3:2
(1:0, 2:2, 0:0)

Dukla pokračuje v domácí neporazitelnosti

11.02.2006 / Jaroslav Novák

Je to tak, ani Kadaňským se nepovedlo dobýt jihlavskou ledovou pevnost. V divácky nepříliš atraktivním duelu se dostali Jihlavané do třígólového vedení, rozdílovou branku utkání vstřelil ve velkolepé formě hrající Ota Lazorišák. O své tři body se však museli červenožlutí obávat až do posledních vteřin, neboť hosté se během dvou minut kolem půle utkání odhodlali hned k dvojnásobné odpovědi. Dukla však své vedení udržet dokázala, po šedesáti minutách se radovala z vítězství 3:2.
11.02.2006 17:30, 1. liga ČR - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Dobrovolný, Staněk, Duben, Pospíšil, Chvátal, Kuchyňa, Giba - Čachotský, Bakus, Fiedler - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Říha, Hlouch, Baranyk - Polák, Havel, Vaškovič
3

SK Trhači Kadaň

Hübl - Klaus, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Kloz, Loučka - Žák, Defler, Postl - Zika, Valčák, Polanský - Hubínek, Tauš, Krpenský - Naprášek, Hlusička, Bušta
2
Branky: 12. Hlouch (Říha, Baranyk), 21. Bakus (Fiedler), 27. Lazorišák (Dobrovolný, Staněk) - 29. Žák (Postl), 31. Tauš (Hlubuček, Klaus). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1150. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Jihlavská Dukla přivítala na svém ledě celkem Kadaně. Zápas začal velmi pomalým tempem, což bylo dáno především tím, že Kadaň už hraje pouze o čest. Jihlavští hokejisté se proti takovému soupeři nedokáží natolik motivovat, jako například proti celkům z popředí tabulky. Jako první vyzkoušel pozornost Hübla Přemysl Duben, ale kadaňský brankář s jeho střelou neměl větší problémy. Domácí publikum se dočkalo prvního úspěchu v polovině třetiny, když hokejisté hostů nechali svého brankáře proti jihlavským útočníkům zcela samotného. Puk do branky dopravil po několika dorážkách až Roman Hlouch, 1:0. Dalšími strůjci jihlavského úspěchu byli hlášeni Vladimír Říha a Milan Baranyk. V 15. minutě překrásnou kombinaci celé druhé jihlavské formace zmařil Ladislav Rytnauer svižnou střelou do Hüblova betonu, ani další dorážka Oty Lazorišáka za zmateného kadaňského muže s maskou nepropadla. Jihlava tak po úvodní dvacetiminutovce vedla 1:0.

Parádní nástup do druhé třetiny předvedla první jihlavská formace, když Jonáš Fiedler se natlačil do šance, ale byl hákován kadaňským obráncem. Moc nad kotoučem však udržel a poslal jej zpoza branky na hůl jihlavského kapitána Oldřicha Bakuse, 2:0, který jej bleskově umístil k levé Hüblově tyči. Na 3:0 pro Jihlavu zvýšil ve 27. minutě Ota Lazorišák, 3:0, když dostal překrásnou kolmici na útočnou modrou od Jiřího Dobrovolného. Svůj nájezd zakončil rychlým bekhendovým blafákem. Vzápětí však hostům k první brance pomohl Pavel Staněk, který v oslabení nešťastně tečoval puk do jihlavské branky. Gól byl připsán Zdeňku Žákovi, 3:1. O dvě minuty později hosté snížili na rozdíl jedné branky. Z obranného pásma vyhodil kotouč Libor Hluboček, ujal se jej zapomenutý Zdeněk Tauš, 3:2 a z brejku prostřelil Jaroslava Suchana. Před přestávkou mohli hosté vyrovnat, ale dorážku Hubínka vyrazil perfektním skluzem jihlavský brankář.

V úvodu posledního dějství zatápěli domácí před kadaňskou klecí a Vladimír Říha dokonce dopravil kotouč za brankovou čáru, ale docílil tak úmyslným kopnutím. Sudí Pešina tak branku správně neuznal. Vzápětí Fiedler dostal kotouč před kadaňskou klec, kde s dorážkou nepochodil Čachotský. V 51. minutě stál mezi kruhy osamocen Milan Baranyk, ale branku vysoko přestřelil. V 55. minutě se sám před Jaroslavem Suchanem zjevil Postl, jihlavský gólman jej ale perfektně vybruslil a zabránil tak vyrovnání. O minutu později Oldřich Bakus uvolnil Jiřího Dobrovolného, který zvedl hlavu a napálil puk do tyčky kadaňské svatyně. Hosté hráli poslední půl minutky bez brankáře, ale při power play se jim nepodařilo udržet útočné pásmo. Do prázdné branky dopravil puk sekundu před koncem Oldřich Bakus, ale branka nebyla uznána, protože byla dosažena při postavení mimo hru. Ani tento moment už na výsledku nic nezměnil, a tak Jihlavané zvítězili těsně 3:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (Jihlava): „Dnes jsou to povinný tři body. Potřebujeme každý bod, abychom se dostali do první čtyřky. Ještě stále máme šanci na třetí místo. Věděli jsme, že Kadaň je silný soupeř, hlavně mají vynikajícího brankáře Hübla. My jsme s nimi u nich dvakrát prohráli, dokázali porazit Mladou Boleslav v Boleslavi. Vedli jsme 3:0. pak jsme dostali nešťastný vlastní gól a ten druhý byl z naší nezodpovědnosti, kdy jsme vlastně propadli ve středním pásmu. Nedali jsme některé góly, které měly padnout, a proto jsme to dotáhli do vítězného konce jen s výsledkem 3:2.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie