2:6
(1:0, 1:4, 0:2)

Ytong udeřil ve druhé části

19.08.2005 / Luban

Jihlavští junioři vstoupili do utkání aktivně, hráli hodně agresivně, a jako první se dočkali branky, když se prosadil Dalibor Skála. Mladíci tedy šli do kabin s nejmenším možným náskokem, a jakoby měli ještě myšlenky v kabině. Ytong na začátku druhé části spustil nevídaný uragán, během 2 minut vstřelil 4 branky, když gólově aktivní byl především Půček. Jihlavané se zmohli ještě na jeden gól, když na 4:2 snížil Petr Vlk. Hosté poté v poslední třetině přidali 2 branky, a zaslouženě zvítězili 6:2. Jihlavští mladíci tedy i nadále čekají na první výhru.
19.08.2005 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík (23. Nikodým) - Novák, Kružík, Podhorský, Kochánek, Pekárek T., Pekárek V., Cakl, Mareček - Krča, Skála, Cína - Cirhan, Hrbatý, Vlk - Dolana, Dzurik, Man - Koreš, Cejpek, Holub
2

Ytong Brno

Kyjovský (31. Eršek) - Florián, Sokolovský, Šůrek, Kozárek, Úlehla, Černý, Burzík, Kučera, Karšay, Hudcovský, Bačák, Žalud, Půček, Polívka, Dej, Václavovič, Horáček, Lojek, Němec, Štěpánek
6
Branky: 9. Skála, 31. Vlk - 21. Půček (Dej), 22. Kozárek, 23. Šůrek (Kučera), 23. Půček, 42. Černý, 45. Půček (Polívka). Vyloučení: 7:5.

Průběh utkání

V první třetině byl vidět rychlý moderní hokej plný soubojů do těla. Jihlavští mladíci aktivně napadali a dostávali se do příležitostí. Pěkné šance dokázal spálit Vlk a Dolana. Jediným přesným střelcem první třetiny byl Skála v 9. minutě, 1:0.

Další část hry začala nedůslednou hrou domácích a Ytong toho dokázal využít hned ve 21. minutě, kdy nahrával Dej a střelou od modré se přesně trefil Půček, 1:1. O minutu později se povedlo Kozárkovi nadvakrát překonat Kotlíka, 1:2. Jihlavská obrana byla stále nepozorná, čehož využil Kučera projel až před brankáře a naservíroval puk volnému Šůrkovi, který už jen puk zametl do odkryté brány, 1:3. Dokonalý obrat dokonal za pár chvil Půček, který využil přesnou přihrávku zpoza brány, 1:4. Hosté mohli přidat další branku v zápětí, kdy Štěpánek předvedl sólo přes celé hřiště, ale v zakončení zaváhal. Jihlava se osmělila v polovině druhé části Vlkem, který svým důrazem nadvakrát překonal brankáře hostí, 2:4. Do další šance se v zápětí dostal Dolana, ale sám před brankářem skórovat nedokázal. Hosté na druhé straně ve 34. minutě Hudcovským pouze orazítkovali horní tyčku Nikodýmovi klece.

Laxnost na začátku třetin ukázali domácí opět ve třetí třetině, kdy se Černý dokázal prosadit střelou z pozice mezi kruhy, 2:5. Další branku přidali hosté ve 45. minutě, Polívka nahrával zpoza brány a volný Půček rozvlnil síť v jihlavské bráně, 2:6. Se zbytkem šancí si oba brankáři dokázali poradit a tak si výhru připsal zaslouženě Ytong.