6:1
(0:0, 2:1, 4:0)

O výhře rozhodly využité přesilové hry

11.12.2005 / Jakub Mezlík

Jihlavští vstoupili do utkání bez zraněného Petra Vlka a Jana Hrbatého, v obraně trenéři postrádali Adama Lukačoviče. Domácí celek se rozjížděl pomaleji, tak jak už u nich bývá zvykem. První branky se diváci dočkali v úvodu druhé třetiny, když se v přesilové hře trefil kapitán Filip Hrbatý. Hosté stihli do poloviny zápasu srovnat krok, když dokázali využít přesilovou hru. V závěru druhé části se prosadil jihlavský Michal Krča. Domácí o své výhře rozhodli třemi góly v rozmezí čtyř minut, když se postupně trefili Stanislav Chalupa, podruhé v utkání Michal Krča a Lukáš Kubík. Na konečných 6:1 uzavřel účet zápasu Jiří Man.
11.12.2005 13:30, Junioři - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Plch, Dvořák, Cakl, Kružík, Chalupa, Pekárek V., Novák, Podhorský - Dolana, Dušátko, Blanár - Krča, Hrbatý F., Skála - Man, Dzurik, Rezek, Cína, Kubík
6

SKLH Žďár nad Sázavou

Kochánek - Šindler, Sláma, Pleva, Muhlfait J., Hrnčíř, Novotný, Pospíchal - Chlubna, Muhlfait F., Havelka - Hanus, Sobotka, Pochobradský - Merkl, Benda, Nedělka
1
Branky: 24. Hrbatý F. (Dušátko, Krča), 39. Krča (Dušátko), 50. Chalupa, 53. Krča (Rezek), 54. Kubík (Hrbatý F.), 58. Man (Hrbatý F.) - 29. Muhlfait F. (Havelka). Rozhodčí: Blecha - Holub, Svoboda. Vyloučení: 6:10, navíc Blanár (Jihlava) 5 + do konce - Muhlfait (Žďár) 10 min. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Už od úvodních minut byli lepší domácí junioři, ovšem nedokázali dávat branky a to ani v 57 sekund trvající přesilové hře 5 na 3. Žďár poprvé vážněji zahrozil při Skálově vyloučení, gólman Svoboda však kotouč za svá záda nepustil. První třetina tak puk v síti nepřinesla.

Do druhé třetiny opět lépe vstoupila Dukla a tentokrát převahu vyjádřila i brankou. Skóre otevřel ve 24. minutě kapitán Filip Hrbatý, když v přesilové hře zavěsil z bezprostřední blízkosti pod víko, 1:0. Hosté se však nevzdávali a ve 29. minutě předvedli perfektní kombinaci, na jejímž konci stál Filip Muhlfait, který přehodil bekhendem Svobodu, 1:1. Tři minuty před koncem druhé části dostali domácí opět výhodu přesilovky 5 na 3 a tentokrát ji v závěru využili. Po Dušátkově střele dorazil kotouč do prázdné brány Michal Krča, 2:1.

Zápas ještě zdaleka nebyl rozhodnut, do 3. třetiny však očividně s větší chutí po výhře nastoupila jihlavská juniorka. Úvod třetiny však branky ještě nepřinesl, v rozmezí 50. a 54. minuty se však Dukla trefila hned třikrát. Nejprve se trefil z pravého kruhu pod víko Stanislav Chalupa, 3:1. Pak předvedl pěkný blafák Michal Krča, jenž se trefil podruhé v zápase, 4:1. Rozhozené žďárské obraně pak ještě unikl Lukáš Kubík a s přehledem zavěsil, 5:1. Účet zápasu pak uzavřel Jiří Man, který zakončil svůj blafák mezi nohy gólmana hostí Kochánka. Jihlavská juniorka zvítězila 6:1 a připsala si tak další důležité body v cestě za postupem. Stále si tak drží 1. pozici před dotírající Třebíčí.

Ohlasy trenérů

Filip Hrbatý (Jihlava): „Pohlídali jsme si začátek, aby jsme neprohráli první třetinu jako skoro vždycky. Pak jsme začali tlačit, ale moc nám to tam nepadalo. Naštěstí ve třetí třetině jsme smůlu prolomili a v pohodě jsme vyhráli."

Michal Blanár (Jihlava): „Začali jsme pomalu, nemohli jsme se dostat do tempa. Až ve třetí třetině jsme do toho pořádně šli a už jsme zápas rozhodli."