2:2p
(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Dukla se rozešla s Kometou smírně

08.02.2006 / Ondřej Lorenc

Šlágr kola představovalo dnešní utkání mezi druhou Kometou a třetí Duklou. Do hlediště si našlo cestu 7200 diváků, takovou návštěvu by mohly závidět i některé extraligové týmy. Do vedení se dostali koncem první třetiny domácí, když David Appel propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenže Dukla se nevzdala a během druhé části dokázala skóre dvěma brankami Tomáše Čachotského otočit. Domácí ve třetí třetině, těsně před jejím koncem, vyrovnali Kališem, a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm dominovali brankáři Pavel Maláč i Jaroslav Suchan a oba týmy tak získaly po jednom bodu.
08.02.2006 18:00, 1. liga ČR - 47. kolo

HC Kometa Brno

Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Burian, David, Špelda - Dibelka, Brančík, Obdržálek- Staněk, Barus, Appel - Šůrek, Meluzín, Holý
2

HC Dukla Jihlava

Suchan - Dobrovolný, Staněk, Duben, Pospíšil, Giba, Kuchyňa - Čachotský, Bakus, Fiedler - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Říha, Hlouch, Baranyk - Polák, Havel, Vaškovič
2
Branky a nahrávky: 16. Appel (Staněk), 60. Kališ (Brančík, Obdržálek) - 33. Čachotský (Bakus, Fiedler), 40.Čachotský. Rozhodčí: Minář - Mana, Váňa. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7200. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

Průběh utkání

Zápas dvou nejúspěšnějších týmů naší hokejové historie nalákal do Ronda návštěvu roku a diváci vytvořili pěknou, i když občas nepochopitelnou, atmosféru.

Zápas začal ve svižném tempu, jakoby se obě mužstva snažila vytáhnout před početnou diváckou kulisou, kterou může Brnu závidět i extraliga. Hned zkraje se mohla Kometa ujmout vedení, a to když šla Jihlava zbytečně do dvojnásobného oslabení, ale nic z něj nevytěžila. Přesilovky, to byl dnes vůbec nejslabší článek brněnské hry. Jihlava se postupně vytáhla z obrané ulity a v podobě Kuchyni a Lazorišáka nebezpečně zahrozila, ale v brance komety čaroval Pavel Maláč. To však bylo ze strany Dukly v 1. třetině vše a ke slovu se znovu dostala Kometa. Davida ještě vychytal Suchan, Dibelkova rána byla zblokována a Brančík tečoval nad. Pak však u mantinelu nahrál Staněk Appelovi, ten si najel, nikým neatakovaný, mezi kruhy a švihem zápěstím zavěsil do Suchanovy šibenice - 1:0. V Rondu vypukla nadšená vřava, která hnala kometu do dalších akcí, jenže nejprve Brančík pálil do Suchana a nevedlo se ani dvojici Holý - Meluzín. Třetinu zakončila střela jihlavského Dubna, kterou Maláč v pohodě polapil a za mohutného aplausu se odcházelo do kabin.

Ve druhé třetině začala aktivněji Kometa, jenže po Rytnauerově herecké vložce, šla do čtyřech. V pohodě se však ubránila a vrhala se do dalšího útočení. Meluzín a pak Dibelka úspěšně motali hlavy hráčům Dukly, jenže pojištění vedení z toho nebylo a vzápětí udeřilo na druhé straně. Po hrubé chybě v rozehrávce Brňanů se k puku dostal Bakus, našel úplně volného Čachotského a ten dovedl svůj blafák k dokonalosti - 1:1. Kometou to otřáslo, ale hned se snažila o odpověď. Její druhá pětka se však, i přes velké šance neprosadila a Dukla udeřila znovu a rovnou gólem do šatny, v poslední minutě. Miláček tribun, Saša Lhotský, ukázkově "namazal" Čachotskému a Maláč lovil puk ze siťky podruhé - 1:2.

Do poslední třetiny obě strany nastupovaly s myšlenkou "Buď a nebo" a dlouho to vypadalo, že to vyjde spíše Dukle. Brňáci si otevřeli sice před Suchanem střelnici, ale ani jeden z nich nedokázal dopravit puk za jeho záda. Dukla se jen bránila a spoléhala na brejky. Při jednom z nich dokonce vyrazila do přečíslení 3 na 1, Maláč byl však na místě. Jeden z výroků, dnes s přehledem pískajícího, rozhodčího Mináře rozezlil nepochopitelně diváky tak, že zasypaly led odpadky. Volaná technická služba se nedostavila, tedy, až na jediného jejího pracovníka, který však stejně přišel s holýma rukama, a tak led vyklízeli oba čároví rozhodčí! Aby to nebylo málo, sotva byla ledová plocha vyklizena, přilétla z brněnského kotle láhev, naštěstí plastová, a "ozdobila" led dlouhou čárou, v barvě coly. Autor tohoto hodu byl pak z kotle, poprávu, vylynčován!!! Vzrůstající nervozita se přenesla z hokejek také na pěsti hokejistů a docházelo k menším vzájemným potyčkám. Pomalu se blížil konec a Jihlavští už počítali se třemi body, jenže... Úderem poslední minuty se Kometa dočkala vyrovnání. Ke svátečnímu střelci Kališovi se dostal odražený puk a , z prostoru mezi kruhy, propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2.

Následovalo prodloužení, ve kterém se již nestalo nic, co by změnilo stávající výsledek. Více ze hry měla sice Kometa, ale v brance Dukly stál, dnes její nejlepší hráč, Jaroslav Suchan. I tak se však Rondem nesl po závěru zápasu potlesk a mohutně se slavil bod, který měl, v tomto zápase, cenu zlata!!!

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Jsme rádi za bod, i když mohly být 3, ale na druhou stranu je výsledek zasloužený pro oba týmy. Zvládli jsme dobře začátek, ale pak jsme odpadli. Ve druhé třetině to bylo lepší, dostali jsme se do vedení, škoda závěru, že jsme neudrželi vítězství."

Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): „Nevyužili jsme hned v úvodu dvojnásobnou přesilovku. Škoda chyb v druhé třetině, kdy jsme přišli o vedení. Jsme rádi za cenný bod, dnes se nám celkem moc nedařilo."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie