6:4
(0:2, 4:0, 2:2)

Junioři drama nedopustili

04.11.2005 / Luban

Junioři na domácím ledě začali podobně jako proti Uherskému Brodu, brzy inkasovali branku. Hosté před koncem první části přidali další gól. Domácí celek gólově zabral až od úvodu druhé třetiny. Během dvaceti minut dokázal vsítit čtyři branky a otočil vývoj zápasu na svou stranu, když se v přesilovce dvakrát prosadil Petr Vlk. V polovině třetí části hosté dokázali snížit na 5:3, drama však svým druhým gólem nepřipustil Michal Blanár. Utkání nakonec skončilo vítězstvím domácích 6:4.
04.11.2005 17:30, Junioři - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Štelmach - Dvořák, Rýgl, Pekárek, Novák P., Lukačovič, Chalupa, Cakl, Podhorský - Blanár, Dušátko, Dolana - Vlk, Dzurik, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Rezek - Man, Skála, Cína
6

HC ZUBR Přerov

Zámečník - Kaňák, Spáčil, Prinke, Višenka, Halouska, Binar - Novák V., Pecha, Kuča - Sedlář, Hruška, Menšík - Jeniš, Smětal, Kroupa - Zbránek, Anděl, Skařupa
4
Branky: 21. Dušátko (Blanár, Rýgl), 27. Vlk (Pekárek V.), 36. Vlk (Hrbatý J., Lukačovič), 37. Blanár (Dušátko, Rýgl), 45. Krča (Hrbatý F.), 53. Blanár (Dušátko, Rezek) - 2. Jeniš (Smětal), 20. Menšík, 49. Kroupa (Novák V.), 54. Pecha (Kaňák). Rozhodčí: Kukeně - Holub, Jonáš. Vyloučení: 7:7, navíc Lukačovič (Jihlava) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70.

Průběh utkání

Utkání začali aktivněji domácí, svojí sehranost ukázala dvojice Vlk a Jan Hrbatý. Po dvou přesných nahrávkách se do zakončení dostal druhý jmenovaný, ale brankář hostí stačil včas puk zalehnout. Přerovu se povedlo využít hned svojí první příležitost, do nájezdu se dostal Jeniš a střelou z pozice mezi kruhy rozvlnil síť za brankou, 0:1. Vyrovnat se pokusil o chvíli později Filip Hrbatý, ale jeho střelu chytil brankář hostí. Další šanci si vypracovali Dolana společně s Blanárem, ale ani oni úspěšní nebyli. V poslední minutě zahrozil Anděl, ale Štelmach stačil vytěsnit puk lapačkou nad bránou. Další šanci už ale ani on nezabránil, Menšík svým důrazem zvýšil skóre, 0:2.

Dukla vstoupila do druhé části raketovým způsobem. Svůj důraz před bránou předvedl Blanár a Dušátko z toho vytěžil branku, 1:2. O chvíli později nahrával Lukačovič na Krču, ale ten sám před bránou nedal. Do nájezdu se dostal v zápětí na druhé straně Halouska, ale ani nadvakrát Štelmacha nepřekonal. Ve 27. minutě hrála Jihlava přesilovou hru, Pekárek vystřelil, brankář vyrazil puk jen k volnému Vlkovi a pro něj už byla snadná práce zasunout puk do prázdné brány, 2:2. Přerov zahrozil v polovině druhého dějství, Kuča střílel z pozice mezi kruhy, ale brankář ukryl puk v lapačce. Ve 36. minutě v předvedla Jihlava ukázkovou přesilovkovou souhru. Puk putoval po ose Lukačovič, Jan Hrbatý až k volnému Vlkovi a ten se nemýlil, 3:2. Domácím to ale nestačilo, v zápětí přidal další přesný zásah Blanár po asistenci Dušátka, 4:2.

Poslední část hry začala aktivněji opět Jihlava, Filip Hrbatý zavezl puk a Krča se trefil přesně, 5:2. Ve 48. dostali hosté možnost přesilovky 5 na 3, kterou využili Kroupou, 5:3. Jenže domácí se nepoložili, Dušátko uvolnil Blanára a ten svůj sólový nájezd zakončil gólem, 6:3. Přerov nechtěl zůstat pozadu a Pecha z pozice mezi kruhy mířil přesně, 6:4. V závěru se ještě do pěkné šance dostal Novák, ale pozorný Štelman situaci vyřešil.