6:1
(0:1, 5:0, 1:0)

Junioři si v pohodě poradili s Přerovem

27.01.2006 / Jakub Mezlík

V pátečním podvečeru přivítali jihlavští junioři celek Přerova. Domácí výběr začal klasicky, od úvodních minut znovu prohrával a skórovat se mu podařilo až od druhé části, kdy vyrovnávací gól vymyslel Lubomír Vaškovič, který poté vsítil i vítěznou branku. Jihlavané o své výhře rozhodli během druhé třetiny, kdy dokázali dát pět gólů. Účet utkání na 6:1 završil ve třetí části svým druhým gólem kapitán Filip Hrbatý.
27.01.2006 17:30, Junioři - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Lukačovič, Chalupa, Novák, Pekárek V., Cakl, Kružík, Podhorský - Vaškovič, Dušátko, Man - Blanár, Vlk, Hrbatý J. - Dolana, Hrbatý F., Krča - Kubík, Dzurik, Cína
6

HC ZUBR Přerov

Surovec - Spáčil, Kanák, Višenka, Binar, Švajda, Pírek - Jeniš, Kolenič, Kroupa - Menšík, Sedlář, Hruška - Kuča, Zbránek, Anděl - Kupec
1
Branky: 21. Dušátko (Man, Vaškovič), 30. Vaškovič (Dušátko, Blanár), 34. Kružík (Dolana), 40. Hrbatý F. (Hrbatý J.), 40. Krča (Hrbatý F.), 52. Hrbatý F. (Krča, Kružík) - 7. Kroupa (Kolenič, Jeniš). Rozhodčí: Potsch - Pospíšil, Poruba. Vyloučení: 3:3, navíc Lukačovič (Jihlava) 5 + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50.

Průběh utkání

Úvod zápasu patřil Dukle, po neproměněných šancích navíc domácí hokejisty zbrzdilo dlouhé oslabení. Už ve 4. minutě totiž skončilo utkání pro Adama Lukačoviče, který inkasoval od rozhodčího za faul loktem trest na 5 minut plus do konce utkání. A v přesilovce šli hosté do vedení. V závaru před brankou se nejlépe zorientoval Kroupa, jenž přehodil ležícího Svobodu, 0:1. Do konce první třetiny se Jihlavským gólmana Surovce překonat nepodařilo, i když k tomu měl několik příležitostí zejména Dušátko.

Byl to však právě Dušátko, který trefil odkrytou bránu už po 18 sekundách druhé části a postaral se o vyrovnání. Obrat ve skóre přišel v polovině zápasu. Přesilovou hru využil Vaškovič přesnou trefou od modré čáry, 2:1. Od té doby už byli domácí jasně lepším týmem. Na 3:1 zvyšoval Kružík další přesnou ranou od modré. V poslední minutě druhé třetiny se nejprve trefil Filip Hrbatý po pěkné přihrávce od bratra Jana, který se vrátil po zranění do sestavy, a za dalších osm sekund už to bylo 5:1. Autor předchozího gólu vybídl ke skórování Krču.

Do třetí třetiny nastoupili Jihlaváci bez Dušátka a Vaškoviče, kteří odpočívali před sobotním duelem A-týmu. Závěrečná část už ale příliš zajímavých okamžiků nepřinesla. Domácí dobře bránili a přidali ještě jednu branku. Svůj druhý přesný zásah v zápase zaznamenal po pěkné Krčově přihrávce Filip Hrbatý. Po nepovedené první třetině se nakonec Dukla radovala z poměrně jasného vítězství 6:1.

Ohlasy trenérů

Jan Hrbatý (Jihlava): „Ze začátku jsme byli trochu zakřiknutí, naštěstí se nám povedlo vyrovnat a dostat zápas na svou stranu. Škoda jen, že jsme nedali víc gólů. Já jsem vlastně hrál po dlouhé pauze, takže jsem byl trochu nervózní, ale po prvním střídání to ze mě spadlo."

Michal Blanár (Jihlava): „Delší dobu jsme teď nehráli, takže jsme začali pomalu. Dostali jsme sice gól, ale ve druhé třetině jsme se do toho dostali, zlepšili jsme se. A taky nás podržel Filip Svoboda."