4:0
(0:0, 3:0, 1:0)

Jihlavští střelci na severu Čech zamrzli

15.10.2003 / Eva

Druhou porážku v řadě zaznamenali v 10. kole první hokejové ligy hokejisté Dukly Jihlava. Po sobotním nepovedeném utkání s Brnem tentokrát nestačili na Chomutov. Dosavadnímu suverénovi soutěže podlehli na jeho ledě vysoko 0:4.
15.10.2003 17:30, 1.liga ČR - 10. kolo

Piráti Chomutov

Jarina - Révay, Hájek, Maleček, Trefný, Szakal, Liška - Zika, Koláček, Jíra - Kostourek, Šíp, Boušek - Hahn, Gergel, Charousek
4

HC Dukla Jihlava

Hronek (32. Suchan) - Ševčík, Staněk, Duben, Šefčík, Morava, Lupač, Kolafa - Hlouch, Bakus, Mareš - Sklenička, Altrichter, Jantovský - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Cmunt, Havel, Rytnauer
0
Branky: 26. Kostourek (Šíp), 32 Szakál (Charousek), 32. Šíp (Boušek, Kostourek), 51. Kostourek (Jíra, Koláček). Rozhodčí: Machačný - Hauser, Štych. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2800.

Průběh utkání

S Lukášem Hronkem v brance, znojemským Jaroslavem Marešem na levé straně prvního útoku a s navrátivším se centrem třetí formace Petrem Kaňkovským se vydala Dukla Jihlava zdolat chomutovskou tvrz. Vedoucí tým prvoligové tabulky je ale v současné době ve výborné formě, což dokazoval hned od začátku utkání.

V úvodní třetině se hrál rychlý a oboustranně pohledný hokej. O něco více ze hry v ní ale nakonec měli přeci jen domácí. Především díky třem přesilovým hrám. Při té první ve 2. minutě byl blízko gólu domácí útočník Lukáš Zika, jeho jmenovec v jihlavské brance Lukáš Hronek, se ale k pravé tyči stačil přesunout včas. Stejně úspěšně si pak v průběhu úvodní dvacetiminutovky poradil také s velmi nebezpečnými pokusy Kostourka a Bouška. A jelikož ani chomutovský brankář Kamil Jarina neměl pro soupeřovy střelce pochopení, odcházelo se do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Na začátku prostředního dějství hrála Dukla přesilovou hru, moc ovšem nechybělo aby v ní sama inkasovala. Jihlavským zadákům totiž ujel domácí kapitán Šíp, ale naštěstí pro hosty neměl dostatek času a prostoru k zakončení. Pro Duklu to bylo jakési varování, které ovšem, jak se později ukázalo, nebrali jihlavští hokejisté příliš vážně. Trest proto přišel už ve 26. minutě. Chomutovský forvard Milan Kostourek si všiml volného prostoru nad levým Hronkovým ramenem a cíl zasáhl naprosto přesně.1:0. O chvíli později byl vyloučen jeden z domácích beků a hosté tak měli výhodu přesilové hry. Téměř na celé dvě minuty se usadili v obranném pásmu Severočechů a Jarina v chomutovské kleci se měl co ohánět. Výborně sehrané jihlavské přesilovce ovšem nakonec chybělo to hlavní - gól! A tak znovu uhodilo na opačné straně a hned dvakrát krátce po sobě. 32. minutu si za dobu vhodnou ke vstřelení branky vybral nejprve Martin Szakál, který Hronka překonal střelou po ledě z prostoru kruhu pro vhazování. 2:0. O 49 vteřin později se pak do jihlavské sítě zabodl také Radek Šíp a účinkování slávistického brankáře ve středečním utkání tím skončilo. 3:0. Snížit pak mohl ve 33. minutě na opačné straně Jiří Jantovský, ideální přihrávku od Petra Kaňkovského však přetavit v gól nedokázal.

V úvodu poslední třetiny byly k vidění další gólové šance. Nejprve na straně domácích, kdy se ve 41. minutě objevil zcela sám před Jaroslavem Suchanem agilní Kostourek. Protentokrát ovšem slavila úspěch vyrážečka jihlavského gólmana. O dvě minuty později se zablýskalo také před Jarinovou klecí, ani tentokrát ale Jiří Jantovský proti chomutovskému brankáři neuspěl. Poté se na ledě chvilku především vylučovalo a jednu z přesilovek se podařilo domácím proměnit ve čtvrtý gól. Pouhou vteřinu před návratem Mariána Moravy na led dorazil puk do sítě znovu Milan Kostourek, který tak udělal definitivní tečku za středečním zápasem. 4:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka ( Chomutov ): „ Jihlava je určitě kvalitní mužstvo, ale my jsme hráli hned od první třetiny velmi dobře a postupem času jsme soupeře jednoznačně přehrávali. Určitě jsme zvítězili zaslouženě a nezbývá než hráčům znovu poděkovat nejen za dnešní výkon, ale především za to co předvádí už od začátku sezóny.“

Petr Fiala ( Jihlava ): „Věděli jsme, že jsou domácí momentálně v pohodě, což dnes také potvrdili. V útoku si to uměli výborně přihrát a my naopak v té defensivě teď neprožíváme právě nejlepší chvíle. Ono to vypadá zle, že jsme nedali ani gól, ale to pramení z toho, že se ti útočníci snaží pomáhat obráncům a pak jim chybí síly dopředu. Chomutov nám ukázal, že má výbornou formu a my věříme, že se do ní v co nejbližší době dostaneme.“