6:1
(2:0, 2:0, 2:1)

Junioři v přípravě poprvé okusili chuť vítězství

06.09.2005 / Luban

Junioři Jihlavy si připsali v přípravě první výhru a na domácím ledě porazili Havlíčkův Brod. Svojí převahu prokazovali už od první třetiny kdy vedli 2:0. V dalších třetinách přidali opět po dvou brankách a zaslouženě vyhráli 6:1. Největší měrou k výhře přispěla první útočná formace Jan Hrbatý, Jan Dušátko a Petr Vlk.
06.09.2005 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Mareček, Dvořák, Pekárek, Novák, Cakl, Kružík, Podhorský - Hrbatý J., Dušátko, Vlk - Blanár, Hrbatý F., Rezek - Krča, Skála, Cína - Dolana, Dzurik, Cirhan
6

HC Rebel Havlíčkův Brod

Hamarič (31. Böhm) - Šlejtr, Janata, Kadlec, Vácha, Veselý, Krpálek - Kraučuk, Chytráček, Muras - Kůrka, Šudoma, Křišťan - Langhans, Špatenka, Štros
1
Branky : 5. Dvořák (Dušátko), 16. Hrbatý J. (Dušátko), 25. Dušátko (Vlk), 36. Vlk (Dušátko, Hrbatý J.), 48. Blanár (Hrbatý F.), 54. Hrbatý J. (Vlk) - 55. Kraučuk (Chytráček, Muras). Vyloučení: 9:7, navíc Vácha (HBR) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0.

Průběh utkání

Utkání začali aktivněji domácí a hned v 5. minutě Dušátkovu střelu usměrnil tečí mezi betony Dvořák, 1:0. V pěkné příležitosti se ocitli v zápětí na druhé straně hosté, když Muras nahrával a úplně volný Kraučuk zakončoval, ale bravurním zákrokem vše vyřešil Kotlík. V polovině první části hry předvedli pohlednou souhru domácí Krča se zakončujícím Skálou, ale pozorný Hamarič byl dobře postavený. Další příležitost si Jihlava vypracovala ve 12. minutě v přesilové hře, Skála nahrával, ale Dušátkovi se nepovedlo ani nadvakrát překonat brankáře hostí. Na branku diváci čekali až do 16. minuty, kdy se povedlo ve vlastním oslabení ujet Dušátkovi, jenž předložil přesnou nahrávku na Jana Hrbatého, který už zakončoval do odkryté klece, 2:0.

Druhá část hry začala převahou domácích, kteří byli nažhaveni na svojí letošní první výhru. Ve 25. minutě v útočném pásmu nahrál Vlk Dušátkovi, který chytře počkal až se brankář položí a střelou nad levým betonem pohodlně zvýšil skóre, 3:0. O chvíli později předvedl parádní střelu hostující Kraučuk, ale jeho bombu ukryl Kotlík v lapačce. V polovině druhého dějství se dostal k samostatnému nájezdu Vlk, ale jeho pokus o blafák brankář hostí včas přečetl. Ve 32. minutě se dostal do příležitosti jeden na jednoho Jan Hrbatý a pokusil se o nečekanou kličku z otočky, kterou dokázal hostujícího obránce dokonale oklamat, ale se zakončením už měl problém. Další branku přidali domácí ve 36. minutě, kdy Dušátko objel branku a nahrál před bránu na Vlka, který se svým důrazem dokázal prosadit přes dva obránce soupeře, 4:0. Když v závěru druhé části neskončily brankou ani pokusy Váchy a v zápětí Kůrky, odcházeli do kabin spokojenější domácí.

Ve 46. minutě hry se do šance dostal hostující Chytráček a Muras, ale pozorný Kotlík vše včas vyřešil. Další branku přidala nová jihlavská akvizice Blanár po nahrávce Filipa Hrbatého, 5:0. V 53. minutě hosté zahrozili Šudelou, který se dostal do samostatného nájezdu, ale chyběla mu přesnost v zakončení. Jak umí využívat přesilové hry předvedla Jihlava v zápětí, Vlk přesně nahrával a Jan Hrbatý nechytatelnou bombou pod horní tyčku upravil skóre zápasu na 6:0. O minutu později měli možnost přesilové hry i hosté a dokázali jí Kraučukem přesně využít, 6:1. Když v závěru zápasu neskončila brankou ani střela Krči, mohli domácí slavit zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

Jan Hrbatý (HC Dukla Jihlava): „Dneska to bylo dobré utkání, vyhráli jsme. Konečně nám vyšli nějaké přesilovky. Byl to také slabší soupeř, předtím jsme v přípravě měli kvalitnější soupeře. Už je vidět, že je to první liga a ten hokej je jinej. Teď musíme jít zápas od zápasu a všechno vyhrát."