4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

Dukla pokořila Mladou Boleslav

11.10.2006 / Jakub Mezlík

Po nepříjemné prohře v Chomutově bojovala Dukla o prvoligové body na Horáckém zimním stadionu proti Mladé Boleslavi. Červenožlutí navázali na dobrý výkon z posledního domácího duelu proti Kometě Brno a kolektivním výkonem hokejisty z města automobilů přehráli. Už v úvodní třetině zadělal na výhru Vladimír Říha, ve druhé části se trefili Ladislav Rytnauer a Oldřich Bakus. V poslední dvacetiminutovce pak ještě skóroval Ota Lazorišák a za hosty čestný úspěch zaznamenal Bauer. Dukla si tak připisuje tři body za vítězství 4:1.

Můžete se podívat na několik fotografií od Dušana Vrbeckého.

11.10.2006 17:30, 1. liga ČR - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Chvátal, Morava, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Lukačovič, Šmarda - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Fiedler - Lazorišák, Dušátko, Havel
4

BK Mladá Boleslav

Šindelář (45. Mařík) - Výborný, Všetečka, Bauer, Kolda, Ťupa, Drábek, Majeský - Gombár, Fadrný, Nouza - Beck, Sýkora, Jeslínek - Krupka L., Hlouch, Paroulek - Kadlec, Koláček, Krupka M.
1
Branky a nahrávky: 8. Říha (Kaňkovský, Rytnauer), 24. Rytnauer (Bakus), 36. Bakus (Rytnauer, Lazorišák), 45. Lazorišák - 51. Bauer (Kolda, Koláček). Rozhodčí: Skoupý - Bryška, Novák. Vyloučení: 14:11, navíc Kadlec (Mladá Boleslav) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1180. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu spíše než šancím patřil trestům za nedovolené zákroky. Svoji úvodní přesilovku však nevyužil ani jeden z týmů. Když se pak začalo hrát pět na pět, mírně navrch měla domácí Dukla, ovšem střely Kaňkovského a Říhy byly nepřesné. Na začátku 7. minuty fauloval mladoboleslavský Výborný Jonáše Fiedlera a toto vyloučení za šedesát devět sekund potrestal Vladimír Říha, který dostal před branku přihrávku od Petra Kaňkovského a pak z otočky elegantně zasunul kotouč za strážce hostující svatyně Filipa Šindeláře - 1:0. „My jsme od začátku chtěli hrát aktivně, zatlačit domácí do jejich třetiny a snažit se hodně střílet, ale to se nám vůbec nepovedlo," hodnotí neúspěšný vstup do zápasu asistent kouče Mladé Boleslavi Petr Haken. Důležitý moment pro červenožluté přišel brzy po vstřelené brance. Rozhodčí poslal za katr Kaňkovského a o patnáct sekund později ještě Říhu, a tak přišly krušné chvilky. Domácí je však bravurně zvládli a oslabení ubránili. Ihned po něm měli velkou příležitost Fiedler s Říhou, ani jeden kotouč za Šindeláře ale nedotlačil. Ve 14. minutě zahrozili při vyloučení Bakuse hosté, střelu Becka i následné dorážky ze skrumáže však Milan Řehoř pochytal. Za chvíli se opět hrálo pět na čtyři, tentokrát si ovšem týmy role vyměnily a bránit se muselo hostující mužstvo. Jenže šance Rytnauera a Čachotského zůstaly nevyužity. Vyrovnání měl na hokejce v závěru 19. minuty Bauer, ale jeho střela od modré pouze zazvonila o tyč jihlavské branky. Poslední šanci úvodní dvacetiminutovky nevyužil aktivní Říha, proti jehož střele se dobře přemístil Šindelář.

Druhá třetina začala pro Duklu zvesela. Po třech minutách a šestnácti sekundách využil přesilovou hru Ladislav Rytnauer, který zakončoval akci dva na jednoho, do níž se dostal v tandemu s kapitánem Bakusem - 2:0. Dvougólový náskok přinesl do řad domácích hokejistů uklidnění a také více šancí na jejich hole. Rytnauer a Lukáč nejprve v krátkém sledu nedokázali v přesilovce přesně zakončit, ve 28. minutě příležitost Dušátka zkrotil Šindelář v lapačce. Hosté vážněji zahrozili až v polovině zápasu, proti Paroulkově tvrdé střele však Řehoř zasahovat nemusel, protože mířila nad jeho klec. Ve 33. minutě se k Jihlavským opět přiklonilo štěstí, když Kadlec v přesilovce trefil pouze tyč. 36. minuta už přinesla gól. Do Šindelářovy sítě se trefil Oldřich Bakus, který se ocitl sám před gólmanem a pohotovou kličkou zasunul – 3:0. Za další minutu si do dobré příležitosti najížděl zpoza brány Lazorišák, ovšem Šindelář jeho úmysl vystihl a sebral mu lapačkou kotouč z hokejky. Až do konce prostřední části byla hra plná nepřesností a často přerušovaná. K jediné šanci, která stojí za zmínku, se dostal mladoboleslavský obránce Ťupa, avšak Milan Řehoř byl připravený a jeho střelecký pokus dobře vyrazil.

Poslední část začala přesilovou hrou hostujícího týmu, ale až na závar na konci početní výhody Dukla Mladoboleslavské k ničemu nepustila. Naopak na začátku 45. minuty získal pro Jihlavu vedení 4:0 Ota Lazorišák, který po sólovém průniku najel z levé strany před Šindeláře a bekhendem do horního rohu ukázkově zakončil. Ve svatyni hostí došlo po gólu ke střídání gólmanů, šanci dostal Michal Mařík. A zhostil se jí dobře. Nejprve výborně vykryl střelecký úhel Bakusovi, poté pochytal i pokusy jihlavských hráčů v přesilové hře. V 50. minutě se už domácí radovali z gólu, ovšem jejich oslavy zkazil hlavní rozhodčí, jenž Dušátkovu trefu neuznal, protože domácí forvard dopravil puk do branky úmyslně bruslí. O minutu později zaznamenali čestný úspěch hosté, když při hře čtyři na čtyři rozvlnil síťku jihlavské branky po střele od modré Radek Bauer - 4:1. V 54. minutě přišly dobré šance domácího týmu ale Lukáč, ani nadvakrát Kaňkovský Maříka nepřekonali. Závěr zápasu přinesl spoustu trestů a vyloučených. Na ledě se za již rozhodnutého stavu začalo jiskřit a na lavici hanby najednou začalo být těsno. V posledních třech minutách ji navštívili tři domácí a dva hostující hráči, navíc Kadlec dostal trest na deset minut za nesportovní chování a odešel předčasně pod sprchy. Hokejové krásy už se diváci moc nedočkali, výjimkou byla střela Výborného, který osmnáct minut před koncem trefil tyč jihlavské branky a potvrdil tak smůlu Mladé Boleslavi, která konstrukci branky v utkání trefila hned třikrát. Jihlavská Dukla si připsala druhé vítězství v sezoně a díky domácí prohře Olomouce se odpoutala od poslední příčky v prvoligové tabulce.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Mladá Boleslav):„Já musím říct, že jsme určitě hodně zklamaní z výsledku, a nejen z výsledku, ale určitě i z předvedené hry. Myslím si, že rozhodlo asi to, že se Jihlava mnohem lépe pohybovala než my, hrála velice dobře ve středním pásmu a chtěla vítězství více než my. Nám dělalo problémy dostat se do útočného pásma, a když už jsme se do nějaké šance dostali, tak výborně zachytal jihlavský gólman nebo jsme trefili tyčku.“

Petr Vlk (Jihlava): „Oproti zápasu v Chomutově, kde náš pohyb byl nedostatečný, jsme soupeře předčili pohybem, dobře jsme zahustili střední pásmo. Nutili jsme se do aktivní hry po celé ploše. Trochu jsme se na ně nachystali, podívali jsme se jakým stylem hrají a vyplatilo se nám to.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie