4:4
(2:1, 0:1, 2:2)

Dorost v Třebíči nerozhodně

11.08.2006 / Matěj Hráček

S nerozhodným výsledkem 4:4, se v pátek vrátili dorostenci Dukly z Třebíče, kde sehráli další ze svých přípravných zápasů. V utkání, který pro vyloučení do konce nedohráli jihlavští Protasenja a Pometlo se střelecky dařilo Filipu Matejkovi, jenž skóroval třikrát, čtvrtou branku Dukly přidal Adam Zeman.
11.08.2006, Přípravné zápasy dorostu - 3. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Málek (Mikulka)- Čtveráček, Dočekal, Giz, Jaroš, Kesner, Klíma, Kotrba, Krutiš, Molák, Němec, Rosendorf, Sobotka, Sochor, Švaříček, Vala, Vítek, Vondáček, Vyhnálek, Beneš, Deveri, Rajský
4

HC Dukla Jihlava

Navrátil- Zelený, Šustr, Musil, Randa, Kolda, Kvasnička, Cirhan, Brabec, Pometlo, Protasenja, Dvořák, Zeman, Brychta, Malec, Matějka, Kuřitko, Adam
4
Branky: 8. Molák, 20. Vondráček (Rosendorf), 48. Deveri, 59. Kesner (Čtveráček) - Matějka 3, Zeman. Vyloučení: 5:8. Diváci: 100. Střely na branku: 35:39.

Průběh utkání

Již ve 4. minutě promarnili hráči Horácké Slavie Třebíč první přesilové hry. Od prvních minut oba soupeři předváděli rychlou hru, která byla mnohdy okořeněna o tvrdý zákrok u hrazení. V 8. minutě dostal Třebíč do vedení Michal Molák, který proměnil samostatný únik střelou mezi betony Jihlavského brankáře - 1:0. Domácí se ovšem moc dlouho z vedení netěšili, protože v 11. minutě se po akci dva na jedno podařilo Dukle vyrovnat - 1:1. V poslední minutě první třetiny využil domácí Tomáš Vondráček přesilovou hru a vstřelil branku, která stanovila také skóre třetiny - 2:1.

Hosté začali druhou část velice agresivně, čímž činili domácí obraně velké starosti. Hra v prostřední části byla velice vypjatá. Ve 29. minutě obdrželi dva hráči Dukly Jihlava tresty do konce utkání za nesportovní chování. Ve 31. minutě se Dukle podařilo vyrovnat v přesilové hře - 2:2. V polovině utkání se Horácká Slavia rozhodla vystřídat brankáře. Jakuba Málka vystřídal Leoš Mikulka. Když v závěru třetiny Horácká Slavia nevyužila přesilovku bylo skóre před závěrečnou dvacetiminutovkou 2:2.

Zpočátku byli domácí lepší. Třebíčský David Vítek neproměnil další z třebíčských úniků na brankáře. Domácí se opět dostali do vedení. Danko Deveri propasíroval kotouč za záda Jihlavského brankáře - 3:2. O minutu později však Jihlavští znovu vyrovnali - 3:3. Poté Třebíč nevyužila další přesilovou hru. V 59. minutě se Horácká Slavia opět radovala. Šťastným střelcem se stal Karel Kesner - 4:3. Jihlavští na poslední vteřiny odvolali brankáře a to se jim vyplatilo. Dvanáct vteřin před koncem vyrovnali, a tak dorostenecké derby skončilo remízou 4:4.