5:1
(1:0, 3:1, 1:0)

Junioři nepoznali hořkost porážky, v domácím utkání porazili Kopřivnici

30.09.2005 / Luban

Jihlavští junioři se po dvou domácích remízách chtěli fanouškům ukázat a povedlo se jim to náramně. Po vyrovnané první třetině, kde se v úplném závěru trefil Krča svítil sice na ukazateli stav 1:0. Jenže Dukla ve druhé části hry zpřesnila hru a přidala další tři branky. Hosté se už nedokázali dostat zpět do zápasu a tak utkání skončilo jasnou výhrou Jihlavy 5:1. Na výhře se podílel dvěma góly a asistencí Jan Dušátko.
30.09.2005 17:30, Junioři - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Dvořák, Pekárek T., Novák, Pekárek V., Kružík, Cakl, Mareček, Podhorský - Dolana, Dušátko, Blanár - Hrbatý J., Vlk, Man - Krča, Hrbatý F., Rezek - Cína, Dzurik, Cirhan
5

Kopřivnice

Unzeitig - Jedlička, Kuchař, Sopuch, Ostrý, Hajdušek, Lyčka - Slustík, Horák, Pauliak - Fojtík, Klos, Opačitý - Šofer, Kocián, Nor
1
Branky : 20. Krča, 30. Dolana (Dušátko, Dvořák), 34. Hrbatý J. (Vlk), 37. Dušátko (Dolana), 60. Dušátko - 30. Nor. Rozhodčí: Jeřábek - Doležálek, Pelikán. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60.

Průběh utkání

Utkání začalo na obou stranách opatrně. První vážnější příležitost si vypracoval Horák, když vyjel zpoza brány a z úhlu se pokusil zakončit, ale Svoboda byl dobře postavený. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Unzeitiga střelou od modré Dvořák, ale ten jeho ránu včasným rozklekem vyrazil. Pěknou souhru předvedli ve 13. minutě Krča s Rezkem, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. V 17. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry 5 na 3, z ní vynikla především střela Dušátka, kterou ale Unzeitig jí ukryl v lapačce. Domácí byli v závěru prvního dějství aktivnější, Vlk nahrál Janu Hrbatému, ale jeho šanci opět vyřešil pozorný brankář hostí. Na další šanci byl ale i on krátký, Filip Hrbatý udělal závar před bránou a puk se dostal k osamocenému Krčovi, který ho pověsil pod víko, 1:0. Když v úplném závěru neskončila brankou ani střela Horáka, šlo se do kabin za jednobrankového vedení domácího celku.

První třetinu začali aktivněji domácí, Filip Hrbatý v nájezdu 2 na 1 nahrál Krčovi, ale ten váhal se zakončením a místo střely ještě nahrával, ale jen do obránce. Hosté vystrčili růžky v polovině utkání. Norovi se povedlo po závaru před Svobodovou branku dotlačit puk až do sítě, 1:1. Jenže domácí okamžitě odpověděli v přesilové hře. Dušátko z rohu nahrál Dolanovi, ten si vybruslil do střelecké pozice a podél pravého betonu poslal puk až do sítě, 2:1. Hosté mohli vyrovnat ve 34. minutě, kdy hráli přesilovou hru, jenže paradoxně se radovali domácí. Vlk svým důrazem vybojoval puk za bránou a Jan Hrbatý jeho nahrávku přetavil v další branku, 3:1. Kopřivnice mohla odpovědět Horákem, jeho střelu dorážel ještě Pauliak, ale Svoboda neinkasoval. Dukla přidala další branku ve 37. minutě Dolana zpoza brány nahrál Dušátkovi a ten se sám před brankářem nemýlil, 4:1. V úplném závěru druhého dějství se povedlo ujet Pauliakovi, ale jeho pokus o blafák Svoboda vystihl.

Hosté se snažili dostat zpět do zápasu, Slustík se ocitl sám před Svobodou, ale trefil jen jeho připravenou náruč. Na druhé straně nahrával Cína na Cirhana, ale ten sám před brankářem úspěšný nebyl. V polovině posledního dějství vystřelil Kuchař, ale jeho střela skončila v ochranné síti nad bránou. V 54. minutě střílel Jedlička a Lyčka dorážel, ale Svoboda byl opět včas na místě. V zápětí Rezek naskočil na led z trestné lavice a dostal puk, který posunul na najíždějícího Dušátka, ten ale svojí bombou netrefil bránu. Na druhé straně se do samostatného nájezdu dostával Fojtík, jenže u puku byl dříve Svoboda, který vyjel a puk včas přikryl. Hosté si další příležitost vypracovali v 56. minutě, když Slustík nahrál Horákovi, ale jeho střela skončila vedle brány. Jihlava v úplném závěru přidala další branku. Blanár vystřelil, Unzeitig jen vyrazil před sebe a Dušátko sám před brankářem počkal a blafákem uzavřel skóre, 5:1.

Ohlasy trenérů

Jakub Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Nebylo to lehké utkání, ale soupeře jsme nepustili do hry. Přebruslili jsme je a technicky jsme je přehráli, takže to bylo zasloužený vítězství."

Roman Dolana (HC Dukla Jihlava): „Zápas se vyvíjel v menším tempu než minulý proti Třebíči a Šumperku. Hlavně se v dalších zápasech musíme vyvarovat faulů, protože jich je hrozně moc. V dalších utkáních by to mohlo rozhodovat."