Výhru jsme potřebovali, chtěli a zasloužili jsme si jí, je Richard Diviš rád za dvoubodový zisk

13.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po třech domácích zápasech zajížděla Dukla znovu na led soupeře a utkání se jí vydařilo. V Olomouci totiž dokázala urvat dva body za vítězství 3:2. V úvodních dvou třetinách padlo na každé straně po jedné trefě, ve třetím dějství pak měly oba týmy šanci rozhodnout. Výsledek byl nakonec rozseknut v prodloužení, kdy Lukáš Žálčík dorazil svojí střelu za čáru. „Před zápasem jsme určitě mysleli na tři body. S tím jsme sem jeli a celou dobu věřili, že zápas strhneme na svojí stranu. Chybělo nám málo, abychom vyhráli za tři body,“ hlásí útočník Richard Diviš. Na dva body bude Jihlava navazovat v neděli v Mladé Boleslavi, kam pořádá Spolek fanoušků HCD autobusový výjezd s odjezdem ve 13 hodin od HZS.

Právě Richard Diviš byl jedním z hráčů, kteří měli ve třetí třetině na holi vítěznou trefu. Z pravé strany postupoval sám na gólmana Konráda. „To je takový ten rozdíl mezi hráči a hráči. Šance to byla velká. Trošku měl překvapil gólman, který si takovým divným zákrokem lehl a nestačil jsem tam puk pověsit. To je přesně to, co nás stojí body a jde o takovou kaňku na výkonu,“ sděluje „Divoch,“ co scházelo k jeho trefě. „Vyhrát jsme si zasloužili, ale musíme zápasy dotahovat. Když budeme produktivnější, tak máme šanci ve všech utkáních. Cíl je jasný a za tím si jdeme.“

Vyhlášený udržovatel veškerého pozitivního v kabině, jenž svým spoluhráčům pomůže s čímkoliv, se znovu vrátil do známého prostředí. V Olomouci několik sezon odehrál, v kohoutím dresu si nejprve baráž vyzkoušel, pak se v ní radoval z postupu do extraligy a následně jí i pomáhal udržet. „Těšil jsem se. Mám teď takové docela dobré období, na zápasy se moc těším a moc mě baví. Zápasem v Olmíku to bylo takové ještě trošku extra, protože přišlo pár známých, které tady mám. Bylo to fajn,“ zakončuje rozhovor v pozitivním duchu.

Videoohlasy s Richardem Divišem

Další plejer, jenž má zkušenosti s olomouckým dresem, byť podstatně menší, je útočník Adam Zeman. Na Hané hostoval v sezoně 2015/2016, načež se zkraje další sezony vrátil zpět do Jihlavy. Utkání se „Zemičovi“ povedlo, byl vyhlášen nejlepším hráčem v jihlavském dresu. Zaslouženě. U prvního gólu asistoval a sledoval, jak si Zach Hamill zpoza branky narazil puk o zadní část těla domácího gólmana do sítě. „Zach je šikovný hráč, takže do něj střelil puk zezadu a nějak se to odrazilo. Šťastný gól,“ říká o prvním jihlavském zásahu.

Druhý přidal sám, když dokonale využil toho, že Branislav Konrád chviličku nevěděl, kde je puk. „Na modré jsem to přehrál na Šídla (Petr Šidlík – pozn. aut.), který vystřelil. Puk se odrazil k Čagymu (Tomáš Čachotský – pozn. aut.), si počkal mezi kruhy a on mi přistrčil puk. Nedíval jsem se, jestli tam gólman je nebo ne. Nějak tam skákal, střílel jsem do poloprázdné brány,“ míní Adam Zeman, jenž poslední odpovědí přiznává, že ze svého návratu na olomoucký led byl trošku nervóznější. Do prvního vzájemného zápasu na Hané totiž nenaskočil. „Ale po prvním střídání to ze mě spadlo. Nechtěl jsem si nic připouštět a hrálo se mi normálně jako proti každému jinému soupeři.“

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:3 pr.