3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Extraligové posily se tentokrát osvědčily

18.10.2003 / RTD

V jedenáctém kole I. ligy přívítala Dukla Jihlava na ledě Horáckého zimního stadiónu nováčka soutěže hokejisty Olomouce. Domácím vypomohla hned trojice extraligových hráčů: slávistický brankář Lukáš Hronek, plzeňský obránce Ondřej Kubeš a znojemský útočník Jaroslav Mareš. Poslední jmenovaný se stal i nejdůležitějším hráčem utkání. Svými 2 góly přispěl k vítězství 3:1.
18.10.2003 17:30, 1.liga ČR - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ševčík, Staněk, Kubeš, Šefčík, Morava, Lupač - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Mareš - Říha, Kaňkovský, Čachotský
3

HC Olomouc

Svoboda - Doseděl, Prošek, Šafařík, Klimeš, Dostál, Spitzer, Grof - Žajgla, Brančík, Liška - Sršeň, Ministr, Horník - Kučera, Kárný, Mikulík - Bělohlávek, Kašparů
1
Branky: 10. Mareš (Kubeš, Altrichter), 11. Bakus (Rytnauer, Jantovský), 54. Mareš (Altrichter, Jantovský) - 49. Ministr. Rozhodčí: Kubeš - Prchal R., Prchal T.. Vyloučení: 5:7, navíc Spitzer (OLO) 10.min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700.

Průběh utkání

V sobotním utkání se jihlavským fanouškům poprvé v domácím prostředí představila hned trojice hráčů, půjčená z extraligových klubů. A zatímco první dva, Slávista Lukáš Hronek a Orel Jaroslav Mareš, za Jihlavu v letošní sezóně již nastoupili, plzeňský obránce Ondřej Kubeš si červenožlutý dres Dukly oblékl poprvé.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Úvodní třetina utkání vyšla lépe domácím. Ti se v její polovině během 96 sekund dostali do dvoubrankového vedení. V desáté minutě nejprve tečoval Kubešovu střelu za záda olomouckého gólmana Svobody Jaroslav Mareš, a poté se ve skrumáži před hostujícím brankářem nejlépe zorientoval kapitán Dukly Oldřich Bakus. Největší šanci na snížení dostali hosté ve 14. minutě, kdy bezmála minutu hráli dvojnásobnou přesilovku. I přes velkou snahu však výhodu dvou mužů v poli ke vstřelení branky využít nedokázali. A tak se po první dvacetiminutovce do kabin odcházelo za stavu 2:0.

Ten zůstal na světelné tabuli svítit i po druhé třetině. A to i přesto, že v polovině utkání dostali výhodu dvojnásobné přesilové hry i domácí. Dukla ji hrála dokonce 109 sekund, ovšem ani ona v ní puk za záda soupeřova gólmana dopravit nedokázala.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Jiskřičku naděje na body z jihlavského ledu vykřesal hostům útočník Milan Ministr, který ve 49. minutě odražený puk pohotově dorazil do odkryté jihlavské branky. Naděje Olomouce však netrvala dlouho, o pět minut později ji v přesilovce definitivně pohřbil svou druhou brankou v utkání Jaroslav Mareš.

Po dvou porážkách, od Brna a Chomutova, tak Dukla v 11. kole dokázala opět zvítězit. A už v příštím kole přivítá na Horáckém zimním stadiónu trápící se Třebíč.

Ohlasy trenérů

Josef Zavadil (Olomouc): "Vyloženě jsme prohráli jen první třetinu, zbytek utkání jsme pak odehráli vyrovnanou partii. K domácím se přiklonilo štěstí, více bojovali a vyhráli. K mým hráčům: Ta první třetina jim jen tak lehce neprojde. Protože udělat dvě takové chyby! V podstatě jsme dnes dali tři branky a přesto jsme prohráli. Na druhý gól například přihrál Ministr. Hokejista s extraligovou zkušeností nemůže přeci z rohu namazat soupeři na hokejku. To je pak jak učeň z prvního ročníku."

Petr Vlk (Jihlava): "Po těch nevydařených zápasech, které jsme v poslední době odehráli, jsme dnes rádi, že se nám utkání povedlo dovést do úspěšného konce. Věděli jsme, že Olomouc hraje dobrý hokej, ne nadarmo má 17 bodů. Je tam spousta zkušených hráčů, kteří prošli extraligou a my jsme tak určitě znali soupeřovu sílu. O to víc jsem rád, že jsme vyhráli. A to i přesto, že jsme nehráli v nejlepší formě."