2:2
(0:0, 2:1, 0:1)

Junioři v prvním zápase sezóny rozdávali doma body

16.09.2005 / Luban

V prvním utkání sezóny Jihlavští mladíci hostili doma Havlíčkův Brod a po bezbrankové první třetině, se ve druhé části hry dokázal prosadit Vojtěch Pekárek. Další branku přidal o chvíli později Michal Krča. Jenže hosté se nevzdali a kontaktní brankou do šatny Lukášem Murasem snížili a po přestávce se jim povedlo dokonce Petrem Chytráčkem vyrovnat. Domácí vsadili vše na jednu kartu a to útok, ale všechny šance dokázal vyřešit pozorný brankář hostů Lukáš Böhm a zápas tak skončil remízou 2:2.
16.09.2005 17:30, Junioři - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Mareček, Dvořák, Pekárek J., Pekárek V., Novák, Cakl, Kružík, Podhorský - Hrbatý J., Dušátko, Vlk - Blanár, Hrbatý F., Rezek - Krča, Skála, Cína - Dzurik
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Böhm - Janata, Šlejtr, Kadlec, Hanousek, Krpálek, Pfeifer - Kraučuk, Chytráček, Kubišta - Muras, Křišťan, Šimoníček - Šudoma, Langhans, Špatenka - Štros
2
Branky : 25. Pekárek V. (Blanár), 29. Krča (Skála) - 40. Muras (Janata), 48. Chytráček (Kraučuk) Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:6, navíc Rezek (JIH) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100.

Průběh utkání

Do utkání vstoupily oba celky opatrně, úvod se nesl na vlně čekání na chybu soupeře. První střeleckou příležitost si vypracoval v přesilové hře hostující Křišťan, ale jeho bombu chytil Kotlík. V polovině první části hry hráli přesilovou hru domácí a pozornost brankáře Böhma vyzkoušel Blanár. Pěknou samostatnou akci předvedl v 15. minutě Jan Hrbatý, vydařenou stahovačkou obešel obránce, ale svojí tvrdou střelu vyslal pouze nad bránu. Když neskončila brankou ani střela Hanouska, kterou ukryl Kotlík v lapačce, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, Muras se dokázal dostat až před bránu, ale ležícího Kotlíka nepřehodil. Na druhé straně se Dušátko pokusil zaskočit brankáře hostí zakončení zpoza brány, ale bezúspěšně. První branku se podařilo vstřelit domácím ve 25. minutě, Blanár nahrál Vojtěchu Pekárkovi a ten se střelou od modré trefil přesně mezi betony brankáře hostí, 1:0. Další branku přidali domácí ve 29. minutě, Skála nahrál Krčovi a ten z pozice mezi kruhy poslal puk o horní tyčku do brány, 2:0. Hosté ale nesložili zbraně, v závěru třetiny Janata vystřelil od modré a před Kotlíkem přesně tečoval Muras, 2:1.

Poslední část hry zahájili lépe hosté a v přesilovce 5 na 3 se jim povedlo Jihlavu uzavřít v obranném pásmu. Do příležitosti se dostal Chytráček po nahrávce Šlejtra, ale brankou to neskončilo. O chvíli později se Kotlík musel vytáhnout proti střele Murase, ale svojí lapačku měl připravenou. Ve 48. minutě se hostům povedlo vyrovnat, Kraučuk vysunul Chytráčka, který postupoval sám na Kotlíka a svojí příležitost zakončil střelou o levou tyčku gólem, 2:2. Výhru mohl strhnout na stranu hostů Kraučuk v 54. minutě, ale jeho bomba mířila pouze nad bránu. Když se branku nepodařilo dát ani domácím po střele Blanára a následné dorážce Vlka, rozdělily si oba týmy po bodu.

Ohlasy trenérů

Jan Hrbatý (HC Dukla Jihlava): „Z dnešního zápasu si musíme vzít ponaučení, protože Brod více chtěl a více bojoval než my. První třetina byla nervózní. Měli jsme hrát jako v tom přáteláku proti nim, začít pořádně od zadu a hrát disciplinovaně."

Michal Blanár (HC Dukla Jihlava): „Ze začátku jsme byli trošku nervózní, byl to první mistrovský zápas. Neproměnili jsme svoje šance, v závěru jsme bojovali, ale už to tam nepadlo."