Vítězství v Pitnerově memoriálu získal Přerov, domácí Jihlava obhájila třetí místo

21.08.2017 / Tomáš Lysý

Druhý hrací den Memoriálu Jaroslava Pitnera přinesl semifinálové zápasy a utkání o umístění. První semifinále vyšlo lépe Přerovu, který zdolal Warrior Brno 4:0 a postoupil do finále. Tam ho doplnil Havlíčkův Brod, který stejným poměrem zdolal Duklu Jihlava. Do finále se tak dostali oba vítězové základních skupin prvního dne. Utkání o páté místo vyhrál Žďár nad Sázavou, který porazil Liberec 6:5 na nájezdy. Na bronzovém stupínku skončila Dukla, která si poradila s Warriorem Brno 3:0. Finále vyšlo lépe Zubrům z Přerova, které nezaskočil ani nepříznivý stav 0:2 a vyhráli nad Havlíčkovým Brodem 3:2.

Zpravodajství z prvního hracího dne Memoriálu Jaroslava Pitnera

Dle herního systému může tým v jednom utkání získat čtyři body. Každý zápas turnaje, určený pro mladší dorostence (ročník narození 2002+2003 a mladší), se hraje na 2x20 minut a obě dvacetiminutovky jsou ohodnoceny zvlášť. Za výhru v jedné třetině jsou dva body, za remízu bod a za porážku nula bodů. Např. pokud tým A porazí tým B 4:2 po třetinách 2:1 a 2:1, tak tým A získá čtyři body (dvě za každou třetinu). Pokud tým A bude hrát s týme B 4:4 po třetinách 3:2 a 1:2, tak oba týmy získají dva body (výhra v jedné ze dvou třetin) atp.

Fotogalerie: Memoriál Jaroslava Pitnera 2017 Autor: Tomáš Buksa


Výsledky druhého hracího dne, neděle 20. srpna 2017:


Semifinále 1: HC ZUBR Přerov - HCM Warrior Brno 4:0

Branky a nahrávky: 9. Holík, 11. Svozil (Tarnoczy), 30. Tarnoczy (Ministr, Svozil), 34. Chytil (Hanák, Zeman). Rozhodčí: Mejzlík - Čurilla, Jeletz. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.

Semifinále 2: BK Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 4:0

Branky a nahrávky: 8. Dáňa (Besmák), 12. Kopic (Fiala, D. Vacík), 24. Besmák (Dáňa), 25. Kerber (P. Vacík, Rauš). Rozhodčí: Čurilla - Jeletz, Mareček. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0.


Zápasy o umístění:


o 5. místo: Bílí Tygři Liberec - SKLH Žďár nad Sázavou 5:6 po sn.

Branky a nahrávky: 15. Vodlan (Měchura), 23. Gajda (Chmelař), 29. Nezbeda (Jenčovský, Šimánek), 39. Nezbeda (Jenčovský, Jonák), 45. Gajda (Čihák) - 19. Puczek (Bačo), 22. Macek (Bačo), 24. Puczek (Bačo, Filip), 32. Malenovský (Bednář), 32. Bačo (Konečný), rozh. náj. Bačo. Rozhodčí: Sibera - J. Jančí, Mejzlík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 5:5, 5:6.


o 3. místo: HC Dukla Jihlava – HCM Warrior Brno 3:0

Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Čermák), 24. Čermák (Menšík, Havel), 27. Čermák. Rozhodčí: Sibera – Mareček, Šťastná. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0.


Finále: BK Havlíčkův Brod – HC ZUBR Přerov 2:3

Branky a nahrávky: 9. Rauš (Besmák), 13. P. Vacík – 22. Tarnoczy, 36. Svozil (Tarnoczy), 40. Ryšavý (Svozil, Tarnoczy). Rozhodčí: Mejzlík – Mareček, Šťastná. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3.


Konečné pořadí:

1. HC ZUBR Přerov
2. BK Havlíčkův Brod
3. HC Dukla Jihlava
4. HCM Warrior Brno
5. SKLH Žďár nad Sázavou
6. Bílí Tygři Liberec


Individuální ocenění:

Nejužitečnější hráč: David Polodna (HC Dukla Jihlava)
Nejlepší gólman: Daniel Král (BK Havlíčkův Brod)
Nejlepší obránce: Stanislav Svozil (HC ZUBR Přerov)
Nejlepší útočník: Martin Snášel (HCM Warrior Brno)


Kanadské bodování turnaje:

1.  Patrik Čermák    (Ú, Dukla Jihlava)    8 bodů (6+2)
2.  Patrik Tarnoczy  (Ú, ZUBR Přerov)      7 bodů (3+4)
3.  Robert Bačo      (Ú, Žďár n. Sázavou)  7 bodů (2+5)
4.  Jiří Puczek      (Ú, Žďár n. Sázavou)  6 bodů (5+1)
5.  Stanislav Svozil (Ú, ZUBR Přerov)      6 bodů (2+4)
6.  Tomáš Chlubna    (Ú, Dukla Jihlava)    5 bodů (4+1)
7.  Martin Ryšavý    (Ú, ZUBR Přerov)      4 body (4+0)
8.  Jiří Mrkvica     (O, Warrior Brno)     4 body (3+1)
9.  Patrik Vacík     (Ú, Havlíčkův Brod)   4 body (2+2)
9.  Marian Havel     (Ú, Dukla Jihlava)    4 body (2+2)
11. Tomáš Hanák      (Ú, ZUBR Přerov)      4 body (1+3)
11. Patrik Kleniar   (Ú, ZUBR Přerov)      4 body (1+3)
13. Jakub Konečný    (Ú, Žďár n. Sázavou)  4 body (1+3)
14. Matouš Menšík    (Ú, Dukla Jihlava)    4 body (0+4)


VÍTĚZ 8. ROČNÍKU MEMORIÁLU JAROSLAVA PITNERA - MLADŠÍ DOROST HC ZUBR PŘEROV. Foto: Zdeněk Drla


Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): “Druhý den ráno byl pro nás výsledek 0:4 proti Havlíčkovu Brodu trošku krutý. Myslím si, že jsme nehráli špatně, ale bohužel jsme nevyužili naše šance a soupeř potrestal každou naší chybu. Zápas o třetí místo byl spíše o vůli. Led byl těžký, podařilo se nám dát tři góly, navíc žádný nedostat. Skončili jsme třetí, ale nijak bych to nepřeceňoval. Spíš nám turnaj ukázal hráče, s kterými teď budeme mluvit a budeme dělat rozhodnutí, kdo z nich bude hrát za A-tým a kdo za Béčko.”

Jiří Sýkora (HCM Warrior Brno): “Více se nám podařil první den, kdy jsme sehráli dvě vyrovnaná utkání se Žďárem a s Havlíčkovým Brodem. Druhý den se nám už tak moc nepovedl. Celkově hodnotím turnaj dobře, protože nám ukázal to, co jsme potřebovali vědět. V příštím týdnu zúžíme kádr, rozdělíme role v týmu a budeme pracovat na tom, aby se nám v sezoně podařil hlavní cíl – záchrana soutěže. Víme, že to nebude jednoduché, ale uděláme pro to maximum.”

pan Konečný (SKLH Žďár nad Sázavou): “Máme tým naprosto nový. Kluky neznáme, zkoušíme je a uvidíme, kdo tu zůstane a kdo ne. Hledáme se a z loňského kádru, který tady byl, hráli tuhle soutěž stabilně dva hráči. Po téhle stránce si myslím, že když se s hráči bude pracovat, bude to mít nějaký přínos. Ale hokejisté sami musí chtít.”

Václav Lacek (Bílí Tygři Liberec): Byl to povedený turnaj, organizačně velmi dobře zvládnutý. Zápasy byly velmi kvalitní, system 2x20 minut je o nasazení a okamžitém začátku. O chuti chtt rychle dávat góly, být aktivní. Není čas na to rychle dostat gól a nějakým způsobem řešit zápas jako normálně na 3x20 minut. Přijeli jsme sem s mladým týmem, který určitě nezklamal. Ceníme si remízy v posledním utkání v normální hrací době, byť to bylo utkání o páté a šesté (poslední) místo. Dokázali jsme držet krok se Žďárem nad Sázavou a udržet remízu 5:5, byť jsme potom na nájezdy prohráli. Byl to pro nás cenný výsledek, cenná remíza. Šli sjme do zápasu s tím, že neprohrajeme. Za hráče Bílých Tygrů I realizační tým děkujeme organizátorům za super turnaj.”


Soupisky týmů:

HCM Warrior Brno: Erik Šedo, Nikolas Atanasiadis – Jiří Mrkvica, Filip Mahdal, Jiří Koutecký, Luboš Fojt, Patrik Kopřiva, Tomáš Kala, Ondřej Hykl – Jakub Ludvík, martin Snášel, Albert Sweizer, Zdeněk Ambroš, Lukáš Kučera, Tadeáš Kuchař, Filip Zelinka, Jan Novotný, David kareš, Jaromír Harásek, David Heinrich, Kryštof Denk, David Lambert. Trenéři: Jiří Sykora, Robert Holý. Vedoucí týmu: Miroslav Zelinka.

BK Havlíčkův Brod: Daniel Král, Štěpán Vácha – Dominik Vacík, Michal Kerber, David Matula, Matěj Trupl, Martin Zych, Martin Horáček, David Spilka – Marek Kopic, Dan Fiala, Josef Vivial, Filip Klofáč, Patrik Vacík, Filip Pártl, Josef Dáňa, Adam Rauš, Ondřej Besmák, Václav Boguaj.

HC DUKLA JIHLAVA: Filip Krejčí, Marek Pavlas, Filip Maláč – Petr Brož, David Moravec, Ondřej Winkler, Matyáš Sapík, Marek Chvátal, Jiří Kratochvíl, Václav Vranka, Ondřej Broža – Matouš Menšík, Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Marian Havel, David Polodna, David Mihulka, Patrik Augusta, Jiří Kochrda, Matěj Kravec, Matyáš Machovský, Nikola Dýcková, Dan Pavelec. Trenéři: Petr Svoboda, Jan Dršata. Vedoucí: Zdeněk Drla.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Lukáš Franc, Čeněk Krátký – Ondřej Pokorný, Vojtěch Lejsek, Vojtěch Duscha, Lukáš Čihák, Jakub Hladík, Filip Damašek, Jakub Helcl – Vojtěch Jonák, Lukáš Nezbeda, Adam Měchura, Mikuláš Jenčovský, Petr Šimánek, Luka Vodlan, Petr Gajda, Benet Rossmy, Jaroslav Chmelař, Jáchym Šťovíček, Lukáš Folda.

HC ZUBR Přerov: Michal Postava, Tomáš Suchánek – Jan Fencl, Matyáš Gréč, Adam Holík, Zdeněk Kaprál, Lukáš Raška, Stanislav Svozil, Pavel Zeman – Tomáš Hanák, Vladimír Brázda, Filip Chytil, Jonáš Jobánek, Patrik Kleniar, Radim Kolařík, Daniel Ministr, Filip Petr, Martin Ryšavý, Michal Šilhavý, Patrik Tarnoczy, Lukáš Kuncek. Trenéři: pavel Neuman, Robert Hanák. Vedoucí: Jan Holík.

SKLH ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Lukáš Vít, Jan Švec, Jan Sivák – Václav Macek, Maxmilián Filip, Petr Pokorný, Josef Cibuzar, Denisa Pytlíková, David Putz, Jakub Konečný, Michal Glos, Zuzana Martinů, Martin Štola, Ondřej Matas, Kryštof Ryba, Šimon Malenovský, Filip Picka, Robert Bačo, Tomáš Doležal, Jiří Puczek, Marek Brůha, Dominik Bednář, Adam Eremiáš, Samuel Pecka, Filip Pospíšil.