4:1
(3:0, 1:1, 0:0)

Junioři rozhodli zápas během úvodních 4 minut

07.10.2005 / Luban

Mladíci z Jihlavy proti Novému Jičínu předvedli raketový start do utkání a během úvodních 4 minut se trefil dvakrát Jan Hrbatý, další branku přidal Tomáš Dzurik a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. V dalším průběhu se sice povedlo hostům snížit, ale poslední slovo měla opět domácí Dukla, když od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě Jan Rezek. Jihlava dnešní výhrou prodloužila svojí sérii neporazitelnosti na plných 7 zápasů.
07.10.2005 12:45, Junioři - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Dvořák, Mareček, Novák, Pekárek V., Cakl, Kružík, Podhorský, Kochánek - Dolana, Dušátko, Blanár - Man, Vlk, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Rezek - Cirhan, Dzurik, Cína
4

HK Nový Jičín

Jagoš (36. Trval) - Šimíček Martin, Pelikán, Kojetinský, Andrýsek, Štursa, Vaculín, Tomášek, Zedník, Palacký, Adamec, Šimečka, Melnár, Štěpják, Pokora, Šimíček Michal, Heitel
1
Branky : 1. Hrbatý J. (Vlk, Man), 2. Dzurik (Podhorský), 4. Hrbatý J., 34. Rezek (Dolana, Dušátko) - 24. Štěpják (Pokora). Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:4, navíc Palacký (Nový Jičín) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30.

Průběh utkání

Kdo přišel na zápas o chvíli později, připravil se o překrásnou podívanou. Hned v 1. minutě zápasu se povedlo vstřelit branku Janu Hrbatému, asistenci si připsal Vlk a Man, 1:0. Hosté se nestačili rozkoukat a už prohrávali dvoubrankovým rozdílem, tentokrát mířil přesně Dzurik, 2:0. Raketový nástup do utkání dovršil ve 4. minutě svým druhým gólem Jan Hrbatý a nebylo prakticky o co hrát, 3:0. V 7. minutě se poprvé osmělili také hosté, po špatné rozehrávce Marečka se do šance dostal Vaculín, ale svojí bombou pouze vyprášil betony brankáře Svobody. Pěknou sólovou akci předvedl v o chvíli později aktivní Dzurik, který projel přes celé kluziště, z pozice mezi kruhy vypálil dobrou střelu, ale tentokrát brankář hostí ukryl puk v lapačce. Nový Jičín se vzchopil v závěru první části hry a zahrozil Štursou, který se u levé tyčky snažil dorazit nahrávku Vaculína, jenže proti byl pozorný brankář Svoboda.

Druhé dějství zahájil střeleckým pokusem Štursa, ale Svobodu "na hruškách" nenachytal. Domácí předvedli pěknou souhru v zápětí, Filip Hrbatý nahrával zpoza brány na Rezka, ale ten nedokázal trefit odkrytou bránu. A tak udeřilo na druhé straně, Štěpják vybruslil od mantinelu a svojí střelu poslal od tyče do brány, 3:1. Dalšího snížení se hosté mohli dočkat v polovině druhého dějství, Štěpják obešel domácího beka, ale samostatný nájezd chytil Svoboda. Ve 35. minutě se do šance dostal Man po nahrávce Jana Hrbatého, ale jeho zakončení nemělo gólový efekt. Ve 36. minutě hrála Jihlava přesilovou hru a od modré se přesně trefil Rezek, 4:1.

Poslední třetina začala střelou Dušátka z pozice mezi kruhy, ale brankář hostí včas zasáhl. V 50. minutě dostali hosté možnost přesilové hry, v ní se vytáhl domácí Svoboda, když chytil střelu Štursy. Další úspěšný zákrok si připsal o chvíli později proti střele Zedníka. V 53. minutě zahrozili i domácí, Jan Hrbatý nahrával Vlkovi, ale ten sám před bránou úspěšný nebyl. V závěru utkání se do dobré střelecké pozice dostal Tomášek, ale proti jeho střele vytáhl další výborný zákrok Svoboda. Zápas skončil zaslouženou výhrou domácího týmu 4:1. Jihlavští junioři tak prodloužili svojí sérii neporazitelnosti na plných 7 zápasů.

Ohlasy trenérů

Jan Dušátko (HC Dukla Jihlava): „Vyhráli jsme, tři body zůstaly doma. Nám se povedl do zápasu dobrý nástup, dali jsme rychlé góly a podržel nás brankář. "

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „My jsme s tímhle soupeřem rok nehráli, nevěděli jsme co od něj očekávat. Naštěstí jsme dali tři góly hned na začátku a potom už jsme to akorát v klidu dohráli. Musíme zlepšit naše zbytečné vylučování, to když omezíme, tak to bude dobrý."