2:3
(0:3, 1:0, 1:0)

Derby úspěšněji pro juniory Jihlavy

25.09.2005 / Matěj Hráček

Třebíč letos ještě nepoznala hořkost porážky a fanoušci byli zvědaví jestli svojí neporazitelnost uhájí i proti tradičnímu soupeři z Jihlavy. Vstup do utkání se povedl lépe mladíkům Dukly a hned v úvodu se trefil Filip Hrbatý. Do přestávky přidali další branky Michal Blanár a Petr Vlk. Třebíč ve druhé třetině zpřesnila hru a povedlo se jí Sobotkou snížit na dvoubrankový rozdíl. V úvodu poslední části hry domácí utkání zdramatizovali a po trefě Rause to už bylo jen o jednu branku. Jenže zkušení borci z Jihlavy už vítězství udrželi i v závěrečné power-play domácích a zaslouženě si odváží domů všechny body.
25.09.2005, Junioři - 4. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Franěk, Vlašín, Raus, Jedlička, Popela, Dostál, Burián, Sobotka, Nahodil, Jánský, Pálka, Fiala, Ondrůj, Kejda, Kaláb, Mauritz, Krčál, Kurial
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Plch, Dvořák, Pekárek V., Novák, Cakl, kružík, Podhorský, Pekárek T. - Dolana, Dušátko, Blanár - Suk, Vlk, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Rezek - Cína, Dzurik, Man
3
Branky: 30. Sobotka (Nahodil), 41. Raus (Sobotka) – 2. Hrbatý J. (Vlk), 15. Blanár (Plch), 18. Vlk (Suk). Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Pospíšil. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80.

Průběh utkání

Utkání začalo v rychlém tempu. Už v čase 1:01 Jihlava po akci dvou na jednoho skórovala. Do třebíčské branky se trefil Jan Hrbatý. Utkání bylo od prvních minut velice tvrdé. V 5. minutě si třebíčští hokejisté vytvořili velkou šanci, ale jihlavský Svoboda kotouč za svá záda nepustil. V 10. minutě zamířil na trestnou lavici jihlavský Pekárek a třebíčským hokejstům se naskytla šance na vyrovnání. Hosté se ale ubránili. Ve 13. minutě jihlavský Kružík opět zamířil na trestnou lavici. Jihlava se však bránila úspěšně a v první minutě přesilové hry nepustila Třebíč vůbec k ničemu. V čase 14:23 se k dorážce dostal Blanár a Míča podruhé inkasoval. V 16. minutě si přesilovku zahrála Dukla, ale počet hráčů na ledě se po první minutě přesilovky vyrovnal. Dvě minuty dostal jihlavský Pech. V oslabení se před Míču dostal po nahrávce Suka Vlk a zvýšil už na hrozivých 3:0 pro Jihlavu. O tři minuty později moc nechybělo a Dukla mohla vstřelit čtvrtý gól, ale Míčovi tentokrát pomohla tyč. Třebíč už v první třetině nesnížila, a tak Jihlava vedla 3:0.

Ve druhé třetině pokračovalo třebíčské trápení a chyby v obraně. Ve 26. minutě se třebíčští útočníci dostali do přečíslení, ale brankář Jihlavy Svoboda puk za svá záda nepustil. Slávisté byli pod tlakem a nedokázali si vytvořit gólovou šanci. Ve 30. minutě dostal krásnou nahrávku Sobotka od Nahodila a nádhernou střelou snížil na 1:3. Na ledě se znovu začalo přiostřovat. Jihlavští začali napodobovat své starší kolegy nečistou hrou, na to doplatil vyloučením Blanár. Domácí však přesilovou hru nevyužili.

V čase 40:45 vstřelil rychlou branku domácích obránce Raus, akci mu připravil Sobotka. Jihlavští jakoby byli rychlým snížením zaskočeni. Třebíčští se snažili vyrovnat, ale z mnoha šancí neskončila brankou žádná. V závěru utkání si domácí vytvořili tlak, z něhož se jim však vyrovnat nepodařilo. Ani krátká power-play ke gólu v jihlavské síti nevedla a Dukla si tak odváží z Třebíče cenné vítězství.