9:1
(2:0, 4:1, 3:0)

Junioři si smlsli na Karviné

02.12.2005 / Jakub Mezlík

Dalším soupeřem jihlavských juniorů na Horáckém zimním stadionu byl tým Karviné, který je dokázal v domácím prostředí porazit. Dukla tedy měla svému soupeři co oplácet. A povedlo se jí to dokonale. Junioři svého soupeře jasně přehráli ve všech směrech a zaslouženě zvítězili 9:1. Výborný výkon znovu předvedl Petr Vlk, který si na své konto připsal jeden gól a čtyři asistence a Jan Hrbatý, jenž si připsal dvě branky a stejný počet asistencí.
02.12.2005 17:30, Junioři - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Lukačovič, Dvořák, Pekárek V., Chalupa, Cakl, Kružík, Podhorský, Pekárek T. - Dolana, Dušátko, Blanár - Man, Vlk, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Skála - Kubík, Dzurik, Cína
9

Karviná

Surovec - Doležal, Baranek, Říman, Vaštík - Blatoň, Hublík, Rosulek - Kasalík, Helešic, Zakutanský - Kántor, Bojadžiev, Glac
1
Branky: 14. Dolana (Dušátko), 16. Dolana (Hrbatý J., Vlk), 27. Hrbatý J. (Pekárek V., Vlk), 28. Vlk (Pekárek V., Hrbatý J.), 32. Skála (Dzurik, Podhorský), 32. Lukačovič (Blanár), 44. Hrbatý F. (Vlk), 50. Hrbat7 J. (Vlk, Dvořák), 57. Kružík (Blanár) - 39. Hublík. Rozhodčí: Mech - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 7:9, navíc Dušátko (Jihlava) 10 min. - Baranek (Karviná) 5 + do konce. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Domácí v úvodu utkání nedokázali proměňovat vyložené šance, sám na bránu uháněl nejprve Dzurik, poté Dolana. Velkou příležitost ke skórování měl v oslabení Krča. Hosté poprvé vážněji ohrozili domácí branku až ve 13. minutě. Pak už ale přišly chvíle domácího útočníka Romana Dolany, který v rozmezí tří minut využil dvakrát skulinky mezi betony gólmana hostí Surovce. Domácí převaha se začala ještě více stupňovat, ani po velké šanci Jana Hrbatého v oslabení se však stav hry nezměnil.

Do druhé části nastupovali domácí s dvougólovým náskokem, který se v rozmezí od 27. do 32. minuty značně rozrostl. Ukázkové střely od modré předvedli Jan Hrbatý a Petr Vlk, pak se ještě trefili Dalibor Skála a Adam Lukačovič, který dorazil do sítě Blanárovu střelu. Dukla vedla 6:0 a o vítězi již nebylo pochyb.V závěru 2. třetiny se povedlo čestný úspěch zaznamenat i hostujícímu mužstvu, když při signalizované výhodě JIndřich Hublík dorazil kotouč do odkryté brány.

Ani ve třetím dějství se obraz hry nezměnil. Ve 44. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Vlk a nahodil ho před branku, kde stál dobře postavený Filip Hrbatý, 7:1. 49. minuta přinesla jedinou vážnější potyčku. Za brankou Dukly se do sebe pustili Podhorský, který si odseděl na trestné lavici 2 minuty a karvinský Baranek, jenž si za své hrubé údery vykoledoval trest na 5 minut + do konce utkání. V tu chvíli už byli vyloučeni Blanár a Kasalík, hrálo se tedy ve třech na obou stranách. Tato situace svědčila více jihlavským hráčům. Dvořák poslal do úniku duo Vlk, Jan Hrbatý a druhý jmenovaný zakončoval prakticky do prázdné brány, 8:1. Poslední gól zápasu vsítil 3 minuty před koncem Jaroslav Kružík, který se dobře zorientoval v závaru. Junioři si tak za snadné vítězství 9:1 připsali do tabulky další 2 body.

Ohlasy trenérů

Filip Svoboda (Jihlava): „Z naší hry byla vidět trochu nervozita, protože v Karviné jsme prohráli, tak jsme nevěděli, co od toho zápasu čekat. Nakonec se ale všechno otočilo v náš prospěch a zaslouženě jsme zvítězili."

Michal Blanár (Jihlava): „Už od začátku jsme hráli výborně. Proměňovali jsme šance, hráli jsme přesně to, co nám trenér říkal a bez problémů jsme zápas vyhráli."