2:4
(2:2, 0:1, 0:1)

Junioři v přípravě ještě nevyhráli, před domácím publikem podlehli Pardubicím

01.09.2005 / Luban

Junioři Jihlavy přivítali v přípravě na domácím ledě účastníka extraligy Pardubice. Utkání bylo od počátku vyrovnané, čemuž nasvědčovalo i skóre první třetiny 2:2. Poté už se dokázali prosadit pouze hosté z Pardubic a připsali si v přípravě zaslouženou výhru. Za domácí se dokázali prosadit Roman Dolana a Dalibor Skála.
01.09.2005 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour - Pekárek T., Pekárek V., Mareček, Dvořák, Novák, Kružík, Dundáček, Podhorský - Hrbatý J., Dušátko, Vlk - Krča, Skála, Rezek - Cirhan, Hrbatý F., Cína - Dolana, Dzurik, Holub
2

HC Dynamo Pardubice

Růžička (41. Rýdl) - Chaloupka, Havrda, Nakládal J., Rejzek, Salava, Kučera, Staněk, Lesák - Bláha, Semorád, Nakládal O. - Vávra, Komůrka, Procházka J. - Krejza, Janecký, Procházka F. - Bartoníček, Žídek, Škumát
4
Branky : 8. Dolana (Novák), 16. Skála (Krča, Rezek) - 16. Procházka J. (Nakládal J.), 19. Nakládal J., 35. Vávra (Rejzek, Nakládal J.), 55. Krejza

Průběh utkání

V domácí kleci nastoupil Jan Zour z Pelhřimova, který v loňské sezóně úspěšně vypomáhal dorostu Dukly. Ačkoli měl z počátku zápasu více práce, první gól padl na druhé straně, když se v 8. minutě podařilo ujet Dolanovi a od půlky hřiště golfovým úderem prostřelit Růžičku, 1:0. O minutu později domácí v přesilové hře mohli svůj náskok zvýšit, nahrával Rezek a Mareček střelou bez přípravy trefil jen výstroj brankáře hostí. Pardubice se osmělili v 11. minutě Jiřím Procházkou, který přesně nahrál na volného Bartoníčka, ale jeho pokus brankář Dukly stačil včasným rozklekem zlikvidovat. O dvě minuty později stačil Zour v lapačce ukrýt i střelecký pokus Rejzka. Na branku se muselo čekat až do 16. minuty, Jakub Nakládal nahrál neobsazenému Jiřímu Procházkovi a ten neměl se zakončením nejmenší problém, 1:1. Domácí vyrovnávací branka nepoložila, hned z protiútoku se opět dostali do vedení zásluhou Skály, který využil spolupráce Rezka s Krčou a nekompromisně poslal puk do brány, 2:1. V 18. minutě srovnal krok Jakub Nakládal, když nadvakrát propasíroval puk podél levé tyčky až do sítě, 2:2. O chvíli později si hráči vyzkoušeli i nezvyklou hru 3 na 3 a do velké šance se dostal hostující Vávra, leč bez úspěšného zakončení. Když neskončila v závěru prvního dějství brankou ani tvrdá střela Jana Hrbatého, šlo se do šaten za vyrovnaného stavu 2:2.

foto: hcdukla.cz
V zápase si hráči své názory vyměnili i ručně

Druhou část hry začali lépe hosté, Semorád vyslal šikovnou střelu, se kterou si ale pozorný Zour stačil poradit. Ve 26. minutě se do šance dostal opět Semorád, svojí individuální akci zkusil zakončit střelou mezi betony, ale domací brankář byl dobře postavený. Domácí odpověděli šikovnou střelou Dušátka, ale ani tou Růžičku "na hruškách" nenachytat nedokázali. Pardubice se poprvé v zápase do vedení dokázali dostat ve 32. minutě, kdy v přesilovce 4 na 3 střílel Rejzek a nehlídaný Vávra šikovnou tečí roztřepotal síť za zády brankáře Dukly, 2:3. Ve 38. minutě se ve slibné šanci ocitl Krča, ale se zakončením zaváhal. Když si na konci druhé části poradil Zour se střelou Krejzy od modré, odcházeli do kabin hosté s jednobrankovým náskokem.

foto: hcdukla.cz
Jeden z jihlavských se snaží objet branku

Do třetí třetiny vstoupili raketovým způsobem domácí a hned v úvodu vyzkoušeli pozornost Rýdla v bráně hostí Rezek a v zápětí Krča, ale bez úspěchu. O chvíli později se přiostřilo, Mareček s Vávrou shodili rukavice a předvedli divákům nefalšovanou bitku, která ale skončila bez vítěze. Ve 42. minutě Janecký nahrával Krejzovi, který už puk zasouval skoro do prázdné brány, ale Zour předvedl parádní zákrok a stačil rychlým přemístěním šanci zmařit. V polovině posledního dějství se v přesilovce dostali do šance napřed Tomáš Pekárek a poté Rezek, ale brankář hostí obě brankové příležitosti zmařil. Zápas rozhodl nádhernou samostatnou akcí v 52. minutě Krejza, který svůj nájez zakončil překrásnou střelou pod horní tyčku, 2:4. Pardubice už domácí k závěrečnému tlaku nepustili a sami ještě zahrozili Bláhou, ani jeho šance však gólem neskončila, a tak si hosté připsali zaslouženou výhru a domácím prodloužili čekání na první výhru v přípravě.

foto: hcdukla.cz
Radost pardubického střelce

Ohlasy trenérů

Jakub Dvořák (HC Dukla Jihlava): „Utkání to bylo dobrý, soupeř byl kvalitní. Zápas rozhodli hlavně oslabení, dostali jsme v nich dva až tři góly a to v utkání dělá hodně."

Ondřej Cirhan (HC Dukla Jihlava): „Poměrně brzy jsme se dostali do vedení gólem od půlky, což se moc často nevidí, ale nedisciplinovaností jsme se o výhru připravili. Byli jsme míň zarputilí než Pardubice, oni chtěli víc vyhrát."