3:1
(2:1, 1:0, 0:0)

Junioři doma opět vítězně

14.10.2005 / Luban

Jihlavští mladíci přivítali na domácím ledě Prostějov a povinnost jim velela zvítězit. Jenže vstup do utkání se povedl lépe hostům, první branku vstřelil Franěk. Avšak Jihlava se nevzdala a do přestávky otočila skóre, když se přesně trefil Petr Vlk a Jan Rezek. Zbytek zápasu probíhal v režii domácích, kteří si vytvořili spoustu brankových příležitostí, leč ujala se pouze šance Jana Hrbatého a tak domácí zaslouženě zvítězili 3:1.
14.10.2005 17:30, Junioři - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Dvořák Jakub, Rýgl, Novák, Pekárek V., Mareček, Kružík, Podhorský - Dolana, Dušátko, Blanár - Man, Vlk, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Rezek - Skála, Dzurik, Cína
3

LHK Jestřábi Prostějov

Mendl - Dvořák Jan, Kryl, Kaderka, Kvapil, Jakeš, Lužný - Ondrejkovič, Skácel J., Franěk - Čmela, Müller, Kučera - Cik L., Cik J., Skácel L.
1
Branky: 15. Vlk (J. Hrbatý, Novák), 19. Rezek (Novák), 34. J. Hrbatý (Pekárek V.) - 1. Franěk (Skácel J., Dvořák Jan). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100.

Průběh utkání

Do utkání se povedlo vstoupit lépe hostům. Hned v 1. minutě se přesně trefil Franěk po nahrávce Skácela, 0:1. Domácí se do utkání dostávali pomaleji, ale jejich chvíle měla teprve přijít. V polovině prvního dějství projel Rýgl v oslabení celé kluziště, ale jeho sólo chytil pozorný Mendl. Na další branku si diváci museli počkat do 15. minuty, kdy Jan Hrbatý nahrával a Vlk mířil přesně, 1:1. V závěru první části hry otočil skóre domácí Rezek, který využil přesnou přihrávku od Nováka, 2:1.

Ve 24. minutě se přes obránce uvolnil Jan Hrbatý, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a Mendl jí ukryl v lapačce. V zápětí hostující brankář špatně za bránou rozehrál kotouč, ten se dostal až na modrou čáru k Rýglovi, ale ten trefil jen tyčku odkryté brány. Hosté se osmělili v polovině druhého dějství střelou Kaderky, ale Svoboda včasným rozklekem situaci vyřešil. Na druhé straně předvedli pěknou akci domácí, Dolana přenechal do tandemu Blanárovi, ale ten trefil pouze připravené betony brankáře. Ve 34. minutě hrála Dukla oslabení, ale paradoxně se jí povedlo vstřelit branku. Pekárek vysunul do úniku Jana Hrbatého a ten svůj sólový nájezd zakončil přesně mezi betony, 3:1. Další branku mohli domácí přidat ve 38. minutě, v signalizované výhodě se sám před brankářem ocitl Dzurik, pokusil se zakončit golfovým úderem, ale dobře postaveného brankáře nepropálil. Když v závěru druhé třetiny neskončila brankou ani střela Rýgla a poté Dzurika, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Poslední část hry začala příležitostí Vlka a Jana Hrbatého, kteří si v útočném pásmu vyměnili puk, ale Vlk nedokázal přehodit ležícího brankáře. Hosté zahrozili o chvíli později, ale střelu Skácela ukryl Svoboda v lapačce. Ve 44. minutě předvedl výbornou kombinační akci celý první útok. Puk putoval po ose Blanár – Dušátko – Dolana, ale posledně jmenovaný sám u tyče nemířil přesně. Hosté zahrozili o chvíli později, Skácel přihrával Fraňkovi, ale Svoboda stačil kotouč včas vyrazit hokejkou. V 51. minutě Rýgl vysunul do šance 2 na 1 Dzurika se Skálou, oba si vyměnili puk, ale šanci vyřešil brankář hostí. Hosté se snažili zdramatizovat utkání, Kvapil střílel od modré, před brankářem tečoval Müller, ale jen do připravené náruče Svobody. Domácí po zbytek hrací doby kontrolovali hru, nepustili Prostějov do vážnější příležitosti a připsali si zaslouženou výhru 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Rezek (HC Dukla Jihlava): „V utkání jsme měli po většinu času puk na hokejkách, stačilo to jenom vyjádřit gólově. Dostali jsme první smolný gól, ale jinak jsme to zvládli na výbornou. Příště bychom měli přidat víc gólů."

Martin Rýgl (HC Dukla Jihlava): „Bylo to zajímavé utkání, já jsem poprvé hrál první dorosteneckou nebo juniorskou ligu. Oproti extralize je v tom docela rozdíl. Nemůžu porovnávat jakou měl zápas úroveň, protože jsem to nikdy nehrál. Hlavní je, že jsme vyhráli a o to šlo."