3:3
(2:2, 0:0, 1:1)

Medvědi se Lvem v brance vybojovali remízu 3:3

22.08.2006 / Jakub Mezlík

V netradičním čase od 11:00 se na Horáckém zimním stadionu uskutečnil další přípravný duel, ve kterém Dukla přivítala Berounské Medvědy. Červenožlutí v utkání třikrát vedli, hostům se však povedlo třikrát odpovědět, dokonce i na gól Oldřicha Bakuse z 57. minuty. Jihlavští hokejisté si tak chuť spravili alespoň v samostatných nájezdech po skončení zápasu, ve kterých Beroun porazili 3:2. "Jsme rádi, že jsme zvládli penalty, protože ty budou v sezoně rozhodovat, ty budou dělat druhý bod," s potěšením konstatoval jihlavský lodivod Milan Chalupa.
22.08.2006 11:00, Přípravné zápasy - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šmarda, Chvátal, Duben, Lukačovič, Dobrovolný, Drgoň, Plch, Zigmund - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Horský, Kaňkovský, Fiedler - Lazorišák, Dušátko, Hrbatý - Rezek, Havel, Polák
3

Medvědi Beroun 1933

Lev – Braniš, Vaněček, Kameš, Filip, Míka, Jelínek, Čížek, Vejvoda – Novotný, Tvrzník, Vlček - Zajíc, Besser, Nedorost - Toma, Křesťan, Pavel - Kos, Fišer, Stibůrek
3
Branky a nahrávky: 7. Lazorišák (Dušátko), 10. Polák, 57. Bakus (Chvátal) - 8. Vlček (Braniš, Tvrzník), 14. Vlček (Tvrzník), 59. Besser (Zajíc). Samostatné nájezdy: 3:2, proměnili: Bakus, Hrbatý, Čachotský - Tvrzník, Nedorost. Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 9:7, navíc Rytnauer 5 + do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 300. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

Průběh utkání

Dukla měla do zápasu dobrý nástup a hned ve 2. minutě při první přesilové hře nastřelil Rytnauer z otočky tyč. Skóre se však měnilo až po sedmi odehraných minutách, kdy si z levé strany najel k berounskému gólmanovi Lvovi Lazorišák a přesně zacílil mezi lapačku a beton - 1:0. Tento stav dlouho nevydržel, za minutu bylo srovnáno, Vlček v početní výhodě střelou po ledě překonal Řehoře - 1:1. Jihlavští se však brzy dostali zpět do vedení, na 2:1 zvyšoval Polák, který si najel do levého kruhu, počkal si a pak přesně vystřelil. Ve 14. minutě bylo znovu vyrovnáno. Berounský střelec zápasu Vlček opět v přesilovce překonal ležícího Řehoře, když zavěsil kotouč od břevna do branky - 2:2

Zatímco první třetina diváky gólově navnadila, druhá část nepřinesla ani jednu branku, i tempo postupně opadlo. Jedinou opravdu velkou šanci měl Polák, který na modré při berounské přesilovce výborně vypíchl puk a řítil se do sólového úniku. Svoji šanci však nezakončil vůbec dobře, zamířil pouze do náruče gólmana Lva.

Třetí třetina začala podobně nevýrazně jako skončila ta druhá, později se však na ledě začalo jiskřit a přibývalo osobních soubojů. Když už to vypadalo, že se v posledním dějství opět diváci nedočkají branky, tečoval v 57. minutě Chvátalovo nahození do branky chytře Bakus - 3:2. Pak se však nechal vyloučit Horský a Beroun i třetí gól zaznamenal v přesilovce. Besser si vybruslil před branku a srovnal na konečných 3:3.

Týmy se pak ještě dohodly na samostatných nájezdech, ve kterých byla úspěšnější Dukla. Všichni tři jihlavští góloví střelci (Bakus, Hrbatý, Čachotský) zvolili blafák a Lva překonali. Naopak neuspěli Fiedler a Havel. Za Beroun se trefili Tvrzník a Nedorost.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Typické přípravné utkání v živelném tempu, což jsme předpokládali, protože i v Berouně to bylo něco podobného. Všechny branky jsme dostali při oslabení, my jsme přesilovky nevyužili, oni ano. S některýma hráčema jsme spokojení. Někteří se možná podvědomě šetřili před cestou do Švýcarska."