6:2
(2:1, 2:1, 2:0)

Další vítězný zápas juniorů

16.10.2005 / Luban

V utkání měla být jasným favoritem domácí Dukla, jenže paradoxně lépe se vstup do utkání povedl Orlové, která dala hned v úvodu vedoucí branku. Jenže Jihlava se nevzdala a do přestávky otočila skóre. Ve druhé části hry se Orlové povedlo vyrovnat, ale to už bylo vše, poté stříleli branky jen domácí. Do druhé přestávky přidali 2 přesné úspěchy a v poslední třetině završili skóre na 6:2. V utkání skóroval dvakrát přesně Jan Dušátko, po jedné brance přidali Dolana, Rezek, Blanár a Suk.
16.10.2005 13:30, Junioři - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Plch, Dvořák, Novák, Pekárek V., Mareček, Kružík, Podhorský - Dolana, Dušátko, Blanár - Suk, Vlk, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Rezek - Skála, Dzurik, Cína - Man
6

HC Orlová

Kolář - Dobranský, Slanina, Kabeláč, Peterek, Sypták, Malý T. - Glezgo, Pavlát, Kravčík - Moron, Mikesz, Zigmund - Široký, Čáň, Malý L.
2
Branky: 6. Dušátko (Dolana), 16. Dolana (Dušátko, Blanár), 37. Rezek, 38. Blanár (Dolana), 56. Dušátko (Hrbatý J.), 57. Suk (Vlk, Hrbatý J.) - 4. Pavlát (Kravčík), 36. Kravčík (Glezgo). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:9, navíc Peterek (Orlová) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68.

Průběh utkání

Utkání začali lépe hosté, ve 4. minutě vystřelil Kravčík, Kotlíkovi se nepovedlo zalehnout kotouč a tak Pavlát ho už jen dostrčil do sítě, 0:1. Domácím se povedlo odpovědět o chvilku později, Dolana vybojoval puk a posunul ho na rozjetého Dušátka, který nechytatelnou bombou trefil pravý růžek brány hostí, 1:1. Hosté se snažili strhnout vedení na svou stranu, ale střela Kravčíka skončila jen v náruči domácího brankáře. V polovině první části hry se Vlk obtočil kolem obránce hostí a od mantinelu vystřelil, brankář však na poslední chvíli stačil puk vyrazit do ochranné sítě. Ve 13. minutě hráli hosté přesilovou hru, ale střela Kravčíka trefila jen Kotlíka do masky. Na druhé straně Filip Hrbatý obkroužil branku a pokusil se zakončit, ale brankář s problémy situaci vyřešil. Skóre se do konce první třetiny přece jen změnilo, Dušátko vystřelil od modré a před brankářem tečoval Dolana, 2:1.

Druhou část hry začala aktivněji Jihlava a Orlovou po všech směrech přehrávala. Hned v úvodu postupoval Rezek sám na brankáře, ten však jeho střelu vytěsnil nad. O chvíli později Man nahrával zpoza brány na Skálu, který ale netrefil bránu. Ve 29. minutě v přesilové hře vystřelil Jan Hrbatý z pozice mezi kruhy, ale střela skončila jen v připravené náruči Koláře. Další šanci si vypracoval Dušátko, povedlo se mu obejít obránce, ale pokus o blafák včas přečetl brankář hostí. Ve 36. minutě se povedlo vyrovnat Orlové, z rohu nahrával Glezgo a před bránou zakončoval Kravčík, 2:2. Jenže domácí se nevzdali a okamžitě odpověděli. Vše na sebe vzal Rezek, projel celé hřiště, odstavil si obránce a se štěstím poslal puk bekhendem mezi betony Koláře, 3:2. Další branku přidala Dukla v zápětí, Dolana nahrával zpoza brány a Blanár se sám před brankářem nemýlil, 4:2.

Třetí třetina začala pěknou šancí Jana Hrbatého, který ale sám před brankářem nedal. Ve 45. minutě nahrával Cína na Dzurika, ale ten trefil jen připraveného brankáře. Hosté zahrozili o chvíli později Mikeszem, ale Kotlík ukryl puk v lapačce. V polovině poslední části hry se dostal do úniku Krča, mířil mezi betony, ale brankář měl hokejku dobře postavenou. O chvíli později nahrával Jan Hrbatý na Suka a brankář hostí se štěstím situaci vyřešil. V 56. minutě už ale ani on odolat nedokázal. V přesilové hře nahrál Jan Hrbatý rozjetému Dušátkovi a ten v plné rychlosti předvedl ukázkový blafák, 5:2. Další přesný zásah přidali domácí v zápětí, zpoza brány nahrával Vlk a puk do brány uklidil volný Suk, 6:2. Když v závěru neskončila brankou ani střela Zigmunda, připsala si Jihlava další zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Jakub Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Do utkání jsme nevstoupili nejlépe, ale potom jsme soupeře přebrusli a technicky přehráli. Bylo to dobré utkání."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „Na to s jakým jsme hráli soupeřem, jsme podle tabulky měli zvítězit. Což se také podařilo, ale ta hra nebyla taková, jak bychom si představovali. Důležité jsou pro nás dva body."