4:7
(0:3, 4:2, 0:2)

V derby nestačila juniorka Dukly na Třebíč.

11.09.2005 / Luban

V posledním přípravném zápase před sezónou zavítal na Horácký zimní stadión rival z Třebíče. Hned od úvodu dokázal proměňovat svoje střelecké příležitosti a na počátku druhé části hry byl stav 0:4. Domácí však nesložili zbraně a povedlo se jim skóre vyrovnat. Jenže to bylo do konce hry všechno, Třebíč byla v zakončení přesnější, přidala další tři branky a odváží si domů zaslouženou výhru. Za domácí se dvakrát trefil Filip Hrbatý.
11.09.2005 13:30, Přípravné zápasy juniorů - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Mareček, Dvořák, Pekárek V., Novák, Cakl, Kružík, Podhorský, Holub - Hrbatý J., Hrbatý F., Vlk - Krča, Skála, Cína - Dolana, Dzurik, Man - Koreš, Hřeben, Cejpek
4

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Raus, Jedlička, Krčál, Dostál, Popela, Pálka, Kaláb, Sobotka - Kejda, Burián, Jánský - Kundela, Vlašín, Fiala - Pejchal, Nahodil, Ondrůj - Antoň, Mauritz, Kurial
7
Branky : 25. Hrbatý F. (Hrbatý J.), 29. Man (Holub), 31. Hrbatý F. (Vlk, Hrbatý J.), 33. Holub (Dzurik) - 5. Raus, 17. Fiala (Nahodil), 20. Nahodil (Fiala), 21. Burián, 33. Raus (Sobotka), 41. Vlašín (Raus, Sobotka), 55. Kurial.

Průběh utkání

Vstup do utkání se povedl lépe hostům a v 5. minutě Kotlíka poprvé překonal Fiala, 0:1. O chvíli později nahrával Sobotka Vlašínovi, ale ten trefil jen tyčku odkryté brány. Hra se nadále přelévala z jedné strany na druhou, leč bez vážnější šance. Domácím se povedlo zahrozit až v 16. minutě paradoxně ve vlastním oslabení, když ujeli Vlk a Jan Hrbatý, ale druhý jmenovaný zakončil pouze do ležícího brankáře. Po zbytek přesilové hry zatlačili hosté Duklu do obranného pásma, Sobotka adresoval puk na volného Nahodila, ale Kotlík se stačil včas přemístit. Na následnou akci byl už ale domácí brankář krátký, po závaru před brankou zametl puk do sítě Fiala, asistenci si připsal Nahodil, 0:2. Další brankový zářez si připsali hosté ve 20. minutě, Fiala vysunul přesnou nahrávkou Nahodila a ten svým samostatným nájezdem nedal Kotlíkovi šanci, 0:3.

Do druhé třetiny vlétli hosté raketovým způsobem, zatlačili Jihlavu do obranného pásma a po závaru dostal puk do brány Burián, 0:4. Ve 22. minutě se do šance dostali domácí, rychlonohý Jan Hrbatý objel bránu a nahrál Novákovi, ale jeho střelu ukryl brankář v lapačce. Z následného buly se domácí přeci jen dočkali, Jan Hrbatý nahrál Filipu Hrbatému a ten se od modré trefil přesně, 1:4. Další branku přidali domácí ve 29. minutě, Holub nahrál přes celé útočné pásmo Manovi a proti jeho střele se už hostující brankář nestačil přemístit, 2:4. Jihlavě to ale nestačilo a o chvíli později Jan Hrbatý obešel soupeře, přihrávku adresoval Vlkovi, ten po brankovišti předložil lahůdku na hůl Filipa Hrbatého, který už jen puk zametl do brány, 3:4. Opaření hosté inkasovali další branku ve 33. minutě, Dzurik pěkně vystřelil od modré, brankář jen vyrazil puk k volnému Vlkovi, který už si věděl rady a uklidil puk do sítě, 4:4. Třebíči se povedlo odpovědět hned z protiútoku, Sobotka zpoza brány nahrál na Rause a ten zasunul puk mezi betony domácího brankáře, 4:5. Když se v přesilovce v závěru druhého dějství hosté neprosadili, odcházelo se do kabin za jednobrankového vedení Třebíče.

Poslední část hry začal střelou od modré hostující Raus, ale Kotlík jí ukryl v lapačce. Hostům se ale skórovat přeci jen povedlo, Raus střílel a Vlašín puk přesně tečoval mezi betony brankáře, 4:6. V polovině posledního dějství v nájezdu dva na jednoho Nahodil nahrával na Fialu, ale Kotlík vše vyřešil. V 55. minutě v přesilové hře Mareček vystřelil a Filip Hrbatý tečoval puk nad bránu. Z protiútoku ve vlastním oslabení ujel Kurial a ačkoli byl tísněn obráncem, dokázal bekhendem přehodit Kotlíka, 4:7. Když domácí nesnížili skóre ani v závěrečné přesilovce, odvezli si výhru hosté z Třebíče.

Ohlasy trenérů

Jakub Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Utkání bylo vyrovnaný, Třebíč nás celkově nepřehrála, měli více štěstí. Co vystřelili to jim tam padlo."

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Přišli jsme na zápas špatně koncentrovaní a dělali jsme hodně chyby v obraně, dostávali jsme góly z brankoviště. A když se nám podařilo dotáhnout zápas, tak jsme si v kabině řekli, že do třetí třetiny půjdeme a otočíme to. Bohužel jsme ale dělali stejné chyby jako na začátku zápasu a musíme si na to dát pozor."