5:2
(2:0, 2:2, 1:0)

Domácí šnůra výher se prodloužila

11.01.2006 / Jaroslav Novák

A to na rovných šest soubojů, kterým předcházela dělba bodů s ústeckými Lvy. Vstup do dnešního klání se vydařil lépe domácím, kterým však, nutno podotknout, v několika případech skórování značně pomohl nejistý gólman soupeře Michal Mařík. Dvoubrankový náskok z první části hry, o který se postarali Petr Altrichter a Ladislav Rytnauer, se v konečném účtování projevil jako rozhodující a pomohl k trasferu tří bodů na jihlavský prvoligový účet.
11.01.2006 17:30, 1. liga ČR - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Duben, Dobrovolný, Kuchyňa, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Havel, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Hlouch - Lazorišák, Altrichter, Polák
5

BK Mladá Boleslav

Mařík (30. Hanousek) - Vyhlídal, Všetečka, Kolda, Šrek, Řezníček, Klimeš, Čech - Nedorost, Pospíšil D., Jeslínek - Kadlec, Fadrný, Nouza - Beck, Hradecký, Kocák - Krupka M., Jaroš, Krupka L.
2
Branky a nahrávky: 4. Altrichter (Polák, Lazorišák), 13. Rytnauer (Hodek, Bakus), 26. Dušátko (Hlouch), 30. Staněk (Rytnauer, Hodek), 59. Bakus - 28. Fadrný (Nouza, Kadlec), 38. Hradecký (Klimeš). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1430. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Jihlavská Dukla přivítala na svém ledě soupeře z Mladé Boleslavi. Nástup do zápasu měli lepší hosté, kteří se tlačili do obranného pásma Jihlavy a jihlavský brankář musel čelit hned několika pokusům. Důležitý moment první třetiny, který zcela otočil vývoj zápasu byl první gól domácích. Hned první střela na branku Boleslavi byla úspěšná. Celou akci začal Ota Lazorišák, který dokázal vybojovat puk a přesně přihrát na volného Ondřeje Poláka. Jihlavský útočník zavezl puk do pásma a prudce vystřelil, brankář hostů však dokázal jeho střelu pouze vyrazit před sebe, kde byl volný Petr Altrichter, 1:0, který obloučkem Maříka překonal. Vzápětí našel Oldřich Bakus na modré rozjetého Daniela Hodka, ale jeho střela zazvonila na horní tyčku Maříkovy branky. Ve 13. minutě využila Dukla přesilovou hru, Daniel Hodek naznačil střelu, objel si obránce a pak přesně přihrál na kruh Ladislavu Rytnauerovi, 2:0, který se nemýlil a z voleje napálil puk k tyčce. Ve zbytku první třetiny se už nic zajímavého neudálo.

Úvod druhé části si již Jihlavané dobře pohlídali střední pásmo a hosty k ničemu nepouštěli. Hráči Mladé Boleslavi měli obrovské problémy s rozehrávkou a vytvářeli jedno zakázané uvolnění za druhým. Ve 26. minutě nahodil puk na branku unavený Roman Hlouch, který byl zrovna při odchodu na střídačku, jeho velmi nenápadné nahození před brankou tečoval Jan Dušátko, 3:0, a tak Dukla zvýšila svoje vedení. O dvě minuty později však hosté snížili. Jihlavští nedokázali vyhodit, odražený puk se dostal k Janu Fadrnému, 3:1, který měl už velmi lehkou úlohu trefit prázdnou branku, jelikož Suchan ležel mimo ní. Radost hostů brzy ukončil čtvrtým gólem Jihlavy Pavel Staněk, 4:1. Který z velkého úhlu překvapil nepřipraveného Maříka. Od 30. minuty nastoupil v brance hostí Hanousek. Mladoboleslavští dokázali dvě minuty před druhou přestávkou vstřelit druhou branku a vykřesat jiskřičku naděje. Klimešova střela od modré skončila na tyčce a Tomáš Hradecký, 4:2 už pouze dorazil puk do prázdné branky.

V posledním dějství hrála Jihlava spíše taktickou hru. Ve 42. minutě se Hradecký po nedorozumění v jihlavské obraně dostal před Jaroslava Suchana, ale ten zabránil skórování dobrým zmenšením střeleckého úhlu. Hosté stále nemohli najít správný recept na jihlavskou obranu. Kombinace Nedorosta s Pospíšilem ohrozila Suchanovu klec, ale byla opět málo efektivní. Hráči Boleslavi se snažili o rychlé protiútoky, které si však Jihlavané dobře pohlídali. V 53. minutě se Říha prosmýkl přes Vyhlídala až k Hanouskovi, ale jeho pokus o blafák už tak nebezpečný nebyl. V 58. minutě se dobře dostal do nájezdu Petr Altrichter, když se protáhl mezi dvěma obránci. Vzápětí však fauloval a hosté si vyžádali oddechový čas. V 59. minutě opustil Hanousek branku a Mladá Boleslav nyní hrála v šesti proti čtyřem bránícím jihlavským hráčům. V chumlu hráčů se k puku dostal jihlavský kapitán Oldřich Bakus, 5:2 a opět prokázal svůj přehled na ledě a zpoza vlastní branky z otočky zamířil neomylně do prázdné boleslavské klece a zpečetil tím osud utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (Mladá Boleslav): „Myslím si, že rozhodla první třetina, kde se nám zdálo, že máme více ze hry. Bohužel však hned první střela Jihlavy na branku skončila gólem. Pak domácí přidali druhý problematický gól v přesilové hře. První třetina tedy vyzněla lépe pro domácí, nicméně po přestávce jsme hru srovnali, měli jsme i dost šancí, ale Suchan chytal výborně a nezbývá mi nic jiného než Jihlavě pogratulovat. Dukla si výhru uhrála především svojí bojovností.“

Aleš Polcar (Jihlava): „Dnes jsme potvrdili formu z předchozích zápasů. Doma jsme vyhráli proti Prostějovu, i když první třetina nebyla optimální, ale v Třebíči už byl výkon podstatně lepší. Věděli jsme, že přijede dobrý soupeř, který se dostal z pozice kolem osmého místa do čela tabulky, a proto jsme se soustředili na střední pásmo. Nechtěli jsme se dostávat pod tlak ve vlastní třetině. Podařilo se nám dát první gól hned z první střely na branku, kluci se uklidnili, a pak jsme hráli svoji hru. První třetina vyzněla šťastněji pro nás, od druhé třetiny jsme hráli spíše taktickou hru, kdy jsme soupeře nepouštěli do velkých šancí. I když dneska padaly velmi náhodné branky, určitě jsme byli lepší mužstvo, které si výhru zasloužilo.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie