4:2
(1:2, 3:0, 0:0)

Dukla po kolektivním výkonu přehrála Mladou Boleslav

31.08.2006 / Luban

V minulém utkání si hokejisté Dukly přivezli domů z Mladé Boleslavi potupnou porážku v poměru 9:1, o to více byli nažhaveni na odvetu na Horáckém zimním stadionu. Svojí chuť po vítězství potvrzovali hned od začátku, kdy se trefil Ladislav Rytnauer. Mladá Boleslav sice do konce první části hry stihla skóre otočit, ale to byla pouze voda na jihlavský mlýn, ve druhé třetině se totiž podruhé v utkání trefil Rytnauer a další dva přesné zásahy přidal kanonýr Oldřich Bakus. Utkání tak po bojovném a kolektivním výkonu skončilo zaslouženou výhrou Jihlavy 4:2.
31.08.2006 17:30, Přípravné zápasy - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Šmarda, Chvátal, Duben, Lukačovič, Dobrovolný, Kuchyňa, Zigmund – Čachotský, Bakus, Rytnauer – Polák M., Otčenáš, Horský – Lazorišák, Dušátko, Hanzal – Řípa, Havel, Hrbatý
4

BK Mladá Boleslav

Mařík (31.Šindelář) – Všetečka, Jindra, Bauer, Kolda, Štrach – Rozsíval, Fadrný, Jeslínek – Kadlec, Sýkora, Nouza – Koláček, Gombár, Krupka – Beck, Gengel
2
Branky a nahrávky: 3. Rytnauer (Čachotský, Chvátal), 21. Rytnauer (Šmarda, Bakus), 37. Bakus (Šmarda, Čachotský), 38. Bakus (Rytnauer) – 13. Sýkora (Jindra, Všetečka), 15. Jeslínek (Rozsíval). Rozhodčí: Vokurka, Musílek, Jonáš. Vyloučení: 8:12, navíc Lukačovič (Jihlava) 5 + do konce utkání - Gengel (M. Boleslav) 5 + do konce utkání, Beck (M. Boleslav) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Utkání začali aktivněji hosté, když v 1. minutě po pravé straně ujel Rozsíval, přihrál úplně osamocenému Fadrnému, jehož pokus o blafák vystihl připravený Řehoř. Ve 3. minutě předvedla Dukla nacvičenou přesilovkovou akci, když z rohu přihrával Čachotský a najíždějící Rytnauer u vzdálené tyče jen zametl puk do odkryté brány, 1:0. O chvíli později trefil na druhé straně Sýkora jen břevno. Další šance hostů přišla v 8. minutě, kdy v oslabení ujel Nouza, ale jeho samostatný nájezd zastavil včas Řehoř betonem. V polovině prvního dějství po přihrávce Rytnauera vystřelil Šmarda, jeho pokus však zastavila pouze pravá tyč brány hostí. Hostům se podařilo srovnat krok ve 13. minutě, když v přesilové hře 4 na 3 střílel Jindra, jeho pokus Řehoř vyrazil jen na volného Sýkoru, který se zakončením neměl nejmenší problém, 1:1. V zápětí po zmatku v domácí obraně špatně rozehrál Havel, čehož využil Jeslínek a přesnou střelou poslal hosty do vedení, 1:2. Když ani v závěru prvního dějství osamocený Bakus u pravé tyčky nadvakrát nepřekonal pozorného Maříka, šlo se do kabin za jednobrankového vedení hostů.

Do druhé části hry vstoupili domácí raketově a hned z první příležitosti se po asistenci Bakuse prosadil Rytnauer, 2:2. Strhnout vedení na stranu Jihlavy mohl Bakus, když ze vzduchu trefil v obrovské příležitosti jen připraveného Maříka. Ve 26. minutě v oslabení Beck sám postupoval na Řehoře, ten však jeho samostatný nájezd zlikvidoval. O chvíli později přišla málo vídaná situace, když se na osamoceného jihlavského beka řítili hned 4 hráči hostí, Řehoř však situaci bravurně vyřešil včasným zalehnutím. Další zákrok ze říše snů předvedl domácí mág ve 35. minutě proti osamocenému Beckovi, který dostal chytrou přihrávku zpoza brány. O 2 minuty později zahřmělo na druhé straně, po přihrávce Čachotského si Bakus zkušeně položil Šindeláře a pověsil puk ukázkově pod víko, 3:2. Ve 38. minutě přišla další parádně sehraná přesilová hra, po přihrávce Rytnauera se před bránou trefil Bakus, 4:2. Druhou třetinu zakončil Čachotský, který zavezl puk do pásma, přenechal do tandemu Bakusovi, jeho střelu však chytil pozorný Šindelář.

Poslední dvacetiminutovka moc hokejové krásy nepřinesla, na ledě přibývalo plno tvrdých, místy až zákeřných zákroků. Z letargie vytrhnul diváky ve 49. minutě Bauer, který rozezvučel levou tyčku domácí svatyně. V 53. minutě se po závaru před brankou hostí strhla hromadná potyčka, ve které zaujal především miláček domácího publika Lukačovič, který se v pěstním souboji utkal s Gengelem. V bitce byl úspěšnější hostující Gengel, kterému se povedlo domácímu bijci přetáhnout dres přes hlavu. Z výborně zvládnutého zápasu se však nakonec mohli radovat domácí, kteří oplatili Mladé Boleslavi potupnou porážku a na domácím ledě zvítězili 4:2.

Ohlasy trenérů

Marian Havel (Jihlava): „Dnešní zápas byl určitě lepší než v Boleslavi, hráli jsme zodpovědně, vycházeli nám nahrávky a hráli jsme dobře zezadu. Dostali jsme 2 góly, z toho jeden nešťastný."

Jan Šmarda (Jihlava): „Hráli jsme podstatně lépe než v Boleslavi a to byl hlavní rozdíl. Dokázali jsme dát pěkný góly. Hráli jsme svoje pozice, žádný chaos, naše hra měla řád a to byla cesta k úspěchu. Tahle cesta bude vždycky, při každém zápase, ať už budeme hrát s týmy dole nebo s těmi ambiciózními."

Petr Zigmund (Jihlava): „Bylo to dobrý utkání, začali jsme hrát hned od začátku, tempo bylo výborný. Důležitý je, že se to líbilo i trenérům."