3:6
(2:1, 1:3, 0:2)

Doma to nejde?

11.10.2003 / RTD

Po dvou po sobě jdoucích domácích zápasech odcházeli jihlavští hráči z ledu se svěšenými hlavami. Po porážce 2:3 v prodloužení, kterou Dukla utrpěla v zápase s Opavou minulou sobotu, se i dnes radovali hosté. Brněnská Kometa zvítězila v Jihlavě 6:3.
11.10.2003 17:30, 1.liga ČR - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan (29. Řehoř) - Ševčík, Staněk, Kolafa, Šefčík, Lupač, Morava, Duben - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Sklenička - Čachotský, Havel, Říha - Dolana, Lazorišák, Cmunt
3

HC Kometa Brno

Hrazdira - Elsner, Lhotský, Kučírek, Blažek, Beran, Reiff - Nohel, Točík, Sedláček - Balabán, Látal, Smital - Zounek, Meixner, Kos - Navrátil, Šperger
6
Branky: 12. Ševčík (Staněk, Hlouch), 16. Hlouch, 39. Čachotský (Šefčík) - 12. Látal (Kučírek), 24. Kos (Reiff, Zounek), 29. Sedláček (Látal), 34. Nohel (Sedláček), 54. Kos, 60. Točík (Sedláček). Rozhodčí: Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:8, navíc Altrichter (JIH) 5 min. + do konce. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 1650.

Průběh utkání

Jihlavští sportovní fanoušci dnes jistě řešili velké dilema, zda se vypravit na Horácký zimní stadión, kde domácí hokejisté hostili Kometu Brno, či raději sledovat v televizi poslední vystoupení české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Spokojeněší nakonec asi byli spíše ti, co dali přednost zápasu Rakousko - Česká Republika.

Dukla, která nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče letošní sezóny Petra Kaňkovského, dala dnes na ledě hodně prostoru úspěšnému triu z juniorky. Marián Havel zaujal Kaňkovského místo ve třetí útočné řadě a duo Ota Lazorišák - Tomáš Dolana doplnil ve čtvrté řadě Marek Cmunt.

První branka utkání padla při přesilové hře domácích. V 11. minutě, kdy na trestné lavici seděl brněnský Meixner, od modré čáry vystřelil Jiří Ševčík a svou přesnou ranou překonal hostujícího gólmana Emila Hrazdíru, 1:0. Radost z vedení nevydržela Dukle dlouho. O dvanáct sekund později se totiž měnilo skóre podruhé. když do jihlavské branky dorazil puk Ondřej Látal, 1:1. V následujících minutách si obě mužstva vyzkoušela přesilovou hru pěti proti třem. Jako první dostali tuto výhodu ve 13. minutě domácí, ale využít ji nedokázali. Ještě o něco hůře si ve své přesilovce vedli hosté. Nejprve je totiž o jejich dvojnásobnou výhodu připravil svým faulem útočník Šperger a při hře čtyř proti třem poté dokonce inkasovali. Svým blafákem překonal Hrazdíru Roman Hlouch, 2:1. První dvacetiminutovka tak skončila nejtěsnějším vedením domácích.

Zatímco v první třetině se poprvé prosadili Jihlavští, ve druhém dějství se první branky dočkali Brňané. Ti už ve 24. minutě vyrovnali gólem Václava Kose, 2:2. A z jejich strany nezůstalo u jediného přesného pokusu. V polovině utkání totiž vyhnal z domácí branky Suchana dalším gólem Jiří Sedláček, 2:3. A ani jihlavský náhradník Řehoř si svoje čisté konto neuchránil dlouho. Po pěti minutách ho totiž na dvakrát překonal Pavel Nohel, 2:4. Alespoň jiskričku naděje před třetí třetinou vykřesal pro domácí Tomáš Čachotský, který ve 39. minutě po úniku snížil na 3:4.

V závěrečné dvacetiminutovce se domácí snažili o vyrování, ovšem marně. Naopak sami dvakrát inkasovali. Nejprve v 54. minutě potrestal Dubnovu chybu při rozehrávce svou druhou brankou v utkání Václav Kos, 3:5, a definitivní podobu výsledku určil jedenáct sekund před koncem střelou do opuštěné jihlavské klece Miroslav Točík, 3:6.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo: "Jsme samozřejmě rádi, že se nám na horké půdě podařilo vyhrát, Jihlava totiž vždy patří k favoritům této soutěže. V dnešním utkání se nám podařilo využít naše šance, když jsme od druhé třetiny byli lepším týmem. V závěru jsme to s přehledem ubránili a dotáhli utkání do vítězného konce."

Petr Vlk: "Já musím poblahopřát soupeři k vítězství, dnes určitě vyhrálo lepší mužstvo. Je škoda, že my si ty naše horší výkony vybíráme právě doma. Není to jednoduché to říct, ale je to tak. Lidi se těší na to, že předvedeme nějaký pěkný hokej a to se dnes určitě nepovedlo."