7:4
(2:0, 3:1, 2:3)

Odveta v Třebíči se nepovedla

31.08.2006 / Tomáš Müller

Ve čtvrtečním odpoledni odcestovali jihlavští junioři na led rivala do Třebíče. V předchozím duelu prohráli doma mladí Dukláci vysoko 3:8. Pokus o reparát ale příliš nevyšel. Na ledě Horácké Slavie lépe začali domácí, když po první části vedli 2:0. Jihlavanům se poprvé povedlo skórovat až ve druhé části, to však junioři Třebíče dokázali vstřelit tři branky a vedli 5:1. V poslední třetině mladíci Dukly zmírnili porážku 7:4 třemi góly. Za Jihlavany se dvakrát prosadil Tomáš Dzurik, po brance přidali Jiří Man a Ondřej Cirhan.
31.08.2006, Přípravné zápasy juniorů - 9. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Telecký - Vlašín, Bartejs, Hobza, Němec, Popela, Dostál, Burian, Burián, Novák, Antoň, Nahodil, Jánský, Kundela, Málek, Kadela R., Kadela E., Kejda, Kaláb, Mauritz, Kurial
7

HC Dukla Jihlava

Zour (37. Novotný)- Pekárek, Čintala, Kružík, Vacek, Chaloupka, Zelený, Rašner - Tkáč, Vlk, Cirhan, Dolana, Dzurik, Man, Zigmund, Koreš, Pánek, Kuřítko, Kotlík, Říha
4
Branky: 12. Kadela R.(Novák), 13. Němec (Kejda), 29.Novák (Nahodil), 36. Novák (Kadela E.), 37. Hobza (Kurial), 47. Vlašín (Kadela R., Nahodil), 59. Kundela (Němec) - Dzurik 2, Man, Cirhan.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupil aktivněji jihlavský tým, v průběhu hry se ale i domácí osmělili a začali vystrkovat útočné růžky. Na konci třetí minuty nabídl jihlavský Čintala domácím výhodu přesilové hry, ve které si Třebíč dokázala vytvořit řadu šancí, žádná z nich ale skóre zápasu neotevřela. V páté minutě odešel na trestnou lavici domácí Kundela. I v následném oslabení si třebíčští hráči dokázali vytvořit slibné šance, žádná z nich však nevedla ke zdárnému konci. Otevřít gólový účet utkání se podařilo až v přesilové hře Romanu Kadelovi, když po nahrávce Nováka vypálil ránu od modré čáry, prostřelil Zoura a zajistil tak Třebíči vedení 1:0. Sedmnáct vteřin poté zasadil Dukle další tvrdou ránu Němec, který s Kejdovou asistencí navýšil vedení domácích na 2:0. Po obdržení branek se jihlavský tým vzchopil a začal více ohrožovat Teleckého bránu. Třebíčský gólman však při žádné z šancí puk za svá záda nepustil. V šestnácté minutě zvedli třebíčské fanoušky ze sedadel nejprve Kurial, který nastřelil tyčku, a Kaláb, jehož střelu od modré čáry však Zour pokryl. Jihlava do konce třetiny domácí hráče ještě hodně potrápila, ale hostům ani domácím se již vstřelit branku nepodařilo. Do šaten při první přestávce tak třebíčští hráči odcházeli ve vedení 2:0.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen domácí Mauritz. Hráči Dukly se snažily nabídnutou přesilovku využít, domácí obrana v čele s Teleckým však byla proti. V páté minutě zmrazil domácí fanoušky jihlavský Kružík, když od modré čáry trefil tyč. Jihlava v tlaku nepolevovala, ale ve snížení náskoku domácích jí bránil především Telecký. V čase 28:48 se po spolupráci Nahodila a skórujícího Nováka mohla Třebíč radovat potřetí, podařilo se jí totiž zvýšit náskok na 3:0. První gól se jihlavskému celku podařilo vstřelit až na konci třiatřicáté minuty. Při závaru před brankou se po asistencích Dzurka a Dolany trefil Man. V čase 35:34 se mohli opět radovat hráči domácího týmu. Po Kadelově přihrávce před bránu vstřelil Novák jednoduše gól přes ležícího gólmana hostů a vrátil tak domácím tříbrankový náskok – 4:1. Necelou minutu poté přidal další gól, po spolupráci s Kurialem , tvrdou střelou od modré čáry Hobza a zvýšil tak na 5:1. V jihlavské bráně nahradil Zoura Novotný a hostující tým se opět pustil do tvrdého útoku na bránu domácích, třebíčská obrana však pracovala velice dobře. Po druhé třetině odešli domácí do kabin ve vedení 5:1.

Začátek třetí třetiny začali hosté velice aktivně a v čase 41:43 se dočkali kýženého gólu, když puk vyražený Teličkou vsítil Dzurik a snížil tak na 5:2. Na další příležitost ke snížení náskoku domácích nemuseli hosté dlouho čekat, přesilovku 5 proti 3 však nevyužili. Při další příležitosti už se ale Dzurik nemýlil, ujel domácí obraně a snížil na 5:3. V čase 46:30 se, po asistencích Nahodila a Romana Kadely, podařilo Vlašínovi ,tvrdou střelou, dostat puk až za záda Novotného a zvýšit tak na 6:3. Oba týmy si dále vytvořily několik šancí. Opět změnit skóre se však podařilo až jihlavskému Cirhanovi ,když, po přihrávce od Koreše, svou střelu zamířil přesně do pravého horního růžku třebíčské branky a snížil tak na 6:4. Za domácí mohl skórovat Jánský, když přelstil obranu i brankáře soupeře, v pádu však nedokázal usměrnit puk do prázdné brány. Třebíčští i nadále ostřelovali bránu hostů – bezúspěšně. Až v čase 58:54 se Němec dostal s pukem až před jihlavskou bránu, kde nahrál Kundelovi, který bez problémů určil konečné skóre zápasu na 7:4.