohoto klání. Na něm bylo možné sledovat i mistry světa z Ruska, adepty na světové medaile z Kanady nebo tradiční krasobruslařské země jako Norsko, Gruzie, Německo, Rakousko, Chorvatsko a další. „V Budapešti se pravidelně koná mistrovství světa a tento závod byl zorganizován právě na takové úrovni. Naše závodnice si užily atmosféru mezinárodní soutěže nejvyšší úrovně,“ sdělila trenérka Linda Haferníková.

Celý oddíl jihlavského krasobruslení soutěžil na prestižních mezinárodních závodech Budapest Cup 2017, kterého se zúčastnilo kolem šedesáti týmů z celého světa. Bylo možné sledovat mistry světa z Ruska a další adepty na světové medaile z Kanady. Dále na soutěži v hlavním městě Maďarska závodily týmy z Norska, Gruzie, Německa, Rakouska, Chorvatska a dalších tradičních zemí, které se tomuto sportu věnují. Na výpravu za sportovními úspěchy se z Jihlavy vydalo celkem 115 osob.

Čtyři jihlavské týmy synchronizovaného bruslení se ve vysoké konkurenci neztratily. Nejúspěšnější byl tým Starlets, obsadil 5. místo z celkem 16 týmů v kategorii Mixed Age. Krasobruslařky týmu Ice Flowers se umístily ve stejné kategorii na 11. pozici. Nejmenší závodnice jihlavského oddílu krasobruslení soutěžily v kategorii mladšího žactva. Tým Gemini obsadil 7. místo ze třinácti a jeho úspěchem bylo vítězství nad nejlepším českým týmem Polárky z Pardubic, jenž skončily deváté. Divácky nejúspěšnější byl opětovně náš tým Tempo, který konečně pokořil poslední příčky a připsal si první vítězství nad jedním ze soupeřů, zanechal za sebou početný chorvatský tým a zasloužil si 12. pozici.

„Naše výprava byla ohromná, rodiče se zasloužili o výbornou atmosféru, když vytvořili kotel fanoušků. Hlediště bylo plně obsazené, kluziště mělo dokonce odmontované plexisklo a vytvořila se atmosféra manéže. Byla zde nejen kostka ke sledování výsledků a popisů jednotlivých týmů, ale i dvě obrovské vysílací plochy. Naše závodnice si užily atmosféru mezinárodního závodu nejvyšší úrovně. V Budapešti se pravidelně koná mistrovství světa, a tento závod byl zorganizován právě na takové úrovni jako MS. Měli jsme štěstí na nový zimní stadion Tüskesczárnok a užívali jsme jeho obrovské zázemí, které čítalo čtyři ohromné tělocvičny, fitness centra, zrcadlové sály, mnoho šaten a veliké prostory pro týmové sporty. Byla to velmi úspěšná výprava a skvělá akce pro nejen pro závodnice, ale i pro jejich doprovod,“ nechala se slyšet trenérka Linda Haferníková.

Fotogalerie


Tým Starlets - kompletní fotogalerie zde


Tým Ice Flowers - kompletní fotogalerie zde


Tým Tempo - kompletní fotogalerie zde


Tým Gemini - kompletní fotogalerie zde

Autor fotografií: Jana Tesařová