3:2
(0:2, 2:0, 1:0)

Boleslav sestřelil Kaňkovský

27.09.2003 / RTD

Jihlavští hokejisté si do prvoligové tabulky připsali další tři body. V sobotním zápase s Mladou Boleslaví na domácím ledě obrátili nepříznivý vývoj utkání a z 0:2 otočili na 3:2. Největší zásluhu na konečném vítězství měl Petr Kaňkovský, který si připsal tři kanadské body.
27.09.2003 17:30, 1.liga ČR - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan (3. Řehoř) - Ševčík, Staněk, Kolafa, Šefčík, Lupač, Morava - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Adamec, Havel, Cmunt
3

BK Mladá Boleslav

Šindelář - Vála, Míka, Meňhart, Vyskočil, Toužimský, Holý, Zeman, Pazdera - Skořepa, Král, Slanec - Metlička, Oliverius, Postl - Kristek, Vrbata, Žák - Krupka, Sirotek, Weiss
2
Branky: 38. Čachotský (Říha, Kaňkovský), 39. Kaňkovský (Lupač, Morava), 43. Říha (Kaňkovský, Čachotský) - 2. Vrbata (Kristek, Žák), 20. Meňhart (Oliverius). Rozhodčí: Vlček - Flegl, Packa. Vyloučení: 12:11 navíc Metlička (Boleslav) 10.min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1920.

Průběh utkání

Jihlava se s Mladou Boleslaví v první lize střetla pouze dvakrát, v loňské sezóně remizovala na vlastním ledě 3:3 a u soupeře prohrála 2:4. Měla tedy hostům před sobotním zápasem co oplácet.

Horší úvod zápasu si jihlavští fanoušci umí sotva představit. Už ve druhé minutě prohrávala Dukla 0:1, když chybu domácího gólmana Suchana potrestal David Vrbata. Navíc se při svém zákroku jihlavský brankář nešťastně zranil a o pár sekund později tak musel být střídán. Místo něj nastoupil Milan Řehoř, nadějný junior, který si v sobotním střetnutí prožil svůj křest ohněm. Vyrovnání mohla přinést 12. minuta. Jihlavský útočník Čachotský měl před sebou zcela odkrytou branku, přesto ve výhodné pozici zbytečně přihrával Kaňkovskému. I druhý gól v utkání tak vstřelili hosté. V poslední minutě první třetiny Michal Oliverius opět prokázal, že je velice kvalitní a tvořivý hráč. Od zadního mantinelu našel přesnou přihrávkou Mariana Meňharta a ten trefil puk přesně k pravé tyči jihlavské branky. Domácí Řehoř neměl žádnou šanci, 0:2.

Střelec druhého gólu hostů se ukázal i ve druhé třetině. Společně s Vyskočilem se ve 29. minutě zapojil do bitky s domácími Hlouchem a Bakusem. Rozhodčí všechny hříšníky poté odměnil několika minutami na trestné lavici a pokračovalo se dále. Třetího gólu se diváci dočkali ve 38. minutě a k jejich velké radosti padl do branky hostů. Za záda Šindeláře trefil Tomáš Čachotský, 1:2. Už o minutu a půl později bylo vyrovnáno. Do útočného pásma si po pravé straně najel Petr Kaňkovský a svou střelou nedal Šindelářovi šanci. Po čtyřiceti minutách se tak do kabin odcházelo za stavu 2:2.

Stejně jako v prvním zápase sezóny s Havířovem, tak musela rozhodnout až třetí třetina. A i tentokrát se důležitý krok podařilo udělat Dukle. Ve 43. minutě se gólově prosadil i třetí hráč třetího jihlavského útoku Vladimír Říha, který pohotově dorazil střelu Kaňkovského. Tato branka se nakonec ukázala jako rozhodující a přesto, že se hosté v závěru pokusili o powerplay, kterou mohl potrestat nejlepší hráč utkání Kaňkovský, určila konečné skóre na 3:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Kročák ( M.Boleslav ): „ My jsme samozřejmě věděli, že Jihlava má velmi silné mužstvo a trochu jsme proto pozměnili náš systém hry. Ze začátku se zdálo, že by to mohlo fungovat. Dokonce jsme vedli 2:0. Pak ale přišla individualní chyba našich obránců. Přitom jsme je upozorňovali na to, že Kaňkovský je výborný hráč a na tom malém prostoru za brankou se dokáže uvolnit, přihrát, případně dát gól. Ustoupili jsme z naší hry a doplatili na to. Mrzí mě, že jsme si odtud neodvezli alespoň bod.“

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Zápas pro nás nezačal příliš dobře. Brzy jsme dostali gól, ještě k tomu takový mizerný a navíc se zranil Jarda Suchan. Špatná třetina pak vyvrcholila druhým gólem těsně před koncem. Ve zbytku zápasu už ale kluci hráli velmi dobře a to, že jsme nakonec vyhráli, je důsledek jejich obrovské bojovnosti. Pochvalu znovu zaslouží úplně všichni, ale dnes přeci jen o něco víc Milan Řehoř, pro kterého nebylo určitě jednoduché jít za nepříznivého stavu do branky. Přesto to zvládl výborně.“