Extraligová NEJ pokračují. Útočník Richard Diviš skončil v přesnosti střelby na šestém místě

15.12.2017 / Tomáš Lysý

Extraligová NEJ, projekt webu hokej.cz a hokejkaTV, si rychle získal přízeň fanoušků. O co jde? Všech čtrnáct extraligových klubů vyslalo své zástupce do čtyř kategorií – rychlost bruslení, tvrdost střelby, přesnost střelby a technika s pukem. V první části, rychlosti bruslení, skončil obránce Dukly Václav Půža na dvanáctém místě – reportáž zde. Do další disciplíny, přesnosti střelby, byl nominován jihlavský útočník Richard Diviš a vedl si výborně – všech pět terčů trefil v čase 4,68 sekundy a obsadil šesté místo.

Štáb hokejkyTV pod vedením Radka Macháčka postupně objížděl čtrnáctku extraligových stadionů, kde čtyři vybrané hráče otestoval ve čtyřech vybraných disciplínách – tvrdosti střelby, technikou s pukem, přesnosti střelby a rychlosti bruslení. Vybraní hráči Dukly pro každou disciplínu vzešli z nominace kabiny, trenérů a marketingového oddělení klubu.

Extraligová NEJ 7: Pět ran na pět terčů

Terče při přesnosti střelby byly umístěny v obou horních rozích, v obou dolních rozích a dole uprostřed branky. Pomyslná střelecká čára se nacházela 10 metrů od zadního mantinelu. „Je to spíše o rychlosti, aby se daný pokus povedl,“ myslí si Richard Diviš, který nepřekvapil odpovědí na otázku, zda měl v mládí doma brankovou konstrukci, na které střelbu trénoval. „Určitě jsem jí doma měl, jako spousta kluků. Teď je navíc moderní otevírat střelnice, v Jihlavě jí také máme. Na tréninku se snažíme najít každou volnou chvilku pro střelbu. Hlavně střelbu z jedničky, jenž se dneska hodně používá. Chce to trénovat,“ hlásí jihlavský útočník.

EXTRALIGOVÁ NEJ – RYCHLOST BRUSLENÍ

Také u pokusů Richarda Diviše byli přítomni jeho spoluhráči. Ti jej během pokusů pořádně hecovali a povzbuzovali. A také možná pomohli, když mu po vzoru curlingu vyčistili prostor před brankou. Pomyslné „hrablo“ dělal Václav Půža, kterého zatlačil kapitán Tomáš Čachotský. Prostě spolupráce, jak má být. Však si taky „Divoch“ po sejmutí všech pěti terčů vyslechl pořádný aplaus a s kamarády si jel plácnout. „Atmosféra během natáčení extraligových NEJ byla na Dukla super, protože hráči se vzájemně podporovali a bylo vidět, že si to vyloženě užívají,“ nechal se při natáčení slyšet Radek Macháček, projektový manažer hokejkaTV.

Výkon Richarda Diviše tedy stačil na šesté místo, těsně pod nejlepší pětkou. Do té se dostal jeho spoluhráč z útoku Tomáš Čachotský, jenž ukázal že patří mezi vyhlášené šikuly při práci s hokejkou a pukem. Máte se na co těšit. Dukla má v dovednostních soutěžích ještě jedno želízko – Jana Zdráhala v tvrdosti střelby.

Pořadí přesnosti střelby:
6. Richard Diviš (útočník, HC Dukla Jihlava) 4,68 sekundy
7. Petr Strapáč (útočník, HC Olomouc) 4,76 sekundy
8. Miloslav Hořava (útočník, HC Verva Litvínov) 5,04 sekundy
9. Lukáš Kucsera (útočník, HC Vítkovice Ridera) 5,36 sekundy
10. Peter Queneville (útočník, v době natáčení HC Dynamo Pardubice) 5,40 sekundy
11. Zdeněk Okál (útočník, Aukro Berani Zlín) 5,88 sekundy
12. Rudolf Červený (útočník, Mountfield HK) 7,20 sekundy
13. Radan Lenc (útočník, BK Mladá Boleslav) 8,05 sekundy
14. Milan Gulaš (útočník, HC Škoda Plzeň) 8,12 sekundy

JAK SE NATÁČELO – RICHARD DIVIŠ, PŘESNOST STŘELBY

Autor videa: Tomáš Lysý

KDO BUDE VÍTĚZEM? PROJEKT EXTRALIGOVÁ NEJ STARTUJE

Autor videa: YouTube hokej.cz