4:2
(2:0, 1:1, 1:1)

06.03.2003 / Roj

06.03.2003 17:30, 1. liga ČR - 49. kolo

Rytíři Kladno

Orct - Kruliš, Špelda, Čech, Kasík, Mojžíš, Skuhrovec, Chatrnúch, Zeman - Jankových, Gardoň, Musil - Kysela, Pazourek, Fink - Havel, Kalla, Klimt - Bílek, Zajíc, Horna.
4

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Ficenc, Morava, Šefčík, Duben, Malena, Vrábel, Staněk - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Říha - Čachotský, Vlk, Třetina.
2
Branky: 6.Horna (Bílek, Zajíc), 19.Jankových (Špelda), 28.Kruliš (Gardoň, Jankových), 60.Kysela (Kasík) - 37.Zdráhal (Kaňkovský, Říha), 59.Zdráhal (Šefčík, Morava). Rozhodčí: Smeták - Kureš, Havlín. Vyloučení: 4:3 Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 4574

nejlepší hráč: Vítězslav Jankových (Kladno)

Průběh utkání

První třetina se hrála ve znamení přehnaného respektu Dukly k favorizovanému Kladnu. To se od první minuty dostalo do tlaku a vynutilo si z naší strany fauly. Hned první přesilovku, při vyloučení Šmardy, domácí využili. Z bezprostřední blízkosti propasíroval puk za Sáblíka Horna. Kladno poté mělo další šance a jihlavští se jen málokdy dostali do útočného pásma. Těsně před koncem třetiny korunoval kladenskou převahu Jankových, hráč, na kterého má Dukla nepříjemné vzpomínky ještě z loňského finále. Prudká střela Špeldy trefila Sáblíkovo rameno, puk se odrazil přímo k holi obávaného střelce a dorážka znamenala zvýšení na 2:0.

Gól do šatny však Dukle překvapivě spíše pomohl. Do druhé třetiny totiž vstoupila daleko sebevědoměji a poprvé jsme byli svědky vážnějšího ohrožení Orctovy branky. Přesto se nevyvarovala fatální chyby, kdy se u mantinelu zbytečně ztraceného puku zmocnil Gardoň, nahrál Krulišovi a ten z místa mezi kruhy zvýšil na 3:0. Aktivnější hra Dukly však přinesla své ovoce. Přestože přesilovky v letošním play-off nepatří k silné stránce Dukly, Zdráhal při jedné z nich zúročil jihlavskou kombinaci a po Kaňkovského přihrávce snížil na 3:1.

Třetí třetina přinesla trochu divoký hokej s množstím šancí, kdy se hra přelévala od jedné brány ke druhé. Sáblík sa blýskl několika zázračnými zákroky, dvakrát při něm stálo i štěstí, kdy puk zazvonil o tyč. Šance však byly i před Orctem. Jednu z nich, necelé dvě minuty před koncem, proměnil šťastnou tečí opět Zdráhal. Bylo jasné, že Dukla bude hrát bez brankáře, ovšem příležitost se naskytla až půl minuty před koncem. Bohužel, prohráli jsme vhazování, Kysela ujel po pravé straně a od modré přesně zavěsil - 4:2.
Kladno vede na zápasy 1:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar: "Nezachytili jsme aktivní nástup Kladna v první třetině. Soupeř byl lepší ve všech směrech, navíc se uklidnil první brankou v přesilovce. Rozhodující moment byla asi druhá branka dvě minuty před koncem první třetiny. Během druhé třetiny jsme se zlepšili, přestali jsme mít strach hrát a třetí třetinu jsme prakticky 1:0 vyhráli, i když Kladno mělo spoustu šancí. Kladno by v současném stavu mělo na umístění kolem 8. – 9. místa v extralize."

Zdeněk Müller: "Souhlasím, že jsme měli výborný vstup do zápasu a rozhodnout jsme měli už v první třetině větším poměrem. Za stavu 3:0 jsme začali hrát nedisciplinovaně a špatně jsme bránili, všichni se tlačili dopředu a ubylo na koncentraci. Sice jsme na to málem doplatili, ale vítězství jsme si přesto zasloužili."