6:4
(1:3, 2:1, 3:0)

Junioři po boji opět vítězně

23.10.2005 / Luban

Špatný vstup do utkání se pro domácí juniory už stává nepsaným pravidlem. I tentokrát pustili hosty do rychlého vedení, když v 11. minutě svítil na ukazateli stav 0:3. Jenže poté zabojovali a na ledě byl prakticky už pouze jeden celek - Jihlava. Do první přestávky se jednou trefil Jan Rezek, ve druhém dějství přidali branky Dolana, Lukačovič a bylo vyrovnáno. Hostům se sice v úplném závěru třetiny naposledy povedlo strhnout vedení na svojí stranu Foltýnem. Jenže Dukla do poslední třetiny vlétla raketově a utkání otočila na konečných 6:4, když se trefil Skála, Man a Dolana.
23.10.2005 13:30, Junioři - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík (9. Nikodým) - Lukačovič, Dvořák, Pekárek V., Novák, Mareček, Kružík, Chalupa, Kochánek - Dolana, Rezek J., Blanár - Man, Vlk, Hrbatý J. - Skála, Hrbatý F., Dzurik
6

Uherský Brod

Oharek - Matuška, Vaněk, Zagrapan, Foltýn, Rezek L., Paliatka - Ševčík, Obadal, Marcaník - Varga, Schuster, Rudecký - Krajčovič, Klíma, Kuneta - Falešník
4
Branky: 19. Rezek J. (Blanár), 30. Dolana (Hrbatý J., Lukačovič), 37. Lukačovič (Vlk, Hrbatý J.), 43. Skála (Hrbatý F.), 45. Man (Dolana), 57. Dolana - 8. Obadal (Ševčík), 9. Klíma, 11. Kuneta (Klíma), 39. Foltýn. Rozhodčí: Palášek - Reich, Skopal. Vyloučení: 9:9, navíc Hrbatý F. , Novák (oba Jihlava) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Do zápasu spousta hráčů domácích hráčů nastupovala oslabená virózou a na začátku to bylo znát. Hned v úvodu střílel Ševčík, ale Kotlík stihl zasáhnout. Poté domácí zahrávali takřka dvouminutovou přesilovku 5 na 3, ale nedokázali nijak vážněji ohrozit Oharkovu bránu. V 8. minutě se už ale skóre měnilo, v přesilové hře obešel domácího obránce Obadal a zasunul puk pod víko, 0:1. V zápětí od modré vystřelil Klíma, puk sice letěl nad, ale Kotlík si ho lapačkou srazil do brány, 0:2. To už bylo na domácího strážce svatyně, který nastoupil i přes vysokou horečku, moc a jeho místo zaujal Nikodým. Ale ani on neudržel dlouho čisté konto, inkasoval v 11. minutě, kdy nahrával Klíma a přesně střílel Kuneta, 0:3. Zvrátit stav chtěl v 16. minutě Dolana, který vystřelil z pozice mezi kruhy, ale vyprášil jen betony brankáře hostí. O chvíli později se ocitli Man s Janem Hrbatým v nájezdu na jediného obránce soupeře, ale první jmenovaný zvolil střelu jen do připraveného Oharka. Snížit se domácím přeci jen povedlo v 19. minutě, kdy Rezek vystřelil a brankářem vyražený puk se dokutálel až za brankovou čáru, 1:3.

Od druhé třetiny byla Jihlava aktivnější, od modré střílel v přesilové hře Lukačovič a před bránou dorážel Dzurik, ale bez úspěchu. Ve 24. minutě střílel Rezek, ale brankář hostí byl pozorný. V polovině druhé části hry opět Rezek zkusil zakončit přes clonícího obránce, ale trefil jen připravenou náruč brankáře hostí. V zápětí hráli domácí oslabení, zpoza brány nahrával Jan Hrbatý a před bránou se volný Dolana nemýlil, 2:3. Ve 34. minutě se do šance dostal Rezek po nahrávce Vlka, ale jeho bekhendovou střelu chytil brankář semaforem. O chvíli později Vlk přihrál Lukačovičovi a ten od modré trefil jen připraveného Oharka. Ve 37. minutě snaha domácím přeci jen úspěch přinesla, puk putoval po ose Jan Hrbatý – Vlk – Lukačovič až do brány, 3:3. Hosté ale šli z ojedinělé akce opět do vedení. Od modré nahodil bekhendem Foltýn a puk prošel až do sítě, 3:4.

Hned v úvodu poslední třetiny proti šanci Marcaníka musel Nikodým vytáhnout zákrok z říše snů. Domácím se povedlo vyrovnat ve 43. minutě, zpoza brány nahrával Filip Hrbatý a před bránou volný Skála zasunul puk mezi betony brankáře hostí, 4:4. Ve 45. minutě strhli domácí vedení na svojí stranu, Man projel celé útočné pásmo, oklamal obránce a předvedl perfektní blafák, 5:4. O chvíli později hrál Uherský Brod přesilovou hru, ale všechny střely pochytal Nikodým. V 54. minutě se o vyrovnání pokoušel Matuška, ale domácí mág byl proti. Vše vzal na sebe v závěru Dolana, projel do útočného pásma, protlačil se až k brankářovi a v lehu se trefil nad jeho rameno, 6:4.

Nejlepší hráči zápasu : Dolana, Lukačovič, Jan Hrbatý

Ohlasy trenérů

Tomáš Nikodým (HC Dukla Jihlava): „V prvních pár minutách to našemu gólmanovi trošku nevyšlo. To se stává, ale naši kluci začali bojovat, s troškou štěstí jsme to obrátili a vyhráli celý zápas."

Roman Dolana (HC Dukla Jihlava): „Zápas to nebyl vůbec lehký, protože nás po pátku postihla nějaká viróza, takže pár důležitých hráčů chybělo. Začátek jsme neměli moc dobrý, 3:0 to hovoří za všechno. Naštěstí jsme to dokázali otočit. Z mého pohledu to bylo nejvydřenější utkání v letošní sezóně."