3:3
(2:1, 0:1, 1:1)

Juniorku od vítězství dělilo 14 sekund

29.08.2006 / Dušan Majer

Po pátečním nevydařeném zápase na Slovensku se oby celky střetly dnes znovu, tentokrát na českém ledě. Domácí často oslabovali svůj tým vyloučeními, ale i přesto sahali po vítězství. K tomu je nastartoval prvním gólem v zápase Roman Dolana. Jihlava však vedení neudržela a v čase 59:46 inkasovala i potřetí.
29.08.2006 15:00, Přípravné zápasy juniorů - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour (od 31. Novotný) - Čintala, Chaloupka, Pekárek, Kružík,Posmyk, Rašner, Vacek, Zelený - Tkáč, Koreš, Cirhan - Zigmund, Dolana, Dzurik - Man, Kuřítko, Kotlík - Kochánek, Vlk, Pánek
3

HK 36 Skalica

Kotran - Drábek, Javorek, Pekar, Škápik,Kovácsik, Breň, Vintr - Vámoš, Mikušovic, Palkovič - Penák, Novák, Vincúr - Štěpán, Grman, Chylo - Košturík
3
Branky a nahrávky: 9. Dolana (Man), 17. Chaloupka (Koreš), 45. Man (Dzurik, Dolana) - 19. Novák (Penák), 22. Košturík (Vámoš), 60. Vincúr (Pekar). Vyloučení: 13:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3.

Průběh utkání

Dukla se slovenského soupeře nezalekla a od prvních minut se snažila odčinit ostudu ze zápasu na Slovensku. „V pátek to tam nevyšlo. Zkazili jsme na co jsme sáhli, dneska to bylo o poznání lepší. Nebyl to sice žádný zázrak, ale šlo to,“ ví Dolana. Už po 45 vteřinách se do sóla dostal Tkáč, ale vylámal si zuby na krajanovi Kotranovi. Domácí si ale už od prvních minut také nedávali příliš pozor na tvrdou hru, takže soupeř měl možnost zahrát si spoustu přesilových her. „Je to tím že nebruslíme, pak nám ti hráči ujíždějí a my je pak musíme zastavit hokejkou. Jestli chceme vyhrávat, tak takhle nesmíme hrát.“ lituje Dolana. Z té první přesilovky však stojí za zmínku jen Pekarovo nahození od modré. Nedáš – dostaneš, to se stalo skutkem v deváté minutě, kdy ve vlastním obranném pásmu vyhrál Man buly a puk vyslal do středního pásma, kde Dolana obehrál obránce a v útočném pásmu nekompromisně zakončil mezi brankářovy betony – 1:0. „K tomu gólu jsem se dostal jako slepý k houslím. Šla na mě nahrávka, která se dobře odrazila, kopnul jsem do puku. Gólman se přemisťoval, měl mezi betonama docela velkou díru, tak jsem to naštěstí trefil,“ culil se šťastný střelec. Vyrovnáno mohlo být v jedenácté minutě, kdy Zoura ostřelovali postupně Greň, Chylo a Grman. Šance se pak přelévaly na obou stranách. Nejprve Dolana při útoku tři na dva pálil jen do gólmana, Mikušovič zkoušel z úhlu prostřelit jihlavského brankáře, ale trefil pouze jeho beton. Další akce už ale gól přeci jen přinesla. Koreš hezky namazal Chaloupkovi a ten už se zakončením neměl problém – 2:0. V posledních dvou minutách se začali prosazovat i hosté. Penák nejprve Zoura donutil k rozštěpu, ale o dvacet sekund později pálil Novák už za jeho záda - 2:1. Tak tedy skončila první třetina.

Druhá část začala ledovou sprchou. Už po 89 vteřinách hry se za hosty dorážkou prosadil Košturík - 2:2. Potom si oba týmy vyzkoušeli přesilovku pět na tři, ale ani jeden se během ní z gólu neradoval, dokonce si ani jeden nevypracoval slušnou šanci. Při standardním počtu hráčů pálil od modré Kružík, ale Kotran byl na místě. Jedinou šanci Skalice si v této době vytvořil Chylo, který se jako přízrak zjevil před Zourem, ale ten si s jeho šancí poradil na jedničku s hvězdičkou. Hned po této akci ale přepustil místo Filipu Novotnému. V patnácté minutě se o rozruch před domácí bránou postaral Štěpán a o dvě minuty později i Palkovič. Druhá třetina tedy přinesla jen jeden gól na straně hostů a spíše než krásné akce byl k vidění nestandardní počet hráčů. žel ani jeden tým si z nich nevypracoval kloudnou akci.

Hned v první minutě třetí části měl Zigmund šanci uskočit Slovákům o gól, ale Kotrana ani nadvakrát nepřekonal.Na druhé straně pálil do Novotného Javorek, ale mladý jihlavský brankář vytáhl střelu nad horní tyčku. V páté minutě se Jihlavané pokusili zopakovat akci, která vedla k prvnímu gólů, ale tentokrát již Dolana úspěšný nebyl. Gólu se ale domácí přeci jen dočkali. Dzurik zpoza brány naservíroval puk do mezikruží Manovi a ten neměl problém zavěsit přímo pod břevno. Další dvě akce ale už patřily hostům. Nejprve z mezikruží pálil volný Chylo a o pár minut později musel Novotný vytáhnout rozštěp proti Kovácsikově bombě od modré. Dalších pár minut se opět spíše jen vylučovalo a v jedenácté minutě se dostal Javorek do kuriózní šance. Nejprve pálil od modré, ale puk se k němu odrazil pět, pálil tedy znovu, ale Novotný svým betonem odrazil puk znovu k tomuto střelci. Jeho třetí střela přišla zhruba z mezikruží. Tu ale už mladý brankář s přehledem schoval ve své lapačce. Posledních deset minut se hokej téměř vytratil a už to vypadalo, že Dukla Skalici porazí. Jenže 14 vteřin před koncem pálil Pekar do tyčky a odražený puk zametl asi z deseti centimetrů do brány u tyčky číhající Vincúr. Bylo vyrovnáno 3:3 a se skóre se už nic nestalo. „Zápas bych hodnotil kladně. Je sice škoda toho třetího gólu, ale myslím, že oproti minulému zápasu ve Skalici jsme předvedli mnohem lepší výkon.“, zhodnotil celý zápas Dolana.