3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Šance dorostenců Dukly na postup trvá, YTONG je již zřejmě mimo hru

05.02.2006 / Jiří Man

Dnešní odpolední zápas dorostu mezi domácí Duklou a hostujícím Ytongem zřejmě rozhodl o tom, že hosté z Brna jsou již mimo hru o postup. Po dnešním vítězství Dukly v poměru 3:0, se jihlavští dorostenci stále drží na druhém místě tabulky se ztrátou pouhých dvou bodů na vedoucí Znojmo, zatímco ztráta Ytongu je již osmibodová.

Zápas se odehrál z obou stran s velkým nasazením a ve vysokém tempu. O branky domácích se dnes podělili Ondřej Březina, Anatolij Protasenja a Adam Zeman.

05.02.2006 13:30, Dorostenci - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Šustr, Vacek, Staněk, Sobotka, Kolda, Zelený J. - Pánek, Pometlo, Březina - Dvořák, Zeman, Láznička - Polcar, Hadrava, Protasenja - od 12. min. Klimeš
3

Ytong Brno

Otáhal - Bednář, Čelechovský, Dolníček, Štěpánek, Dolníček, Touška, Vychodil, Stehlík, Šidák, Jarůšek, Podolanský, Průdek, Gregorovic, Steiner, Hemala, Rosenberg, Ješko, Lysoň, Sedláček, Konečný
0
Branky a nahrávky: 7. Březina (Pometlo), 32. Protasenja (Vacek, Pometlo), 58. Zeman (Láznička, Dvořák). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Jeletz. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Utkání začalo tak jak se čekalo, ve vysokém tempu a s maximálním nasazením všech hráčů, protože pro oba soupeře byly body ze vzájemného utkání velmi důležité pro udržení kontaktu s čelem tabulky.

Do vedení 1:0 se dostali domácí v polovině sedmé minuty, kdy přesilovou hru 5 na 3 využil Březina , po asistenci Pometla. V pokračující přesilové hře si již domácí hráči gólovou šanci nevytvořili. Naopak – těsně před jejím skončením se do samostatného úniku dostal hostující Stehlík, ale zakončil nedůrazně – Novotný v domácí brance neměl problém. Dobré šance domácích v polovině první třetiny neproměnili Dvořák a Hadrava. Domácí pozorně bránili a hosty z Brna nepustili do šance ani v oslabení při vyloučení Šustra. Změnu skóre v první třetině pak nepřinesla ani příležitost Protasenji v 15. minutě, kdy po přesné přihrávce Zeleného, sám před hostujícím brankářem trefil pouze tyč. První třetina, během které pro zranění odstoupil domácí Hadrava, tak skončila za stavu 1:0.

Ve druhé třetině si diváci na HZS museli počkat na brankové šance až do její 10. minuty. Po zadovce Polcara zkoušel štěstí Protasenja, od modré pálil dobře Sobotka, k dorážce se dostal Březina, ale střílel mimo. V čase 30:27 byl za nedovolené bránění vyloučen hráč Ytongu Rosenberg a domácí tuto přesilovou hru zahráli dobře. Pometlo v útočném pásmu našel na modré dobře postaveného Vacka, ten svou přihrávku adresoval Protasenjovi, který nadvakrát dostal kotouč do brány Ytongu – 2:0. Hosté mohli korigovat vzápětí, ale Průdek po přihrávce Jarůška neměl střelecké štěstí. Závěr druhé části přinesl pouze sérii vyloučení, branka už ale nepadla.

Do závěrečné části utkání vstoupili hosté se snahou o otočení výsledku. Tlak vyvinuli především v přesilových hrách, při vyloučení Pometla a později po zbytečném zákroku Vacka. V 55. minutě se Ytongu podařilo dostat puk do branky domácích, ale zcela evidentně vysokou holí a skóre se tedy neměnilo. Domácí, vědomi si svého dvoubrankového vedení, se v poslední třetině do útoku nenutili, pozorně bránili a čekali na svou šanci. Ta přišla tři minuty před koncem. Do úniku se dostal po levém křídle Láznička, předložil gólovou přihrávku najíždějícímu Zemanovia ten se nemýlil. 3:0.

Dorostenci tak stále drží ve hře o postup do nejvyšší soutěže kontakt s vedoucím Znojmem. Osm kol před koncem dělí oba soupeře dva body, o další dva body zpět je Havířov. Další utkání odehraje dorost až v pátek 17. února na ledě Havlíčkova Brodu a v neděli 19. února v Šumperku.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Celé dnešní utkání bylo těžké. Kluci hráli to co jsme si řekli a chtěli hrát. Stanovená taktika přinesla zasloužený úspěch - vítězství. Myslím, že po celých 60. minut jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyhráli."