4:4
(0:3, 2:1, 2:0)

Šumperk si odváží z Jihlavy bod

23.09.2005 / Luban

Jihlavští junioři se podruhé představili domácímu publiku a opět zápas skončil remízou. Tentokrát si bod odvezl Šumperk za remízu 4:4. První třetina vyzněla jednoznačně pro hosty, kdy vedli už tříbrankovým rozdílem, jenže domácí mladíci se nevzdali a do konce druhé části hry snížili na 2:4. Do poslední třetiny šla Dukla řádně nabuzená a dokázala přidat další dvě branky. Na celkové remíze měl velkou zásluhu i Michal Krča, který si připsal 2 kanadské body za branku a asistenci.
23.09.2005 17:30, Junioři - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík (16. Svoboda) - Dvořák, Mareček, Novák, Pekárek V., Kružík, Cakl, Podhorský, Pekárek T. - Hrbatý J., Dušátko, Vlk - Rezek, Hrbatý F., Blanár - Cína, Cirhan, Krča - Man, Dzurik, Dolana
4

HK MD Šumperk

Zatloukal - Heider, Ondráček, Patsch, Hanzalík, Navrátil, Řehák, Rulíšek, Šedina - Koudelka, Kostelecký, Piterka - Hlinák, Alka, Fišer - Pekr, Janků, Kašpar - Schwarz, Suk
4
Branky: 26. Hrbatý F. (Krča), 32. Krča (Hrbatý F.), Hrbatý J. (Blanár), 52. Man (Vlk, Cína) - 5. Kostelecký (Koudelka), 9. Janků (Fišer), 16. Alka (Hlinak), 34. Hanzalík (Piterka, Kostelecký). Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:9, navíc Kostelecký (Šumperk) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili lépe domácí, ale se střelou Jana Hrbatého z pozice mezi kruhy si Zatloukal poradil. Když nedokázala dát branku Dukla, trefili se na druhé straně hosté, Koudelka v nájezdu 2 na 1 nahrál Kosteleckému a proti jeho střele se Kotlík už nestačil přemístit, 0:1. Vedoucí branka hosty nabudila, v 6. minutě se ke střele dostal Janků, ale Kotlík puk ukryl v lapačce. Další branku přidali hosté v polovině prvního dějství, kdy chybovala první Jihlavská formace, k puku se dostal Janků a svojí příležitost zakončil střelou do levého horního růžku brány, 0:2. O chvíli později mohli domácí snížit, Filip Hrbatý přenechal do tandemu Rezkovi, ale jeho střelu stihl zblokovat obránce. V 16. minutě Kotlík vyjel za bránu a poté po nedorozumění s domácí obranou poslal puk před prázdnou bránu, kde měl Alka už snadnou práci, 0:3. To bylo pro domácího strážce svatyně příliš a v bráně ho nahradil Filip Svoboda. V závěru první části hry dostal Jan Hrbatý přesnou přihrávku za obranu a postupoval sám na brankáře, leč v zakončení selhal a přestřelil bránu.

V úvodu druhého dějství dostali domácí výhodu přesilovky 5 na 3, uzavřeli Šumperk v obranném pásmu a na Zatloukala vyslali střely Filip Hrbatý, Jan Hrbatý, Rezek, ale všechny dokázal mág v bráně hostí zlikvidovat. Ve 26. minutě se už ale skóre měnilo, nahrával Krča a Filip Hrbatý dokázal přehodit ležícího brankáře, 1:3. Hosté zahrozili o chvíli později Ondráčkem, ale Svoboda včasným rozklekem kotouč chytil. Z další šance se už Jihlava mohla radovat, Filip Hrbatý vyhrál vhazování na Krču a ten svojí bombou vymetl všechny pavučiny z levého horního růžku brány hostí, 2:3. Šumperk, ale branka nepoložila a po souhře celé formace přidal další branku Hanzalík, 2:4. Domácí měli v závěru druhé třetiny příležitost další přesilové hry 5 na 3, ale nedokázali si vytvořit žádnou vážnější situaci. Když gólem neskončila ani šance Vlka, který sám před brankářem přestřelil bránu, šlo se do šaten za dvoubrankového vedení hostů.

Třetí třetinu začala náporem Dukla, proti šanci Mana musel Zatloukal vytáhnout zákrok z říše snů. Další výborný zákrok předvedl brankář hostí proti střele Tomáše Pekárka, kterou chytil rozklekem. Ve 46. minutě už ale ani on gólu zabránit nedokázal, Blanár v závaru před bránou posunul puk na Jana Hrbatého a ten puk dorazil do brány, 3:4. Domácím se povedlo vyrovnat v 52. minutě. Po souhře celého útoku putoval puk po ose Cína – Vlk – Man až do brány, 4:4. Hosté mohli vedení strhnout na svojí stranu v 57. minutě, ale Koudelku vychytal domácí Svoboda. Když v 58. minutě odmítl výhru domácí kapitán Filip Hrbatý, kterému se prudkou přihrávku nepovedlo nasměrovat do odkryté klece, rozdělili si oba týmy po bodu.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér HC Dukla Jihlava): „Na to jak se ten zápas vyvíjel, tak ten bod je zlatej. Nejsem spokojený s tím jak se někteří hráči přichystali na utkání a jak odehráli první třetinu, protože takhle se o body nebojuje."

Filip Hrbatý (HC Dukla Jihlava): „Dostali jsme hloupé tři góly po našich chybách, vyburcovali jsme se a dotahovali jsme to, ale pak jsme dostali další gól, ten nás zase na chvilku sundal. Povedlo se nám to vyrovnat a mně tam poté v závěru proletěl puk a netrefil jsem prázdnou bránu a to možná rozhodlo utkání. Mohli jsme vyhrát, měli jsme na to."