2:8
(1:4, 1:2, 0:2)

Derby úspěšněji pro juniory Třebíče

18.11.2005 / Luban

V důležitém utkání o první místo v tabulce ligy juniorů se utkali dva rivalové z Vysočiny. Utkání se vydařilo lépe hostům z Třebíče. Už v prvním dějství se ujali vedení v poměru 1:4 a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Domácí inkasovali další 2 branky ve druhé i poslední třetině a debakl 2:8 se podařilo korigovat dvěma góly pouze Janu Dušátkovi.
18.11.2005 17:30, Junioři - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Rýgl, Dvořák, Novák, Pekárek V., Lukačovič, Chalupa, Cakl, Kružík - Dolana, Dušátko, Blanár - Krča, Hrbatý F., Hrbatý J. - Obdržálek, Hollý, Vrba - Man, Dzurik, Skála
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Jedlička, Pálka, Kaláb, Mauritz, Bulička, Raus - Nahodil, Sobotka, Kejda - Dostál, Burián, Kurial - Laš, Bula, Burian
8
Branky: 7. Dušátko (Dolana, Blanár), 32. Dušátko (Rýgl, Hrbatý J.) - 5. Nahodil (Kejda), 16. Laš, 19. Kurial (Burián), 20. Nahodil (Pálka), 21. Bulička (Laš), 27. Laš (Burian), 44. Bula (Laš), 60. Raus (Burian, Laš). Rozhodčí: Pešina - Deim, Kostka. Vyloučení: 11:13, navíc Rýgl (Jihlava) 10 min. - Bula (Třebíč) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 200.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili lépe hosté z Třebíče, sám před brankáře se dostal Raus, ale Svoboda kotouč včas přikryl. Další šanci měli hosté v 5. minutě, kdy se po chybě domácího obránce dostal sólového úniku Nahodil a trefil se přesně, 0:1. Zvýšit skóre mohla Třebíč vzápětí, od mantinelu nahrával Raus, ale Burian sám před brankářem nedal. Domácí zahrozili Dušátkem, který vyjel od mantinelu, ale jen přestřelil bránu. Z následného buly vystřelil od modré Dolana a vyražený puk dopravil do sítě Dušátko, 1:1. V polovině první části se zjevil Laš úplně sám před brankářem, ale Svoboda jeho pokus zmařil. O chvíli později se do samostatného nájezdu dostal opět Laš, oklamal vyjíždějícího Svobodu, ale netrefil prázdnou bránu. V 15. minutě nahrával Dušátko na Blanára, ale ten mířil vedle. Na druhé straně obešel domácího obránce Nahodil, ale na Svobodu nevyzrál. V 16. minutě vyvážel puk z obranného pásma Jan Hrbatý, jenže do cesty se mu přimotal domácí obránce, toho využil Laš a střelou od mantinelu nedal Svobodovi šanci, 1:2. V 19. minutě ztratil v obranném pásmu puk Lukačovič, čehož využil Burián, nahrál před bránu Kurialovi, který zkušeně počkal až se domácí brankář položí a zasunul puk do brány, 1:3. Aby toho nebylo málo v závěru posledního dějství vysunul do sólového úniku parádní přihrávkou Pálka Nahodila a ten se nemýlil, 1:4.

Do druhé části se povedl výborný nástup Třebíči, od modré vystřelil Bulička a puk se dostal až do brány, 1:5. Ve 25. minutě se mohli domácí vrátit do utkání, když měli příležitost přesilovky 5 na 3, ale branku se jim vstřelit nepovedlo. Vynikla v ní pouze střela Lukačoviče od modré se kterou si ale Míča poradil. Další branku přidal ve 37. minutě po závaru před bránou Laš, 1:6. V polovině druhé třetiny si pěknou příležitost vypracovali Vrba s Hollým, druhý jmenovaný však trefil jen brankáře hostí. Ve 32. minutě se povedlo Dukle zkorigovat, Rýgl vystřelil od modré a puk do sítě dorazil Dušátko, 2:6. V dalším průběhu ještě domácí Novák vystřelil z pozice levého kruhu, ale Míča byl pozorný.

Ve 42. minutě se dostával do příležitosti Laš, ale Svoboda jeho úmysl vystihl.O chvíli později ujel všem Bula a svůj nájezd zakončil perfektním blafákem, 2:7. Domácí zahrozili Obdržálkem, který střílel od modré, ale brankář pohotově puk chytil. V 54. minutě ujel Kurial společně se Sobotkou na jediného domácího beka, jenže Sobotka situaci řešil střelou, která ale nemířila na bránu. V závěru se zjevil Sobotka sám před Svobodou, ten ale předvedl jak má rychlou lapačku a puk v ní schoval. Hosté nakonec přidali tečku za utkáním Rausem, který završil skóre na 2:8.

Nejlepší hráči zápasu : Dušátko – Laš, Nahodil