3:0
(1:0, 0:0, 2:0)

Junioři porazili extraligové České Budějovice

17.08.2006 / Dušan Majer

Jihlavská juniorka ukončila sérii zápasů bez vítězství, když dnes na svém domácím ledě udolala extraligové juniory Českých Budějovic. V utkání, které často více než hokej připomínalo ragby, se domácí prosadili třikrát, kdežto hosté ani jednou. Jednou gólovou přihrávkou se na vítězství podílel i Dan Kotlík. Zápas naopak kvůli tržné ráně v obličeji nedohrál Ondřej Cirhan.
17.08.2006 12:00, Přípravné zápasy juniorů - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour (od 40. Novotný) - Čintala, Cakl, Pekárek, Rašner, Zelený, Vacek, Posmyk, Kružík - Tkáč, Otčenáš, Cirhan - Pánek, Vlk, Suk - Dolana, Dzurik, Man - Kuřátko, Komůrka, Kotlík
3

Banes Motor České Budějovice

Kovář - Kollár, Hlavatý, Zourek, Bílek, Müller, Zíb, Parýzek, Klíma - Mikolášek, Červený, Ferenbauer - Rezek, Bíza, Formánek - Mekera, Rod, Dolana - Stejskal, Hájek, Feferle
0
Branky a nahrávky: 14. Vlk (Suk), 44. Komůrka (Kotlík), 54. Suk (Vlk). Vyloučení: 4:7, navíc Tkáč (JIH) 5 + do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Domácí byli od začátku aktivnější, ale pokusy Dolany, Dzurika ani Otčenáše ke gólu nevedly. „Od začátku jsme nastoupili s velkou převahou. Byli jsme totiž hodně namotivovaní, protože jsme hráli proti extraligovému celku. Navíc minulé zápasy se nám moc nepovedly, tak jsme dneska chtěli zabrat," hodnotil útočník Dan Kotlík. Dukla mohla dokonce inkasovat, kdyby se do střely Červeného obětavě nepoložil jihlavský Čintala. Dukla se ale gólu přeci jen dočkala. Cakl sice ještě pálil od modré vedle, ale přesně v polovině čtrnácté minuty dostal Vlk přihrávku na modrou čáru a střelou kolem betonu překonal Jihočeského brankáře. Budějovičtí hráči se ještě snažili do konce třetiny vyrovnat, ale David Müller tváří v tvář Zourovi neuspěl. Třetina se již chýlila ke konci, když v rohu u branky hostí zůstal na ledě ležet domácí Cirhan. Dostal totiž soupeřovou hokejkou pod oko a ta mu rozsekla kůži. Mladý hráč Dukly okamžitě opustil utkání a do konce zápasu už do něj nenastoupil. „Má tři stehy pod okem, ale je zdravý a do dalšího zápasu nastoupí," přinesl alespoň trochu pozitivní informace Dan Kotlík.

Vstup do druhé třetiny opět patřil domácím. Tkáč s Otčenášem nejprve asi pětkrát za sebou doráželi odražený puk, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Toto duo neuspělo ani ve svých sólových šancích. Nejprve Tkáč nevyužil brejkové situace a puk poslal jen do brankáře a asi o minutu později pálil Otčenáš z otočky vedle. Od té chvíle se až do osmé minuty hokej téměř vytratil a hra se začala přiostřovat, na což musel hlavní rozhodčí reagovat vyšší mírou vylučování. „Trenér pořád říkal, ať se snažíme nefaulovat, ať udržíme nervy na uzdě, ale někteří hráči to nepochopili," suše konstatoval Dan Kotlík. Potom se situace objevovaly na obou stranách hřiště. Nejprve budějovický Zíb donutil Zoura k ukázkovému rozštěpu a potom na druhé straně neuspěl těsně před brankářem jihlavský Vlk. Vzápětí se dostal do vyložené šance Mekera ale Zour se opět vyznamenal. Poslední významnou šancí v prostřední části byl Kuřátkův průnik před bránu, který ovšem ke gólu opět nevedl.

Před poslední částí se do jihlavské branky postavil Filip Novotný a snažil se navázat na dnešní čisté konto svého předchůdce. O to mohl přijít už ve třetí minutě, kdy jej pěkně protáhla Klímova jedovka. Jenže hosté svou šanci nevyužili a tak Dukla navýšila svůj náskok na dva góly. Ze skrumáže se po Kotlíkově nahrávce prosadil Jakub Komůrka. „Jeli jsme dva na dva, Koumes měl puk, nahrával mi to, já jsem mu to hned z první vrátil, on vystřelil. Gólman netušil kde je puk, no ale nakonec se tam dokutálel," radoval se úspěšný nahrávač. Na třígólový rozdíl mohl v sedmé minutě zvýšit Tkáč, ale ze sóla uspěl. Stejný hráč si potom vybral svou slabší chvilku, když sekl po ruce hostujícího Stejskala. Funkcionáři Českých Budějovic dokonce prohlašovali, že jejich mladík má zlomenou ruku, za což byl Tkáč vyloučen do konce utkání. Neuplynuly ale ani tři minuty a Stejskal se opět proháněl na ledové ploše. Po tomto incidentu to na ledě začalo vřít ještě více, když se do sebe pustili jihlavský Otčenáš s již zmiňovaným Stejskalem. V napjaté a tvrdé atmosféře však domácí ještě zásluhou Pavla Suka jeden gól přidali. Dvě minuty před koncem měl na holi čtvrtý gól Kuřátko, ale jeho hezká střela skončila jen v lapačce. „Pokud budeme hrát s celky z extraligy, tak se proti nim musíme namotivovat. Žádného soupeře nesmíme podcenit a utkání s ním vypustit, ani kdyby to byl poslední tým druhé ligy. Potom to půjde," dodal Kotlík.